Британски стил у одећи - чисто енглески класици

Практичност, прецизност и суздржаност Британаца су позивна картица читавог народа. Озбиљан однос према било којој животној ситуацији једнако се протеже и на навику облачења. Британски стил одеће је у складу са строгим и суздржаним понашањем људи. Тешко је замислити типичног Енглеза у шареној хавајској кошуљи, лежерној хаљини или обојеним ципелама. Али удобна, функционална, добро одсечена одећа, добро пристајућег облика - ово је класични британски сет.

Мало о историји стила

Формирање енглеске аристократије на прелазу из КСВ-КСВИ века довело је до бројних промена у структури живота. Глобалне трансформације утицале су и на појаву људи.

У формирању модерних слика посебно су цењене прецизност и елеганција. Жене и мушкарци подједнако пажљиво бирају све детаље одијела, избјегавајући помпозност и умјетничке форме. Једноставна строга одећа је била практична и удобна.

Традиције британског стила сачувале су се до данашњих дана, током протеклих векова биле су мало изложене модним трендовима. Дакле, енглеска слика је на крају добила статус класичног стила.

Класични британски стил у одећи

Присталице енглеских лукова могу се лако сврстати у строге и конзервативне људе. Њихова одећа се увек истиче софистицираношћу и добрим укусом. Ове особине људске природе и знаци модерног стила су тражени широм света. Одјећа за британски стил се обично класифицира као класик. Мало је вероватно да ће на земљи постојати особа која никада није ставила строге панталоне, јакну или хаљину.

Карактеристичне карактеристике стила:

 • једноставан рез;
 • строги стил;
 • елегантна силуета;
 • квалитетни материјали;
 • практичност;
 • добар квалитет.

Британска одећа има тенденцију да има осећај пропорције, какве год да је појединости у питању - боју, облик, декор.

Да би се поједноставио избор ствари које припадају модном тренду, потребно је одредити њихове главне карактеристике.

 • Одјећа за одјећу има полусједну или равну силуету с минималним бројем шавних зглобова. Облик било које ствари наликује благо издуженом правоугаонику, ушивеном тачно на слици. Прошивени рукави чврсто леже за руке. Дозвољена је пуна дужина четки или три четвртине. У летњим хаљинама постоје танке траке.

 • Производи су украшени џеповима "у оквиру" или елементима фластера са преклопима. Преферирана кошуљица за кошуље, мале манжетне на рукавима, скривене копче. Дугмад играју искључиво функционалну улогу.стога изаберите мале величине и једноставне облике који одговарају главној тканини.

 • Дужина женских производа је строго означена унутар кољена. Отворене руке су обично отворене и врата, што британске слике лишава отвореног завођења и сексуалности. У елегантним хаљинама могу бити плитки деколтеи.

 • Дозвољен је један или два плитка реза на сукњи, као и набори вентилатора са обе стране производа.

 • Прибор игра важну улогу у стварању комплетног сета. У британском стилу свакако постоје разне капе, украшене вишеструким украсима. Класичне врсте торбица, дискретни накит, елегантне ципеле - све су то успјешне компоненте успјешног лука.

Британски стил у мушкој одећи

Ограниченост и концизност понашања огледа се у гардероби људи. Основа типичне мушке слике ствара традиционално тродијелно одело, које се састоји од јакне, прслука и панталона. Класични крој одеће захтева прави став, дискретно понашање и добре манире.

У кројењу се користе материјали органског порекла: памук, вуна, твид, дрес. Главни захтев за тканине је одличан квалитет и добар квалитет. Обично се користе једнобојни типови хладно пригушених боја. Такође у облику малих шкотских ћелија.

Костим се фокусира на јакну, која би требала бити прилагођена тијелу. Прслук се користи по вољи, погоднији је за посебне прилике и важне пословне састанке. У одсуству строгих правила облачења, костим је замењен јеансом и танким пуловером или плетеном јакном без рукава.

Британски стил нуди доста додатака за мушку слику. Обично је то марамица у горњем џепу јакне, кишобран од трске, сат дизајнерских перформанси, чврсте наочаре. Боја кожне ципеле мора у потпуности одговарати читавом костиму.

Британскиј стиль в женскаа одежда (Фото)

Да би се у потпуности испунили строги захтеви енглеске моде, пажњу треба посветити стварима сусједне силуете. У овој изврсној услузи ће стајати и стил Цоцо Цханел, у којем се налазе бројне концизне спектакуларне стилове. У хаљинама и блузама нужно су прса и талеви пикадо. Они наглашавају грациозне и женске облике.

Стилови сукњи су веома разноврсни. Могу бити равне, испружене, са наборима, мирисима. Погледајте лепе моделе у облику оловке, тулипана, балона. У овој врсти одјеће, британски стил одступа од строгих правила конзервативизма и даје обиље женске маште.

У кројењу користећи скупоцене тканине одличног квалитета са светлимизражена природност. Обично одабиру танку вуну, удобан кашмир, лагану свилу, текстуру од твида, дебели драп, удобну памучну, мекану трикотажу. Популарни у другим стиловима крзна и коже замјењују се издржљивим антилопом.

У декорацији женских модела нема сјајних елемената, сјајних додатака и шарених отисака. Неколицина украса одликује се суздржаним бојама и малим величинама. Међу релевантним додатцима су светли шалови, марамице, кожне рукавице, накит, бижутерија. Савршено у складу са британским имиџ производима направљеним од природних бисера.