17 најбољих модела строгих хаљина

Строге хаљине су обавезне на разговору, током пословних преговора иу канцеларији. Пословне жене увијек имају на располагању неколико успјешних модела различитих дизајна. Модерни стилови строгих хаљина омогућују вам да изгледате елегантно чак иу радном окружењу гдје је потребно придржавање правила облачења. Научимо како да изаберемо одговарајућу опрему, на основу параметара фигуре и старости.

За младе и стилизоване

Проналажење хаљине за омладину је теже него што се чини на први поглед. Младе модне жене не толеришу ограничења и строге стилове, па стога покушавају да разводнују лаконичну одећу провокативним детаљима. Срећом, за младе и елегантне дизајнере развијени су успјешни модели који задовољавају захтјеве етикете и омогућују вам да останете у тренду у уреду.

Занимљиво је да најзатворенији и најстрожији модели хаљина изгледају храбрије од уобичајених уредских хаљина у стилу паметног лежерног. Ако се модна жена жели разликовати, она не треба тражити типичну одјећу у елегантном дизајну, већ изразито затворену хаљину.

У таквим производима рез је од посебне важности, али је палета практична: црна, сива, бела, браон боја . Размотрите неочекиване моделе који ће задовољити младе:

  • у викторијанском стилу- наравно, у строгој хаљини не би требалобити корзет или цринолин, али високи овратник у прегибу или штанд са јаботом ће трансформисати одело. Дужина производа - миди или маки, без рукава са широком манжетном. Издужени рукави лампиона су се добро показали и могу бити направљени од прозирне тканине. Хаљина мора да има уклопљену, изрезану или пресавијену сукњу. Варп тканине су добро драпиране и непрелазне;
  • школска хаљина- овај производ се добро уклапа само код младих дјевојака, ау одраслој доби то изгледа неумјесно. Модел има А-силуету, склопљену сукњу, одвратну огрлицу. Детаљи контраста су добродошли - манжетна, појас, ивице. Најпопуларнија комбинација је једнобојна, али ту су и плаве и смеђе хаљине са бијелим тримом;
  • комбиновани модели- врхунац комбинованих модела - комбинација различитих текстура и /или боја. Што се тиче опција резања, ово су или традиционални ормарићи или раширене хаљине са одвојивом сукњом и ременом. Дизајнери скраћују лаки трикотаж са црном чипком, а костимирана тканина са глатком кожом. Успјешна измјена боја и текстура не само да ће привући пажњу других, већ ће и сакрити недостатке у слици.

За дебеле жене

Избор строгих модела за гојазне жене ће ценити различитост. То је лаконска и елегантна хаљина на дамама са бујнимФорме су најбоље. Они су лишени претераног декорирања, имају суздржану палету, јасно седе на слици. Размотрите најуспешније опције:

  • са мирисом- хаљина са мирисом увек изгледају елегантно. Женама са прекомерном тежином препоручују се модели равног сечења са појасом. Производи са јакном и двоструком копчом изгледају импресивно. Они цртају силуету и чине слику у исто време сажетом и стриктном. Потпуно модерне жене треба да избегавају џепове, широке наборе и кратке рукаве. Оптимална дужина модела је непосредно изнад колена, дужина рукава је 1/2 или 3/4, боја је засићена или пригушена тамна;
  • кућиште- сужени крој сукње и лаконски дизајн чине ову одјећу неопходном у гардероби жена обојених облицима. Тешко је наћи више од доброг стила. Женама у телу се препоручују тамне боје и минимум декорације. Једнобојне плаштеве са вертикалном измјеном боја изгледају добро. За пуне девојке које желе да гледају не само строго, већ и стилски, урадиће се кофери са оковратником кошуље и ваљаним рукавима. Овај стил комбинује предности класичног кућишта и кошуље за младалачке хаљине;
  • “Шишмиш”је још једна успешна опција која крије недостатке фигуре. Пословни модели израђени су од густог плетива,који, с једне стране, затеже бокове и задњицу, а са друге стране пада од рамена до струка. Препоручена дужина рукава за шишмишну хаљину је 3/4. Грк чамца или водопад додају малу количину на врх, а В-деколте продужава врат.

За жене, 45+

Старосне модне особе би требале искључити прикладне моделе и хаљине изражајним отисцима. Такве ствари, у принципу, не одговарају пословном стилу, а на модерним женама више од 45 година.

Жене зрелих година треба да обрате пажњу на издужену кошуљу са појасом и оковратником. Рукавице се бирају дугим или лакатима.Директни рез се не поштује, али светло распламсава визуелно ће побољшати пропорције. Монохроматски гама је приоритет, али су дозвољене танке вертикалне пруге или ретро-пеа обрасци. Такође је погодан и случај испод колена и хаљине са скројеним кројем.

Шта је још погодно за жене 45+ :

    \ т
  • Баскијска хаљина- обично раван или сужен модел. Башки или лажни бискуп ће украсити случај или производ уграђеног реза са продуженом сукњом. Предност ове хаљине је у томе што је лик у њему елегантнији и женственији. Сама хаљина мора бити у тамним бојама, без шаблона. Присутност овратника и уских рукава је добродошла;
  • Трапез- једноструки модел густе тканине добро изгледа на модерним женама које нису склоније прекомјерној тежини. Канцеларијске трапезоидне хаљине указују на хаљину у ретро стилу. Сличне опције су биле релевантне шездесетих година. Производ не може бити прекратак и превише продужен. Слика зреле жене ће украсити трапезну хаљину са заобљеним овратником, контрастним ивицама на рукавима и рубом или са више украсних дугмади. Озбиљност производа ће дати имитацију дупле копче.