Хаљина у кинеском стилу је елегантна и грациозна.

Модерне, уске и танке хаљине у кинеском стилу привлаче око својим прекрасним везом, оригиналним дизајном и минијатурним резовима. Такви модели су погодни за жене било ког узраста. Ми ћемо вам рећи детаљније: одакле је дошао овај модел хаљине, са чиме га носити и коме је најпогоднији.

Прича о изгледу

Сличне одеће настале су у 17-19 веку. Ове светле и равне силуете наглашавале су милост њихових власника и њихов луксуз. Тада су кинеске хаљине биле актуелне међу племенитим женама. Основа данашњих модерних хаљина постала је национална хаљина под називом "ципао". Стил ове хаљине био је дуг и широк. Хаљина је била израђена од чисте природне свиле, имала је издужене рукаве, малу усправну огрлицу и причвршћивач дијагонално.
Почевши од КСИИ века, дизајнери Шангаја претворили су националну женску одећу у нову верзију са ускогрудним случајем. Модификовани модел кипао реинкарнирао се у женску националну хаљину помоћу прецизних и витких линија сужене силуете и малих, скромних рукава.

Изражајност нијанси, суптилност елемената руха, лакоћа и сентименталност сачувани су у непромењеном облику. Од шездесетих година прошлог века, одећа у овом стилу постала јеневероватно релевантан због покрета хипија. Све због чињенице да су људи хипици овисни о источним вјерским покретима, углавном будизму. Опрема овог правца изразила је мистерије и тајне Истока.

Фотографија показује да су хаљине постале свјетски познате захваљујући глумицама, ТВ водитељима, супругама политичких личности. Стил одијевања одражава љепоту, сажетост, грациозност и егзотичне ноте. Данас све жене и младе девојке носе ову модну хаљину.

Мода данас

У поређењу са претходним дизајном и обликом, модерна хаљина се мало променила. Остала је тако деликатна и елегантна хаљина са постољем, елегантним копчама и кратким рукавима. Данас познати дизајнери нуде избор овалних и В-изреза, кратких и благо издужених рукава, мини модела, дужине и дужине кољена. Интересантна нијанса је боја хаљине која изражава његову индивидуалност и сјај.

Широк спектар изражајних и веселих боја, богатство узорака и узорака чине ове моделе хаљина секси, деликатним и светлим.

Актуелни модели познатих дизајнера и кинеских произвођача. Захтев је за хаљине из летње колекције бренда Филозофија. Креатори компаније нуде девојкама да носе кратке мини хаљине од контрастне тканине, богатеегзотични орнаменти. Првобитно, овај модел ће изгледати на малим висинама и уредним женама са малим грудима и изражајним струком. Друге познате фирме нуде хаљине са свијетлим и изражајним бојама до кољена. Модне хаљине остају у овом стилу од познатих брендова као што су Прада, Иохји Иамамото и Ирис ван Херпен.

Желим да кажем да су најрелевантније боје хаљине:

  • Црна са црвеним цветовима.
  • Бела нијанса са цветовима сакуре.
  • Ружичасти модели са животињским отисцима.
  • Црвене варијанте са зеленим узорцима.
  • Гримизна са ружичастим ружама.
  • Црна са белим цветним отисцима.
  • Плава са сребрним узорцима.
  • Љубичаста са сребрним и плавим узорцима.
  • Беле боје.

Ове и друге верзије хаљина треба изабрати за фигуру и под догађаја, за који планирате да се облачите!

Додатна опрема: са чиме носити хаљину?

Са оним што треба носити хаљину, сватко од нас сам одлучује. Стилисти препоруцују не превише ревносне при одабиру прибора и ципела, јер је сама хаљина вец сјајна и изражајна. Хаљина у кинеском стилу треба дискретне и стилске додатке. Добар избор би биле минијатурне минђуше и прстење украшенисјајни камен или широке наруквице од метала. Ципеле које најбоље пристају хаљини су затворене сандале и ципеле елегантног стила.

За кога се облачи кинески стил?

Пошто се фигура кинеских жена одликује мршавошћу, уским боковима, танким струком и малим грудима, ова одећа је најпогоднија за жене са сличним облицима. Међутим, посебна форма хаљина слимс и одговара дјевојчице с више укусан лик.

Која звезда преферира ову одећу? Ово је Цхарлизе Тхерон, Ницоле Кидман, Парис Хилтон. Једна од најлепших кинеских глумица Фан Бингбинг преферира хаљину са необичним принтом. Последњих неколико излаза на црвени тепих није био изузетак. Деликатна хаљина од модног дизајнера Цхристопхера Бооа била је украшена цвијећем и узорцима у кинеском стилу. Цела слика је употпунила оријенталну фризуру и обимне наушнице, које одговарају боји хаљине.

Нудимо вам да добијете тако занимљиву и живописну ствар данас. Славне и племените жене носиле су хаљину у кинеском стилу, сада то може бити у вашој гардероби! Шарене и шарене декорације, оригинални узорци и свијетле боје са сликом птица, змајева, тигрова, грана сакуре су фасцинантни! Прелепа и клизна свила донијети ће више сексипила и женствености у ваш изглед. Желимо да увек будете светли иатрактивно!