Хаљина у грчком стилу: откријте тајне стила

Класична хаљина у грчком стилу одавно је постала незаобилазан предмет модних колекција. Начини његовог утеловљења у лоокбоок-овима омогућавају дамама са било којом силуетом да је укључе у свој свечани и свакодневни изглед. Која је тајна таквог профињеног резања?

Генерална стилистика

Шта је то - хаљина у стилу грчке богиње? Стилисти његов стил називају необично женственим, прозрачним, способним да попуни и вечерње и свакодневне слике елегантном естетиком. А тај рез постаје његов темељ.

Оно што разликује "грчке" хаљине од остатка је посебна презентација силуете прелепе даме. Готово све сорте овог стила лагано се уклапају у линију грудног коша, а лабави набори се спуштају низ струк и кукове, што их чини идеалним чак и за гојазне жене. И упркос карактеристичним заједничким карактеристикама, дизајнери нуде многе варијације. Почињу класичним моделом, у којем се хаљина причвршћује на једно раме спектакуларном драпом или брошом, а затим се спушта у меким наборима до нивоа глежњева. У овој реализацији, дизајнери морају разликовати линију струка са широким појасом.

Друга врста "грчке хаљине" је модел у којем су рамена потпуно гола, а деколте има мисоне облик.За овај рез, линија струка може бити и стандардна и прецијењена, подвучена појасом и границом за деколте и струк. Дужина руба варира од линије колена до нивоа глежњева.

Најскромније хаљине у грчком стилу имају заобљен деколте који сличи огрлици готово до врата. Понекад се замењује са усправном огрлицом обрубљеном огрлицама или воланима. Одсечак горњег дела је карактеристичан по лабавости, само означавајући криве женског тела. За своје свечане сорте, модни дизајнери праве изрез који почиње у "огрлици" и завршава у неким случајевима на струку.

Фотографије модних колекција нуде другу врсту "грчког реза", покривајући рамена и руке предивне даме. Његова основна силуета може личити на тунику или једну од горе наведених опција, бити до средине бутине, или се може спустити на под. Али све их уједињује чињеница да моделе представљају дизајнери са рукавима. Потоњи се разликују по слободној монтажи и, по правилу, у облику звона или шишмиша. У исто вријеме, често се надопуњују резом на вањској страни рукава.

Важно је напоменути да се дужина руба увелике разликује у разматраном стилу. Класични модели су хаљина на поду. Међутим, у грчком стилу, друга решења су прихватљива. Сукња може да се заврши на линији средњег бедра и на нивоу колена или потколенице.Поред тога, активно се користи решење асиметрије и петље.

И не заборавите на тунике хаљине - класични елемент грчког стила. Њихова главна разлика у односу на остале моделе у овом правцу је у благом резу, који је само повремено украшен драперијама.

Која тканина може бити погодна за такав прорез зрака? Било које, лежерне или вечерње хаљине у грчком стилу су се ушивене од плавих тканина које нису само драпиране, већ су у стању да сигурно учврсте елементе декорације. То укључује свилу и њен "наставак" - сатен и шифон. Понекад се могу наћи и модели чипке, али, по правилу, сама чипка је слојевита на једној од поменутих тканина, стварајући додатни вео женствености и лакоће. Често дизајнери користе вез са камењем, перлицама и перлицама као елемент декорације, што појачава ефекат свечаног резања. Наведеним тканинама додајте фину трикотажу, која је основа за тунике.

У палети боја бела хаљина изгледа класично. У грчком стилу, може се обојити контрастним акцентним елементима других нијанси, нпр. Црвеном, златном или црном. Дозвољене су и друге монохроматске варијанте. Плава, пастелно роза, небеско плава, златна, бисерна, екру и друге нијансе омекшавају свечани изглед хаљине. Такво читање боје додаје елемент свечаности у комбинацији са скупим тканинама. Али за свакодневне изборе дизајнериЧесто нуде моделе са штампаним - цветним, анималистичким, фантазијским или етно-мотивима у одређеној мери "омекшавају" свечаност резања, посебно ако су ушивене од прозирне шифонске тканине без инхерентног сјаја свиле.

