Еклектички стил у одећи: за људе са одличним укусом

Мало људи зна како да се облаче тако да изгледају пристојно, органски и да се истовремено не придржавају одређеног стила. Такав дизајнерски таленат и одличан укус су својствени појединцима са складним унутрашњим светом. Модни дизајнери овај стил зову еклектицизам. У одећи целе и надахнуте особе постоји изненађујућа комбинација ствари различите модерне оријентације. Стил изгледа једноставан и сложен у исто вријеме, тако да је, да би савладао његове суптилности, вриједно послушати савјете стручњака.

Одакле је дошао?

Мешавина различитих стилова и трендова је први пут забележена средином КСИКС века. Нови правац односио се на архитектонске структуре и дизајн. У одећи, еклектицизам се почео манифестовати у данима хипија.

Разлог за настанак стила била је горућа жеља младих људи 70-их да се супротставе свијету и шокирају угледно друштво. Осим тога, хипији су били незаинтересовани, тако да једноставно нису имали довољно новца за куповину нових ствари. Онда су на спас дошли бувља пијаце и одећа из других продавница.

Као самосталан стил одеће, еклектицизам омогућава да се избегну стандардна решења приказивањем храбрих и необузданих креативних фантазија. Често се његове карактеристике могу уочити у другим стиловима: етно, бохо, фусион,цасуал

Различние својства стила

На први поглед може се чинити да не постоје правила у еклектицизму, у ствари, то је уобичајена грешка. Ова мода укључује вјешту комбинацију ствари различите стилске оријентације у датом погледу. Упркос недостатку јасних захтева и канона у еклектицизму, сваки детаљ ансамбла треба да звучи у складу са целокупном сликом.

Корисни савети модних дизајнера како би се ово постигло и изградили модеран лук "са бибером".

  • Комбинаторни. Комбинујући одвојене ствари у једном костиму, морате се побринути да постоји барем нека сличност између њих. Објекти се могу међусобно подударати у боји, облику, текстури. Комбинација са додиром косе, коже, очију или шминке такође ће бити успешна.

  • Мешавина текстуре. Избор тканина које су исте боје, али различите по дебљини и структури неочекивано дају величанствени ефекат. На пример, снежно бела хаљина од свиле савршено надопуњује дебели плетени кардиган сличне нијансе. Изгледа спектакуларна кожна хаљина и сомотна јакна, чипкаста блуза и твид панталоне. Било која комбинација тканина може бити успешна ако се држите јединства боје.

  • Светле боје. Екстравагантне и привлачне одјеће не прихваћају досадне једнобојне нијансе. Ствари богате боје са необичним отисцима су добродошле. Немојте преоптеретити сликуразне предмете обојене киселом бојом. Један или два сјајна детаља, постављајући исправне акценте, сасвим су довољни. На пример, црвени кармин на уснама и исте ципеле.

  • Јединство различитих стилова.Комбинација ствари које припадају различитим модним трендовима је занимљив и тежак задатак. На пример, покушаћемо да покупимо спортске патике и кожну кожну јакну са романтичном чипкастом хаљином. Резултат је нестандардни и ефективни изглед.

  • Јасни нагласци.Свијетла уочљива точка у ансамблу постаје логичан закључак сваке слике. Најчешће у улози акцента су додаци. На пример, торбу, ципеле, шал, каиш или накит.

Могућности широког стила

Еклектицизам је апсолутна супротност минималистичком стилу који је данас популаран. Његова разнобојност, храброст и дрскост је сродан радосном карневалу. Еклектицизам је јединствен по томе што га стварају људи који не желе да се мешају са масом. Светске личности Кате Мосс, Кати Перри, Ами Винехоусе и домаће звезде Валери Леонтиев, Зханна Агузарова су сјајне личности, које увијек теже манифестацији индивидуалности и самоизражавања.

Најпознатији сљедбеници еклектичког стила у свијету високе моде су италијански дизајнери Доменицо Долце и Стефано Габбана. За своје колекције, они редовностворити неочекиване и изненађујуће комбинације елемената. Многе креације талентованих мајстора испрва изазивају запрепашћење међу публиком, понекад чак и шок, и убрзо постају класици.

За стварање успешног лука, неопходан је беспрекоран укус и суптилни укус. Могу се развити цртањем инспирације из најбољих примјера умјетничких дјела. Проучавајући репродукције импресиониста, гледајући старе фотографије, проучавајући древне графике, добијамо идеју о животу праве аристокрације. Ствари које су биле у моди пре више деценија данас више нису релевантне. Али у њима можете одабрати индивидуалне детаље који могу пренијети осјећај за стил у стварни живот. За ову прилику треба да се захвалимо еклектицизму - јединственом и јединственом стилу одеће.