Хаљина од капута: модеран поглед на заборављене стилове

Двострука и атрактивна хаљина за хаљину привлачи погледе фасхиониста више од једне деценије. Дизајнери праве много опција, допуштајући дивним женама да у свој гардеробер укључе такав женски елемент у различитим облицима.

Ретро читање

Модерна дресура потиче из моде 40-их година прошлог вијека. Заједно са тенденцијом ка војном стилу, радије, за разлику од њега, дизајнери друге половине те деценије, почели су да нуде лепе женске женствене и истовремено практичне стилове. И капут у облику хаљине постао је један од њих.

Стил његове најјаче је окруживао логор жене до линије струка, а након набора се омотала око трске и ногу, завршивши се на средини теле, имајући врло популарну, тада „дужину чаја“. Гледајући фотографију можете видјети да је сличан стил, сличан једнократној јакни, имао рукав у једној или три четвртине. Карактеристичне су карактеристике овратника и руба дизајна разматраног стила. Оковратник, без обзира на усјек, наглашен је строгом геометријом или луком. Што се тиче руба, он је ушивен у облику трапезоидне сукње са хрскавим, тврдим наборима.

Приликом одабира тканина за кројење, дизајнери су преферирали њихове типове костима да би створили врсту компромиса између главних или главних објекатагардероба. Палета боја се такође разликовала што је могуће ближе природним нијансама - распону смеђих и плавих тонова, као и нијансама црне, сиве и беле.

У то време, женска хаљина за капуте је препоручивана да се комбинира са елегантним чамцима, таблетним шеширима, и ако је потребно, да се носи спаљена сукња и блуза, чије би лисице изгледале испод рукава.

Модерн Лоок

Садашњи стил хаљине је нешто другачији од онога што су раније понудили модни дизајнери. За почетак, оно што је у њој сачувано. У резу су и даље важни чврсти пад рамена и јасно разграничење линије грудног коша.

У савременом читању, капут сличан хаљини може имати и надувен и стандардни појас струка. Ово последње је наглашено од стране дизајнера уз помоћ исеченог досијеа или са почетним и истакнутим наборима. Рукавац варира не само по дужини, већ иу резу. Ово може бити класик, "звоно", "епископско", тумачење раглана, изузетак је само "шишмиш". Главне карактеристике огрлице остају непромењене: морају бити наглашене. Али у исто време дозвољен је њен “прелаз” на модел полице.

Материјали који се користе за шивање длаке у облику хаљине су се промијенили. Њихова разноликост је последица чињенице да је овај елемент ормара престао да постојиискључиво дио слике полу-сезоне. За летње моделе користе се свила, памук или лан, а појединачни елементи могу бити од чипке. За шивење деми-сезонских опција, поред традиционалних тканина за ношење, дизајнери користе и баршун, кожу или антилоп. Зимска хаљина може се зашити од густе вуне, кашмира, ау посљедње вријеме потпуно израђена од тканина које су типичније за подстављене капуте - синтепон, еластан, перо.

Да, и палета боја је доживјела неке промјене. Као фаворит, дизајнери још увек имају солидне моделе, али у неким колекцијама постоје модели украшени отисцима, као и неколико нијанси боја.

Правила ношениа

Карактеристичне особине длаке, као што је ушивена хаљина, обавезују дивну даму да узме у обзир неке карактеристике по свом избору у складу са обележјима њене силуете. На тај начин, тешко слетање на рамена идеално компензира бокове „крушке“, а чврсти равни набори на рубу ће их визуелно смањити. За “Аппле” и “Рецтангле”, најбоље је одабрати моделе са наглашеним овратником и глатким доњим дијелом. Што се тиче "Обрнутог троугла", најбоље је за ове даме да изаберу моделе у којима је јасан струк наглашен уз помоћ појаса и разних преклопних преклопа. А Хоургласс можеЛако бирајте било коју верзију предметне одеће.

Даље, треба да разумете како да носите овај стил? За разлику од оригиналног поднеска, он сада делује искључиво као одећа, без обзира на годишње доба. Може се потпуно или делимично причврстити и, ако је потребно, оставити да се оре. Избор зависи од тога шта дивна дама планира да носи.

Одличан додатак дотичном стилу је дует сукње и блузе, кошуље или танког џемпера. Штавише, стилисти инсистирају да што је велицанственији руб хаљине, то је уска сукња. Можете додати сет ципела са високим или средњим петама. Међутим, ако је такав стил направљен у класичном кроју од 40-их, може се носити као хаљина, допуњавајући пумпе на рафинираном стилету или намјерно дебелим и високим петама.

Модерна хаљина за хаљине носи се и са мршавим панталонама и траперицама, које надопуњују њихову мушку кројење кошуљама и врховима, као и ципеле ниске потпетице, на примјер, оксфордице.

У закључку, остаје само да се примети да је разматрани стил врхунац женствености у одећи. А прелепа дама, која је одлучила да је укључи у своју гардеробу, обавезна је да одржи ову линију на целој слици.