Готички стил у одећи: особине модерних слика

Међу малим стилским трендовима који се заснивају на одређеним врстама субкултура налази се готичка. Користе га млади људи који се поистовећују са истим курсом. Готички стил у данашњој одећи се истиче примјетном превлашћу црне боје. Да бисте сазнали више о осебујној моди, прво уроните у стара времена.

Готическиј стиль в средневековој одежди

Готика у архитектури, сликарству, скулптури је невјеројатна љепота, испуњена свечаном тмином и хладноћом. Одликује се издуженим облицима, ланцетним луковима, засвођеним строповима. Готика се сматра уметношћу периода КСИИ-КСВИ века. То је био логичан резултат развоја средњовековног света. Манифестација новог стила није могла да помогне него да се дотакне других виталних области, укључујући и одећу.

Прича о рађању нове ере започела је периодом модернизације војне опреме средњовјековних витезова. Уместо тешког ланца стигао је лагани оклоп. Одјећа за цивилно становништво је такођер претрпјела огромне промјене, претварајући се од пространих безобличних кошуља у производе сложених облика који одговарају слици. То се догодило због широког спектракористити за кројење челичних маказа.

Тада су постављени темељи резања, што је имало значајан утицај на будуће облике женске одеће. У њему се појавила подјела на уски лук и сукњу, проширена због додатних уметака. Троугласте посјекотине на грудима и леђима, оковратници, дуги рукави с лисицама, као и ципеле са шиљастим прстима, понављају издужене готичке пропорције архитектонских структура.

Способност људи да граде обрасце детаља одеће потпуно су лишили стилове у зависности од ширине тканине. Костим се састојао од неколико одвојених елемената међусобно повезаних шавом. Сада је одећа обавијала фигуру, чврсто везану за њу и понављајући обрисе. Током средњег вијека постављени су темељи темеља будуће европске моде, који су касније постали важан друштвени аспект у људском друштву.

Субкултура КСКС века

Повећано интересовање за готички стил појавило се крајем 70-их година прошлог века. У омладинском окружењу, пунк стил, карактерисан револуционарним и анархичним принципима, постепено је нестао. Упорна расположења замењена су декадентним искуствима, која су се живо одражавала у музици и изгледу присталица нове субкултуре.

Црна боја одеће симболизовала је жалост за животом испуњеним болом ипатње. Неизбјежност краја бивања привукла је посљедњи дан спремна за тајне загробног живота. Тужни романтичари често бирају гробља као своје састајалиште.

Као стилски атрибут, елементи садомазохизма су били у широкој употреби - шиљци, бичеви, кожне огрлице. Изразили су израз телесне патње, што се сматра нормом за готичку субкултуру.

Временом је покрет спреман подијелити на одвојене струје, изражавајући посебне преференције и интересе. Униформа за све врсте остала је изражен аристократски стил, агонија уметности и депресивно расположење.

Карактеристике готичког стила у одећи (фото)

Типична одећа је спремна и састоји се од црних ствари екстравагантног стила. Главни материјали за шивање свиле, баршун, трапер, кожа, чипка. Органза, брокат, тафта, Лурек су такође у широкој употреби. Њихова сјајност и сјај служе као спектакуларна декорација костима.

У женској готичкој гардероби увијек се налазе кожне панталоне, тамне мајице, капути и сукње, углавном дуге и средње дужине.

За дјевојчице су потребни чврсти кожни корзети, који заводљиво наглашавају фигуру. Обично се носе преко кошуље или хаљине. Корзет нам је дошао из средњовековних и викторијанских времена, када се сматрало модерним да женском телу да облик пешчаног сата. Древни дизајни су били тешки, груби и доносили су много неугодности. Отежали су дисање и често изазивали несвестицеће дати Модерни модели су флексибилни и удобни. Они не компримирају тијело, већ само прате контуре грациозне силуете.

Готичким стилом у мушкој одећи карактеристична је изражена женственост, дакле, у многим аспектима слична гардероби тужних жена. То су углавном кожне панталоне, црне кошуље, безобличне хаљине, шешири. Дуги огртачи шију од коже или густе тканине.

Љубитељима мрачне субкултуре нуде се ципеле просјечног типа - тешке чизме с високим везицама, ципеле с платформама. Жене могу да диверсификују своје одело високим чизмама или чизмама од сјајне црне коже.

Додатна опрема за готичке слике

Готе дјевојке украшавају одјећу чипкастим рукавицама, сунцобранима, баршунастим торбицама, шеширима. Шешири су широко обрубљени или имају мали елегантан облик, допуњен велом од мреже.

Готи као тканине направљене у облику рибарске мреже или транспарентне чипке. Од њих шију женске сукње, кошуље, плаштове или комбинезоне. Сви ови производи, наравно, црни.

Типични знаци тужних слика су бијели метални додаци. То је обично сребро или јефтине легуре. Понекад користе накит од белог злата. Боја је симбол хладног месеца, добро наглашава контраст између бледог лица и тамне декорације.

За присталице било које оријентације, декорације у облику крстова, лобања и слепих мишева сматрају се битним елементима стила. Пунк готи преферирају металне ланце, наруквице и шиљке. Често на њиховим лицима и торзу можете видети пирсинг.

Како створити модеран изглед

Готички стил у модерној одећи укључује различите трендове: античке, викторијанске, ренесансне, корпоративне, вампирске, цибер или пунк готе. Свака од њих има другачији састав одеће и сет прибора. На основу сопствених склоности формира се специфична гардероба.

  • Црне хлаче.Купи џинс или кожне панталоне. Мршави модели су прикладнији за витке фигуре. Остале погодне опције су слободне хлаче.

  • \ т Леатхер Цорсет.Ово је обавезан елемент слике Готичке Лолите. Изгледа сјајно са фармеркама или пахуљастом вишеслојном сукњом обрубљеном чипком. Под њом се препоручује пиратски стил кошуље са отвореним раменима. Истовремено се испољава смела и дирљива слика.

  • Велвет јакна.Даје солидан изглед навијачима најстаријих стилова.

  • Мајице са логотипом бренда. Да би носили такву одећу, треба да будете прави обожавалац готхиц роцк бенда.

  • Кожне ципеле.Чизме на масивним равним потплатима или чизмама са високим потпетицама - избор је готски. Боја је претежно црна, иако постоје и црвено-црвени модели.

  • \ т Додатна опрема. Огрлица и кожне наруквице са шиљцима су свестрани сет за представника било које готичке оријентације.

Поред гардеробе, за припрему је потребна посебна шминка. А ово је обавезан елемент слике за жене и мушкарце. На бељеном лицу треба јасно разликовати очи, густо спустити црну контуру. На усне нанесите црвени или плаво-црни руж.