Јакна са баскијем - модерна прољеће и забавна јесен

Башка је компонента одјеће налик на сукњу која је претходно била ушивена у мушки прслук, а затим је почела да се додаје женском грудњаку. Башка је незнатно повећала дужину одеће са појаса, учинила је изглед женственијим. Име баска као украс потиче од одела шпанских басака. Баскијски начин је постао француски. За време владавине краљице Викторије, овај комад одеће је одликовао мушку одећу, а касније је био популаран у женској одећи. Често се баскија ушивала на врх сукње или кринолина.

Данас је популарна не само сукња, већ и јакна са баскима. Најчешће се Баскија прави у једном комаду - на јакнама и јакнама. Изрезани изглед додаје се хаљинама и сукњама. Постоје и елементи у облику баскије у облику набора и волана.

Често су одећа из баскије направљена од густих материјала. Животни пример је кожна јакна са косом. Осим тога, користе се материјали као што су вуна, свила, чврста трикотажа, која могу задржати жељени облик.

По први пут колекција јакни постала је популарна код модног дизајнера Цристобал Баленциага. И овај догађај није био случајан, јер је дизајнер рођен у малом граду Гетериа, који је био дио Баскије. Цристобал је хтио рећи о својим коријенима.

Године 1947, Цхристиан Диор је створио чувену колекцију у правцу новог изгледа. Дизајнер је за волуминозну сукњу изабрао јакну са једноделним бадемом. Од тада се баскија стално појављује у модним колекцијама овогадизајнер

Онда је овај елемент потпуно нестао са модних подијума, само се повремено поново појављивао на модним ревијама модних дизајнера. Тренутно баскијски изгледа потпуно нестандардно. Користе се бујне наборке, танке и широке траке материјала, најтања крила на струку и боковима, бујне воланке и строге линије.

Интересантна и веома женствена је јакна са басиком и чипком. Она наглашава струк, чини слику пропорционалнијом. Јединственост Баски је то што уз прави избор, таква ствар ће вам дати потребне акценте и сакрити све недостатке.

Избор јакне са баскијем

Башка је првенствено елемент који истиче струк. Међутим, јакна са баскијом одговара готово свакој жени.

Али при избору је потребно узети у обзир такве карактеристике:

  • За девојке са витком фигуром, можете да одаберете бачву било које дебљине и ширине - волуминозне, пахуљасте, танке или строге.

    Жене са обимним облицима би требале купити баске строге и глатке форме. Они ће учинити силуету атрактивнијом. Фотографија показује да девојке са величанственом фигуром бирају опције са прецењеним струком. У овом случају, баскијски би требало да заврши са линијом кукова.

  • Ако викупили су експресивну и светлу јакну са баскијом, прибор би требао бити минималан. Изгледаће добро торба без масивног накита и класичних чизама или ципела.

  • Танки ремен на струку заједно са баскима ће помоћи да се нагласи облик пешчаног сата.

Баскијска јакна - модел прслука и кишних огртача, који су направљени од густих материјала, укључујући и кожу. У колекцијама Зара наћи ћете јакне тамних боја са и без затварача. Овај предмет на одећи ће вас одвојити од гомиле и учинити фотографију тендером. У Бурберри серији се могу видети и многе различите јакне са баскима.

Кое тканине се користат за шивење јакни?

Тканина за баске се бира у зависности од сврхе производа. Применљиви су сви облици и текстуре материјала, без обзира на густину. Баске од коже и других густих тканина изгледају стриктно, елементи из прозрачних и прозирних материјала дају слику лакоће. Истовремено ће ваша слика бити нежна, женствена и романтична!

Како носити јакне са баски? Елемент ће бити једнако елегантно комбинован са уским и натеченим сукњама, класичним и кожним панталонама, траперицама, тајицама, дугим и кратким хаљинама, па чак и кратким хлачама. Све зависи од вашег укуса и фантазије. Изврсно ћете изгледати, ако комбинујте баскијски са високим чизмама и ципелама на платформи. У суштини овоуниверзална ствар у вашем ормару!

Ако желите да увек изгледате елегантно, покупите баскију као главни елемент у одећи. Али не злоупотребљавајте га украсима!