Арт Децо стил у одећи - главне карактеристике слике

Одлазак на друштвени пријем или свечани пријем, многе жене се губе у тешком избору вечерње хаљине. У ствари, што је боље преферирати слику - узвишени романтични, умјетнички екстравагантни, а можда и клубски диско? Али сваки од њих захтева посебан приступ и одговарајућу атмосферу.

Да се ​​не би погрешили са избором, стилисти препоручују да обратите пажњу на тренди ретро-арт-децо стил. У одјећи епохе протеклих година на свечаној вечери бит ћете неодољиви и шармантни. Спектакуларна одећа, украшена вишеструким декорисањем, даје дами незнатну театралност и мистерију.

Порекло стила

Почетком прошлог века стандард женске лепоте био је величанствене форме и минијатурни струк. Даме су преферирале уске корзете, натечене сукње са турнирима и завијао косу у шик цурлима. Први свјетски рат и зла првог свјетског рата донијели су глобалне промјене у животима људи. Феминизам је постигао изузетне висине у борби жена за једнака права са мушкарцима. Трансформације су дотицале све аспекте живота, што није могло да утиче на одело.

Године 1925. у Паризу, генерално признатој светској моди, одржана је изложба декоративне уметности Артс Децоратифс (фр). У представљеним пројектима архитектуре, дизајна ентеријера, рукотворинаПомпозност, претенциозност и невероватна количина декоративних елемената су забележени.Све ово је симболизирало прелазак на мирне пруге и наде људи за стабилност и сигурност.

)

Велики догађај који је неколико година унапријед одређивао животни стил Европе, а термин Арт Децо постао је сугласност послијератне моде.Роман Ерте (Тиртов) и Паул Поирет били су међу првима који су стајали на почетку развоја иновативног тренда.То су били светли представници уметничке боемије и талентовани француски модни дизајнери, који су својом уметношћу славили најпознатије сјајне часописе тог времена.

Модерне карактеристике арт децо-а

На изложби у Паризу, многим гостима су представљене нове скупе тканине, необичне боје и модели са невидљивим геометријским облицима.Силуете Арт Децоа биле су резултат симбиозе два стилска тренда модерног и неокласицизма.Суптилни мотиви старих Грка и Египћана, грациозни елементи културе Маја и Астека са оштрим обрисима кубизма и категоричка природа руског конструктивизма успешно су комбиновани у одећи модерног тренда.

Женску одећу је одликовао једноставан рез, богато допуњен елегантним драперијама, вишеслојним наборима.Арт децо одијелу мора да присуствују бројни додаци и скупи накит.

Равне хаљине, слободно падају са рамена, саНизак струк успјешно прикрива глатки облик фигуре, стварајући дјечачки тип. Својим изгледом су потврдили тријумф еманципације. Али, женска суштина је остала непромењена и захтевала спољну манифестацију. То је изражено у обавезном присуству декорације, стварајући илузију луксуза и богатства.

Најпопуларнија одећа била је хаљина испод колена, која је женску фигуру претворила у правоугаоник. Померање струка надоле или његово потпуно одсуство визуелно привлачи силуету, чинећи жену вишом и витком. Већина модела је замишљена без рукава, са отвореним леђима и дубоким деколтеом.

Изузетна одјећа створила је скупе материјале баршун, велур, свилу, сатен. У моди су биле светле тканине са сликама геометријских облика и апстрактним цртежима. Да би производи изгледали помпозни, обилато су извезени сјајним шљокицама, перлицама, камењем и везицама. Популарне декорације су перје, крзно, ресице, вештачко цвеће.

Основни акценат је био на префињеном и софистицираном прибору. У моди су биле украшене торбе од ретицуле, издужене наушнице, бројне перле, наруквице, прстење.

Посебна пажња посвећена је кацигама за главу, без којих се ниједна жена није појавила у јавности. Типични шешир у стилу арт децо имао је цлоцхе стил који је изгледао као концизан облик.фловер белл. Бендови и траке са обавезном декорацијом били су и визит карта модног тренда.

Арт Децо стиль в облеке 21. века

Данас је ретро-тренд у свом чистом облику добродошао на забавама и тематским лоптама. Али то не значи да је напустио само уски правац. У свакодневној одјећи сачуване су заједничке особине једноставног кроја, док се број елегантних детаља смањио. Драперије сада изгледају скромније, вез и украси су спутани.

Међутим, арт децо опрема треба да изгледа скупо и спектакуларно. Зато декоративне елементе за њих треба изабрати само из више квалитетних материјала: чипке, вез, траке, каменчиће. За шивање хаљина боље је изабрати баршун, природну свилу, сатен.

Најпогоднија врста ципела су ципеле ниске потпетице, сандале са испреплетеним тракама или чизмама за глежњеве. За допуну слике помоћи ће вам додаци, одабрани са укусом и пажњом. Можете користити елегантне шешире, минијатурне торбе, чипкасте рукавице, накит од племенитих и полудрагих материјала.

Велику пажњу треба посветити фризури и шминки. Дуга коса је положена у таласима и фиксирана фином мрежицом. Тамне сенке и сочан руж изгледају сјајно на осветљеној кожи, стварајући упадљив контраст.

У старијој арт децо стилу не игноришу модерне звезде екрана и шоу бизниса. Њихова појава у јарким претенциозним сликама изазива олују емоција међу фановима и изазива жељу да се опонаша модни стил. Само погледајте фотографије Цхарлизе Тхерон, Ницоле Кидман, Цхристине Агуилера, Хеиди Клум и друге општеприхваћене фасхионисте како би разумјели једноставну истину - хаљине из доба прије више стољећа изгледају свјеже и ново.