Ангора џемпер: како одабрати модел као?

У хладном и кишном времену сви желе да се обуку топлије.Можда је најудобнија и практичнија одећа за ово џемпер.Широк избор стилова и сорти омогућава не само да одаберете модел по жељи, већ га и успешно комбинујете са другим елементима костима.Модни трендови 80-их година успјешно су нам се вратили у облику производа од природне вуне.Међу њима бих желео да истакнем тренутни тренд - плетени џемпер од ангоре.Његова мекана и мекана вуна помаже девојкама да изгледају женствено и привлачно.

) Шта је ангора?

Еуфонично име вуненог материјала потиче од исте врсте зечева.Слатке животиње су посебно узгајане ради лепог и топлог длаке.Јефтини џемпери од вуне произведени у Турској.Да бисте створили боље и скупље моделе, користите француску или италијанску ангору.

Във връзка на обработка и техничните характеристики, волна се класифицира в три разреда.На првом месту су нити, које садрже 70-80% ангоре дужине вила 60-70 мм.Један корак испод је предива са нижим садржајем природних и кратких влакана.Трећу сорту карактерише низак садржај ангоре (20-30%) са малом хрпом.На таквом професионалном сленгунити се називају "прљава длака".

Џемпери првог разреда су веома топли и глатки и мекани на додир. Што се тиче пређе ниског квалитета, да би се побољшао изглед и загревање плетених производа, доле се мешају са густом вуном. Да би се смањио трошак готових производа, умјесто природне вуне користе се умјетни надомјесци - акрил, полиамид. Џемпер од такве пређе грије у хладном времену много горе.

Како одредити тип ангоре када купујете нови џемпер? Обратите пажњу на два критеријума. Прво, цена квалитета производа је назначена његовом ценом, док је за добру ствар значајна. Друго, ако се џемпер од ангоре пење већ за време монтаже, онда то указује на ниско-плетену ствар. Изгледат ће добро и носити га, наравно, можете, само животни вијек ће бити кратак.

Како опрати ангоре џемпере?

Пажљиво бринући се за плетену одећу, могуће је дуго задржати беспрекорност форме и инваријантност форме. Прање треба да буде само деликатна својства. То значи да температура воде није већа од 30 ° Ц и уз обавезно коришћење специјалних течних производа.

Исперите ангору у неколико вода, благо окрећући се и стежући. Екстремне температуре не смеју бити дозвољене јер то може довести до озбиљног скупљања. Сухи прани џемпер само у ваздуху.

Можете покушати да смањите сопствени излазак из џемпера. Да бисте то урадили, препоручује се да га одложите у велику пластичну кесу и ставите у замрзивач на неколико сати. Алтернативна опција лечења је да се на мокром хладном мраку извуче џемпер Ангора на улици.

Модни знакови стила

За многе људе, џемпер је повезан са баналном одјећом. У многим случајевима то је истина. Што се тиче ангорових производа, ситуација је нешто другачија - са њима можете створити много стилских комбинација. Размотрите фотографије модних колекција и послушајте савете стилиста.

Палета боја укључује многе модерне нијансе: беж, жуту, плаву, ружичасту, зелену, љубичасту, тамноцрвену. Црно-беле класике су увек релевантне - за такве моделе увек ће бити успешна комбинација са разним елементима гардеробе. За џемпере мирне пастелне нијансе бирају дно светлих засићених боја, и обрнуто.

Одећа са отисцима изгледа атрактивно и сасвим самодовољно. Цветни орнаменти, геометријски облици, етнички мотиви - све то служи као дивна декорација слике. Дизајнери препоручују да се посебна пажња посвети ангора џемперима украшеним декоративним уметцима. За њих изаберите чипку, кожу, антилоп или велур.

Одећа украшена каменом, камењем,Секуинс аутоматски улази у категорију елегантних ствари, погодних за скоро сваки разлог.

С каким облачењем Ангора џемпер

Плетене ствари добро иду са скоро свим елементима гардеробе. Главну пажњу у избору треба посветити текстури консонанције тканина. Не треба да носите мекани џемпер од ангорова са чипкастом сукњом или свиленим панталонама. Боље је изабрати вунене, кашмирске или трапер ствари. Затегнуте хлаче у кавезу или рибљи кост, сукња до кољена или сукња у поду су прикладније опције за сет.

Џемпер високог грла изгледа органски са вуном, твидом или кожном сукњом. Дуге и простране ствари добро пристају уз мршаве траперице или танку сукњу. Довољно је додати мекану торбицу и мало накита да би се комплетирала успешна слика.