Опште препоруке за избор

Постоји мишљење да ће хаљина у грчком стилу идеално пасти на било коју врсту фигуре. То је истина, али само под условом да лијепа дама исправно одабере своју верзију дотичног стила. Да бисте то урадили, морате изабрати прави модел за силуету и, у зависности од прилике за коју ће таква хаљина постати главна слика.

​​

Први је тип силуете.За "Инвертед Триангле", најбоља опција је модел са деколтеом у облику огртача и јасно означеним струком. За крушке, стилисти препоручују да изаберете дуге стилове са рукавима преко рамена или са рукавима звона и шишмиша. “Јабуке” препоручују се кројење огрлицом и јасно означеним струком. "Правоугаоници" приказују моделе са асиметричним резом, а то се односи и на извршење врха и на руб. Што се тиче “Хоургласс” нема ограничења.

Други је пунина силуете.Драперије одређују јачину звука, као и тканину од које се шиве летње хаљине у грчком стилу. И зато што би избор требаоДа би се следило правило да што је силуета лепе даме потпунија, требало би да буде глаткији и нижи руб њене хаљине.

Трећа је сликаза коју је изабрана хаљина. Кратки модели су погоднији за ношење током дана. За посебне прилике најприкладнија је дужина пода или “чајана”.

Одабиром хаљине у грчком стилу за свакодневно ношење, прекрасна дама може обратити пажњу на најједноставнији рез који не излаже подручје дојке. Дневне слике омогућавају вишебојне и штампане моделе, чија дужина варира од мини до маки.

Такве хаљине у свакодневном животу носе се у разним сликама. Тако је за љето СмартЦасуал одабран одрезак средње дужине. Њему додаје јакну или јакну са рукавом у три четвртине, као и пумпе или ципеле с отвореним носом на просјечној или високој потпетици. Уместо накита најбоље је носити сат на просечном ремену и са великим бирањем.

Да би се створио необичан изглед, бира се сваки стил облачења у грчком стилу. Њему додајте трапер мини-јакну или кожну јакну, сандале на равној подлози или високи клин и обавезно шешир. Могу бити замршено везани.

Романтични стил без “грчке” хаљине неће се испунити. Могуће је комбиновати овај стил са танким, ажурним џемперима, џемперима и врховима за жетву. Погодне ципеле за њихБиће пар сандала на равној стази или на клину, клизаљке, и ако желите, можете експериментисати са козацима.

Али ипак сматрани стил је атрибут свечане слике. Свадбена, вечерња или матурална хаљина у грчком стилу наглашава женственост власника. Међутим, треба се сетити да је са њима врло лако прећи лице укуса.

На матурантима се саветују да изаберу хаљине дужине до пода, са асиметричним рубом или оне моделе који се завршавају на нивоу колена. Стезник може да стане на груди, али је дужан да га затвори што је више могуће. У овом случају, прихватљиви модели са отвореним леђима и са драпедима на рубу. Али опције са голим деловима торза најбоље је оставити за друге догађаје. Поред хаљине треба изабрати праве ципеле. За моделе шифона, погодне су максималне отворене сандале са високим петама, а за моделе свиле - ципеле са затвореним носом.

Коктел хаљина у грчком стилу заслужује посебно разматрање. У поређењу са вечерњим и венчаним, има најотворенији одрезак и дужину руба, који се не спушта испод линије колена. Поред драперија, дизајнери украшавају такве верзије „грчке“ хаљине каскадним руффама, асиметричним рукавима, укључујући и једно раме, продужено са баскијом, ваљајући у воз.Ова хаљина постаје акценат слике и стога мора бити праћена најједноставнијом могућом фризуром и елегантним ципелама.

Остаје само напоменути: хаљине у грчком стилу могу бити одлична база за вечерње и свакодневне изласке само под увјетом да прекрасна дама исправно одабере не само стил, већ и тканине, као и пратеће елементе изгледа.