Елегантна хаљина за дјевојчице из тила: савјети за одабир и шивање

Дјевојке обожавају хаљине с бујним сукњама, јер у таквим хаљинама оне изгледају као принцезе из бајке. Због тога су хаљине за дјевојчице из тила врло популарне. Таква хаљина се може купити, а ви то можете направити сами, чак и без вјештина шивања.

Какво је то платно?

Фатин - танка тканина која личи на паучину. Али у исто време, то је веома издржљив материјал, практично је немогуће сломити му руке. У ствари, тил је мрежа направљена од најлонских нити.

У зависности од величине мреже, разликују се материјали различитих степена крутости. Материјал је мекан, од њега се шиве дуге сукње. А из више крутог материјала, можете направити туту сукњу.

Фатин је доступан у различитим бојама, поред тога, може бити украшен искрицама, запрашивањем, отисцима.

Препоруке за избор материјала

Када планирате да купите или зашијете хаљину за девојку са сукњом од тила, свакако обратите пажњу на квалитет материјала. За дечју одећу идеална је тканина произведена у Европској унији. Није довољно набрана и мекана, тако удобна за ношење.

А овде је кинески тилпроизводња чвршћа. Поред тога, кинески тил не испуњава захтеве заштите од пожара. Када га отворени пламен погоди, пламен. А еврофатин, захваљујући употреби специјалних технологија, полако почиње да тиња када пожар погоди.

Видети такође: Дечија спортска одијела: модели, боје, брендови

При избору материјала обратите пажњу на ширину тканине. За кројење уобичајене сукње треба одабрати тканину ширине 1,5-3 метра, али ако планирате направити туту сукњу, онда је профитабилније узети уски тил, који се продаје у ролнама, а онда траке не морају бити изрезане на ширину.

Како направити сукњу овдје?

Готово све бујне дечије хаљине од тила имају туту сукњу, називају се и “туту”. Ово је вишеслојни натечен модел који се састоји од неколико (најмање десет) слојева тканине.

Овде чак и оне мајке које уопште не могу да шиве лако могу овде направити дечију сукњу. Ширина тила од 10-15 цм и широка еластична трака за појас.

Фатин се може узети једнобојно или купити неколико ролни различитих боја, а онда ће се сукња претворити шарена.Оперативна процедура :

  • измерите струк дјевојке и одрежите еластику за појас жељене дужине. Ово је веома важна ствар, појас не треба да буде затегнут, али превише лабав ће бити незгодан;

  • користећи центиметар да одреди дужину наше будуће сукње, она се одређује жељом, али бољекратки сукњи;

  • сечене тракице од тила, чија је дужина двоструко већа од жељене дужине сукње;

  • почните да вежете траке од тила до еластичног појаса, савијајући траке тканине на пола. Што су густо распоређене пруге, то ће велелепнија бити сукња. У изради шареног модела, потребно је наизмјенично мијењати траке тила различитих нијанси, постижући жељени узорак;

  • Након што је еластични појас потпуно прекривен тракама од тила, сукња ће бити спремна;

  • по жељи, сукњу можете додатно украсити луковима, сатенским тракама, вештачким цвећем итд.

С както облечение?

Домаћа сукња овдје се лако може претворити у елегантну хаљину. За ово је потребно пронаћи прелепи врх. Ношење ове сукње је најбоље са тајицама, како сјаје. Али можете и без гамаше, ако шивате сукну од сатена или друге погодне тканине.

Ова одјећа је погодна за матине у вртићу или кућном одмору. Можете додати сет лукова од тила, украшавајући њихове девојке за косу.

Елегантне хаљине

За свечани догађај, на примјер, на матинијској матури у дјечјем вртићу или основној школи, потребна је елегантнија одјећа од домаће тулске сукње.

Коато е отделените дека хаљине од тила? Различити модели се могу видети на фотографији, то је:

  • хаљине са вишеслојним сукњама, паковањима, само не од пруга, већ стил сунца;

  • Хаљине од сатена и других дебелих тканина са памучним сукњицама од тила. Подсукња је направљена дуже од сукње тако да се јасно види. Поред тога, сукња може имати контрастну боју у односу на боју хаљине;

  • хаљине у тилу Силуета у облику слова А дужине до колена или нешто ниже са поклопцем и једним или два слоја тила који падају;

  • Хаљине у стилу империјума у ​​којима су горње сукње направљене од тила. Таква хаљина може бити направљена возом, али морате узети у обзир да овај дио може спријечити кретање дјевојчице. Због тога, воз би требао бити кратак и могао би бити причвршћен на сукњу или носити на руци, носећи посебну петљу на ручном зглобу.

?

Елегантне хаљине захтевају фенси прибор. Биће вам потребне чисте ципеле, беле или само светле хлаче. Можете украсити косу бујним луком или покупити мали шешир са велом од тила.