Јакна са рукавом шишмиша: како се носи и са чиме се комбинира

Тхе Бат јакна ужива одређену љубав не само међу стилистима и модним блогерима, већ и међу прекрасним дамама. Која је тајна такве популарности? Како изабрати и са чиме носити тако профињен стил?

Карактеристике реза

Јакна Бат се појавила у серији одеће релативно недавно - крајем 40-их година прошлог века. Изванредан у овом стилу била је чињеница да је уз релативну једноставност стила максимално наглашавао женственост свог власника. Исти рез изгледа сасвим једноставно: рукави и главни панел јакне улазе један у други, а леђа са предњом страном су спојени дуж шава дуж бочне линије руку. Сама рукава је потпуно сужена до ручног зглоба или до средине зглоба лакта, ако говоримо о моделу од три четвртине рукава. Са стране главног панела сужавање централног елемента такве јакне пролази дуж струка, али се може спустити и до кукова. Важно је напоменути да класични рез не укључује шивење хаубе, али у зимским моделима то је уобичајено.

Што се тиче тканине, у већини случајева за верзију „Бат“ користе се вуна или полиестер (за зимске и полу-сезонске моделе) и мешавина лана и памука (за летње верзије). Одвојено разматрање захтева кожну јакну "Бат".Мекана телећа кожа је идеална за стварање ефекта крила ове животиње, а изузетна крзнена опрема само наглашава женственост власника.

Палета боја ће одушевити и најобичније модне даме. Осим монохроматских модела, дизајнери дају прекрасне даме моделима који се испреплићу до три нијансе, наглашавајући повољно предности силуете. Често се користе и графике: цветне, анималистичке, геометријске, етно-мотиви и апстракције, које се савршено уклапају у многе стилске правце.

Тајне избора

На жалост, јакна са рукавом шишмиша не одговара свим лепим дамама. Идеално, то ће пасти на високу и витку жену. Међутим, ако госпођа има елегантан изглед, али не и висок, овај проблем се може ријешити ципелама са високим, стабилним, средњим или дебелим петама или клиновима.

Поред тога, при одабиру модела, стилисти препоручују да обратите пажњу на линију рамена. Идеално, овај стил ће изгледати на женама са равним раменима. Али љепотице с косим типом је боље напустити куповину јакне са таквом силуетом. То се објашњава чињеницом да ће визуелно рамена пасти још ниже, а на полеђини ће се формирати дугме. Међутим, са посебном жељом да носите "Бат" можете изабратимодел од густе тканине и рукава ¾.

Што се тиче врсте силуете, ова јакна одлично изгледа на власницима контрастних фигура - "крушке" и "обрнути троугао". Али "Аппле" и "Санд Цлоцк" треба избегавати. У првом случају, струк ће постати израженији, док ће у другом бити потпуно маскиран. За жене са фигуром "Правоугаоник", главне препоруке су да балансирају врх такве јакне са пуном сукњом приликом цртања слика.

Опције комбинације

Чињеница комбиновања јакне у стилу шишмиша је у великој мјери одређена типом фигуре лијепе даме. Међутим, на фотографији модних часописа постоје класичне опције одабира.

Опција 1.Са панталонама и ципелама са високим и стабилним петама или клиновима. Степен њиховог уклапања зависи од врсте фигуре. Тако су „обрнути троугао“ и „правоугаоник“ препоручили моделе слободног тока, а „крушка“ - са полу-растезљивим панталонама. Допуните препоручени топ, торзо, или класичну кошуљу мушког кроја.

Опција 2.Са сукњама средње или кратке дужине. У овом случају, препоручује се да стане "оловка" или класична равна. Али бујне конусне сукње нису најбоље носити, тако да не стварају ефекат загушења и визуелногекспанзија подручја кука. Пажљиво укључите стилове “Тулип” и “Баллон”, који могу створити непотребну запремину око кукова, али визуално продужити линију ногу. Али дужина сукњи до пода треба бити напуштена.

Опција 3.Са уским шорцама и траперицама, од дебеле тканине или коже. У овом случају, треба да се руководите правилом “Волумен на врху - сужено дно”. Ова комбинација је погодна за изузетно високе и витке жене.

Што се тиче прибора, у овом случају можете користити шалове и штолове, распоређене у уском прстену око врата. И обавезно укључите у слику рукавице са стандардном дужином звона, и са проширеном.

У закључку, остаје само да се напомене да је Бат јакна, упркос атрактивности и крајњој женствености, није погодна за све лепе даме. Због тога је потребно да се њеном избору и регрутовању приступи са посебном пажњом, слиједећи горе описане савјете стилиста.