Афрички стил у одећи - светла енергија боје

Етничка оријентација модне индустрије је сигуран начин креативне потраге и вин-вин варијанта креирања нових, живописних слика. Атрактивност егзотичних одевних предмета никога не може оставити равнодушним. Афрички стил одијевања изгледа да је најживљи и препознатљивији међу другим врстама етничара. Султри континент је одличан извор инспирације за многе модне дизајнере.

Неисцрпна енергија афростила

Изненађујућа и мистериозна земља удара укочене Европљане светлом шареном одећом и горућим темпераментом црних абориџина. Стољећима су оригинална афричка племена остала лојална културним традицијама својих народа.

Предивни, снажни и поносни људи живе у хармонији са околном природом. Афричка племена изражавају своју искрену захвалност свету за њихову великодушност и обожавање пред силом елемената кроз вишеструке култове и обичаје. Њихови домови, живот и одећа су богата основа за креативна претраживања и креативна рјешења.

Интересовање за афричку културу оживјело је дијете цвијећа средином прошлог стољећа. Хипији су протестовали против насиља у свим његовим облицима и позвали на јединство с природом.Млади су демонстрирали своје погледе свијету стварањем властитих правила у начину живота. Етнички мотиви су превладавали у хипи одећи, укључујући и оне најнеобичније. Временом, интересовање за побуњеничку моду благо је избледело, али енергичан, импулсиван стил одеће се задржао у модној индустрији већ дуги низ година.

Разноцветние африканские мотиви (фото)

Свијетла необична одјећа вјешто преноси идентитет и културне традиције егзотичних народа. То се постиже луксузним тканинама, богатим бојама, разноврсним отисцима и узорцима.

За кројачке производе користе се традиционални природни материјали памук, свила, лан, као и њихове комбинације. Умјетне синтетичке тканине широко се користе за већу изражајност слика и разноврсност текстура.

У палети боја, преферирају се мирне пастелне боје. Беж, кафа, бели, песковити тонови свакако допуњују светле украсе, егзотичне обрасце и обрасце који симболизују припадност одређеним племенима. За ове сврхе, све нијансе топлих боја су прикладне: жута, наранџаста, теракота, небеско плава, смеђа, црвена.

Афрички крајолици, биљке, слике дивљих животиња и боје које имитирају кожу користе се као узорци на тканинама. Посебан нагласак на стилски изглед дају једноставне слике.геометријски обрасци, оригинални орнаменти. Посебан шарм су ручно обојене тканине без употребе фабричке технологије.

Егзотична једноставност

Ако се строго придржавате националне ношње, афричка одећа за жене треба да се састоји од комада тканине омотане око тела у облику хаљине или сукње. У свакодневном животу, такво одело ће изгледати неприкладно, па дизајнери препоручују да изаберете равну слободну силуету као основни модел.

За то се нуде разноврсне хаљине, тунике, сукње, врхови, кратке хлаче. У афричком стилу можете чак направити и одећу. Капути, јакне, шешири изгледат ће необично свијетли и атрактивни, подижући се у суморним облачним данима.

Стварање егзотичних слика заснива се на контрастима боја, узорака, текстура. Многи људи погрешно верују да се етничке хаљине суочавају само са бринама које пале. У ствари, Афростил изгледа веома органски на белокосим девојкама са белом и црвеном косом.

Декорациа на изображението

Афрички сетови су фокусирани на декорацију и прибор. Уобичајено је да се одећа украшава дугим ресама, егзотичним везом и ткањем коже.

Декоративни елементи обично имају природанпорекла У дизајну одјеће користе се ситни шљунак, птичје перје, животињски очњаци, канџе, перле и комадићи крзна.

Креирање модне слике у Афростил не може се замислити без бројних додатака. Ово су најзначајнији детаљи тоалета, који чине његов етнички фокус. У дизајну стилског ансамбла ће требати бројне наруквице на рукама и глежњевима, наушнице, прстење или медаљони, велике вишеслојне перле, укоснице.

Широки кожни ремени са уметнутим камењем, различити амулети на грудима и глави су такође погодни. У производњи накита искључени су синтетички материјали. Све декорације су само од органских материјала: дрво, стакло, метал, кожа, слоновача.

Нега стопала

Врућа клима и меко тло захтијевају удобне ципеле које максимално излажу кожу. Типична опција су отворене сандале са танким тракама и дебелим ресама. Кожне траке могу имати различите дужине и врсте плетива. У свакодневном животу погодне су све отворене ципеле од праве коже.

Где носити облеку в афростил?

Шарена етничка припадност импресивна је изражајним мотивима, импулзивношћу и темпераментом. Афрички лукови су погодни за скоро све људе без обзира на врсту и старост.

Одећа са светлим стилским знаковимаПрибор је тешко носити сваки дан. Таква опрема најчешће се бира за туристичка путовања, одлазе на излете у егзотичне земље.

Посвећени фанови стила треба да науче да умјерено и складно уклапају појединачне елементе етничке групе у пословно или лежерно одело. То ће помоћи контрастним додацима - вишеслојном накиту, светлим шаловима, торбама нетрадиционалних облика, стилизованим ципелама.
Готова слика је засићена, елегантна и прикладна у сваком окружењу.