5 најбољих стилова хаљине у стилу "сељака"

Још прије 10 година, сељачки или пејзански стил одијевања, сматран је контроверзним феноменом. Недавно су, међутим, слике сељака уз шарене дуге сундресе, кошуље са голим раменима и натечене сукње са бројним набодима коришћене не само на модним пистама, већ иу стварном животу.

Хаљине “сељака”, које изгледају прилично једноставне и неуобичајено романтичне и боемске, изузетно су популарне код фасхиониста.

Карактеристике сељачких хаљина

Модерни модели сељачких хаљина уопште не изгледају рустично, што се толико боји многих модерних жена и то се не усуђује да их уведе у своју гардеробу. Напротив, ово су врло модерни и кокетни модели у романтичном стилу, додајући на слику дјевојке врхунац.

Сељачке хаљине се одликују лабавим удобним резом, недостатком рајсфершлуса и рајсфершлуса, женствене силуете, сјајних чистих нијанси, цвјетних отисака, присуства народних декоративних елемената, као што су везови, рукави од плишаних лантерна, воланчићи, украси од чипке, дубоки изрези . Ручно рађена у било којој од њених манифестација је добродошла - плетени уметци,апликације, итд.

Хаљине у сељачком стилу шиве се од лаких природних тканина - батисте, платна, памука.

Предност модела у Пеизански стилу је способност подешавања облика и сакривање недостатака.

Модние модели облека в пеизан стиле

Сељачке хаљине су невјеројатне и укључују све најновије модне трендове. Њихова главна атракција, према мишљењу дизајнера, је да унутар метрополе слично тумачење сеоског пасторала изгледа свјеже и необично, што је ода мјереном провинцијском животу. Размислите о најпопуларнијим моделима а ла виллагер.

Класична

Најчешћи тип хаљине у сељачком стилу је резање до струка са пахуљастом сукњом до пода. Постоји неколико варијација сукње - Татианка, Сунце, Халф-Сун, са фриллс и фриллс.

Како би хаљину учинили још спектакуларнијом и елегантнијом, користи се сукња од танког батиста с чипкастим обрезивањем на дну, а стезник је бесплатан, украшен бројним драперијама.

Роугх Едге

Многи еминентни дизајнери радо се окрећу сељачком стилу, користећиТо су разне технике, на пример, намерни примитивизам.

Декор се успешно замењује грубим, невезаним или подераним ивицама, патцхворк техником, избоченим нитима и необрађеним шавовима, великим линијама које изазивају асоцијације са ручним радом. Интересантни комбиновани модели у којима се бељени трапер комбинира са текстурираним памуком.

Са отвореним раменима

Хаљину с отвореним раменима обожавале су и једноставне дјевојке и славне особе које се појављују у таквим хаљинама чак и на црвеном тепиху.

Хаљина може бити било које дужине - до пода, кратка или лагано покривајући кољена. Главне карактеристике реза су раглан рукави и дубоки деколте.

Хаљине у поду са високим резом су изванредно учинковите и омогућавају девојкама да показују све витке ноге. Шарени модели са дугим рукавима са манжетама и широким појасом изгледају сјајно.

Лацед

Пасторалне модне моделе у овој прољетно-љетној сезони погодиле су обиље чипке. Изузетни елементи декорације - сатенске траке, сензуална везива, макраме, вез - употпуњују одећу, чине их још спектакуларнијим. Зачудо, тренд села у њиховим колекцијама активно користе не само Валентино и Роцхас, већ и Кензо иЛоуис Вуиттон.