Фусион стил у одећи: научите да изгледате модерно, стилски, млади

Способност да изгледају модерно, стилски и да истовремено искусе задовољство сопствене јединствености, потпуно приступачне људима слободно оријентисаним у вишеструком свету моде. Али чак и за њих није лако изабрати специфичан стил који испуњава индивидуалне захтеве. Како да се не изгубите у вишебојним оригиналним токовима и нађете се у њима? Дођите у спас фусион стил одеће, засноване на богатој машти и деликатном укусу фасхиониста. Главни задатак креирања слике је произвољна комбинација одјевних предмета, боја, материјала, заснованих на њиховој хармоничној комбинацији.

Мало историје стила

Преведено с енглеског, фузија значи спајање, спајање, мијешање. Ово је најмлађи тренд модерне моде који се појавио деведесетих година прошлог века. Концепт фузије заснива се на комбиновању елемената различитих стилских трендова.

У почетку, принципи компатибилности се односе искључиво на унутрашње предмете. Европски колонијалисти, који су доносили вишеструке трофеје из удаљених земаља, постали су недобровољни законодавци нове моде. Оригиналне индијске вазе, величанствени азијски теписи, најфинији кинески порцулан - све је то стављено у исту кућу, покушавајући спојити предметеједна идеја.

У другој половини 20. вијека идеја фузије дотакла се трансформација у кулинарској умјетности, а након тога иу модном свијету. Нови стил је врло брзо стекао популарност и оцртао добру перспективу. Уосталом, ласка сваком човеку да се осећа као слободан уметник, независан од општих конвенција и стереотипа.

Основне карактеристике фузионог стила

У модној индустрији постоје и други трендови који се заснивају на одређеној комбинацији елемената - грунге и цасуал. Али само фузија се у потпуности фокусира на испољавање индивидуалности особе, његове личне карактеристике и јединственост. Стварање стилског имиџа одвија се под мотом "наћи заједничко у различитим". Да бисте успјешно имплементирали идеју фузије, морате слиједити неколико основних правила.

  • Писмени миксје вјешта комбинација одјевних предмета различитих стилских оријентација. Главни задатак овдје је постизање равнотеже и логичке цјеловитости слике. Добар помагач у томе је добар укус и осећај пропорције. На крају крајева, веома танка линија раздваја уметничку слику и апсурдни лош укус.

  • Разумност слике- свест о логици комбиновања ствари које нису веома компатибилне једна са другом. Комплет гардеробе, прибора, обуће мора носити одређено семантичко оптерећење и потпуноискључује мисли о немару или немару. Околни људи не би требали мислити да сте недавно искочили из кревета и ставили оно што је прво дошло под ваше руке.

  • Светла концизност- богата слика фузије не допушта никакве назнаке вулгарности и прекомјерне екстраваганције.

  • Суздржана оригиналност- стварање спектакуларних комбинација, које не прелазе разумну. На пример, необична комбинација одевних предмета може бити допуњена светлом тачком у облику оригиналне додатне опреме или стилске фризуре.

  • Слојевито оделоје комбинација ствари које не дозвољавају повећање волумена. Приликом прављења фузионих лукова, треба избегавати безобличну одећу, као и коришћење неколико текстурираних ствари у исто време.

Када градите слику стила фузије, верујте сопственој интуицији, укључите машту и маштајте. Осјећај пропорције и такта ће пружити непроцјењиву подршку.

Примери стилских комбинација у духу фузије (фото)

Прилично је тешко по први пут почети са стварањем стилских комплета, а да вам пред очима не стоје примјерени примјери. Стога, разматрамо неколико типичних опција мика.

  • Деним + Етхниц.Најбоља комбинација је софистицирана трапер јакна која се носи преко хаљине.или сундресс с етничким украсом. Сваки комад трапера савршено се комбинира са предметима било које стилске оријентације. На примјер, трапер хлаче и карирана кошуља из земље, трапер јакна и романтична хаљина.

  • Класик и романтизам.Једно од најорганизованијих једињења које чине одело за рад, пословне састанке и романтичне датуме. На пример, панталоне са равним сечењем и свилена блуза, строга сукња за оловку и танка јакна обрубљена лаганом чипком.

  • Војска + земља.Одјећа у војном стилу и елементи руралног имиџа спајају се у необичан спектакуларан изглед. Замислите слатку хаљину од шифона, украшену цвјетним отиском и строгу војничку јакну с еполетама везеним златним нитима. Испоставило се да је стилски и нонтривално.

  • Војска + грунге.Необичан спој законске строгости и немара улице. Војне панталоне, јакна и мајица са сузама - добијамо очајну и храбру слику.

  • Грунге + Цлассиц.Још једна провокативна комбинација фузије. Довршава строги омотач хаљине са кошуљом од фланела са замршеним подовима или излизаним прслуком од антилопа. Додајте томе грубе чизме са металним елементима. Резултат је јединствена комбинација сажетости и бруталности.

Не заборавите ниједну од слика које сте направили.украсите стилским додацима, спектакуларном шминком и одговарајућом косом. Без ових детаља, изглед неће изгледати комплетан и чврст.