Еко стил у одећи - брига о себи и природи

У КСКСИ веку, људи су озбиљно размишљали о стању животне средине и како да је побољшају. Брига о сопственом здрављу, бављење спортом, рационална исхрана, одећа и обућа од органских материјала су важни елементи еколошког живота. Данас се на многим производима, предметима и кућним предметима често налази икона која потврђује њихово природно порекло и одсуство хемијских адитива. Еко стил у одећи је сјајна манифестација бриге за здравље и расположење особе. Популарни модни тренд подразумева апсолутну природност ствари - природних материјала, једноставног кроја, природног изгледа.

Шта одређује еколошку прихватљивост ствари?

Еко мод се заснива на неколико важних принципа његовог стварања:

 • нема штете по људско здравље;
 • пажљиво коришћење природних ресурса у производњи основних материјала;
 • рециклирање сировина;
 • смањење отпада;
 • присуство сертификата о усклађености са прописима о заштити животне средине;
 • поштовање етничких карактеристика, традиционалне народне технике у креирању и дизајнирању одеће;
 • одбацивање материјала животињског поријекла, који су резултат уништавања животиња и птица.

Такође, та одећа у стилуЕко има позитиван ефекат на људски организам, још увијек не штети околишу. У процесу узгоја сировина елиминисана је употреба хемикалија и ђубрива. Прикупљање и прерада биљака произведено је само ручно без укључивања синтетичких компоненти. За вунене производе бирају се само оне животиње које се хране искључиво органском храном.

Еко стил в одежде (фото)

Карактеристичне карактеристике садашњег тренда су уочљиве манифестације у основи свих ствари.

 • Тканине и материјали само биљног или животињског порекла без додатне хемијске обраде: памук, лан, конопља, врећа, вуна, чипка. Такве ствари стварају осјећај лакоће и практичности, чак и ако тканина има грубу текстуру.

 • Дизајн одеће обезбеђује једноставне линије и слободне силуете. Уопштено, облик ствари није пресудан, све док је особи удобно у њој.

 • Шема боја је обезбеђена природним пигментима за бојење који стварају природне нијансе природе. У гардероби нису дозвољене свијетле иритирајуће боје. Главне су све нијансе смеђе, беж, сиве, зелене. Не заборавите на црно-белу скалу. Органски додатак може бити плави, жути, ружичасти тон.

 • Декорација ансамбла је представљена етничким мотивима. То се огледа у везовима, плетеницама, украсима, апликацијама и другим врстама украса.

 • Накит направљен искључиво од природних супстанци. Текстил, предиво, дрво, слама, бамбус, камење су погодни за то.

 • Прибор треба да буде у хармоничној колор шеми на еколошки начин. Најобичнији предмети изгледају зелено и бело. Овдје су прикладне текстилне или ткане торбе, сламнати шешири, плетени шалови, наочаре у дрвеним оквирима.

Еколошка одјећа је прозрачна, загријава се од хладноће и штити од врућине. Не изазива алергије и обезбеђује особи апсолутну удобност и удобност. Радост и задовољство природним стварима доприносе духовној хармонији и јединству са природом.

Романтиц Ецо-стиле

Претерана урбанизација савременог живота довела је до тога да људи у сваком погледу настоје да буду што ближе природи. Прожимајући идеје екологије, окружујемо се органским стварима, једемо природне производе и радије се опуштамо изван града.

Предивна прилика да се изрази природна лепота и хармонија са светом око нас је венчање у еко стилу. Прослава важног догађаја у живописном кутку природе ствара светлост иопуштена атмосфера.

Дизајн свадбене свечаности обично укључује једноставне и једноставне елементе: платнени кров, чипкасте завјесе, дрвени намјештај, дивље цвијеће. Додајте ефекат пањева дрвећа, шупљина од тканине, малог пласта сена.

Невеста у снежно белој чипкастој хаљини са једноставном силуетом изгледа нежно и дирљиво. У ушима и на врату су уредне куглице од ружичастог бисера, косе украшене малим цветовима. Младожења у традиционалном мрачном пару са белом кошуљом, скроман и суздржан.

Скуп неопходних атрибута, органских материјала, природне палете боја стварају праву атмосферу свадбеног славља. Праћење најстаријих народних традиција дубоко продире у уобичајени ток догађаја. Модерни еко стил с правом постаје нова филозофија живота и достојан украс свакодневног живота.