Хаљине у оријенталном стилу су права ремек дела дизајна.

Хаљине као елемент женске гардеробе појавиле су се веома давно и још увијек су најтраженије и најпопуларније. Од посебног значаја је хаљина у оријенталном стилу, јер је то право ремек дело које отелотворује машту модног дизајнера и дизајнера. Превише светли и шокантни производи у оријенталном стилу проналазе обожаватеље у сваком кутку планете.

Годишње се излажу нове колекције познатих дизајнера - Антонио Берарди, Јеан Паул Гаултиер, Цоррие Ниелсон, Тсумори Цхисато. Немогуће је одолети шарму и елеганцији узорака направљених у источним традицијама.

Шта су хаљине оријенталног стила?

Одјећа источних земаља - Индије, Јапана, коју су дизајнери трансформисали и модификовали данас, представља одећу оријенталног стила. За његову производњу коришћени су материјали, шаре и карактеристични оријентални елементи. Упркос чињеници да оријентална одећа треба да буде затворена, данас је представљен невероватан низ отворених и полуотворених модела. На фотографији су приказани производи на поду или испод кољена, са или без рукава, са усправном огрлицом или деколтеом. Отворени делови тела су увек наглашени елегантним прибором - наруквица, монисто,перле у неколико нити. Оријенталне хаљине у најбољим традицијама одражавају културу и живот народа, њихов укус и наклоност.

Тканине за шивење оријенталних хаљина

Производи су направљени од природних тканина, угодних за тијело - памука и свиле деликатне текстуре. Због својстава материјала, производи свјетлуцају, блистају и лијепо се уклапају у силуету. Посебност узорака у оријенталној верзији је светлост, богата палета боја и оригиналност. Све модерне хаљине у оријенталном стилу дају лакоћу и осјећај прозрачности, додају мистерију и романтику женској слици.

Боје које превладавају у производима источног типа:

  • Црно.
  • Вхите.
  • Наранџаста.
  • Златна.
  • Жута.
  • Зелено.

Хаљине задивљују бојом, шареним цртежима. Невероватни украси и обрасци носе значење и најчешће означавају нешто.

Како носити хаљине у оријенталном стилу?

Недавно је одећа источних земаља сматрана егзотичном и није увек била прикладна за церемонијалне догађаје. Данас је најбоља одјећа за посјете тематским вечерима или оријенталним забавама хаљине и кошуље с елементима оријенталног стила. Вечерње хаљине у оријенталном стилу ушле су у моду, што савршено наглашава индивидуалност ифемининити. Такви производи су културна и умјетничка вриједност.

Модели украшени везом, камењем, шљокицама, перлицама, чипком су веома елегантни и свечани. Плисирани детаљи, резови, асиметрични рез, украси и дезени доносе одушевљење стилу и слици. Необичне форме у деколтеу и рукавима наглашавају идентитет сваке жене. Даме са задовољством носе церемонијалне хаљине са етничким узорцима и оријенталним елементима - отиском у драгани и сукњи.

Не тако давно, вјенчана хаљина у оријенталном стилу, коју карактерише посебан украс и дизајн, постала је модерна. Производ са широким рукавима, наборима, драпирањем, светлим узорцима, елементима оријенталног стила украшаваће сваку невесту. Чак и гости могу покупити велике одоре. Хаљина - балон, случај са узорцима и цртежима који одражавају природу или живот источних земаља, изгледа егзотично и оригинално.

Лијепо изгледала хаљина с баски, набрана испод оковратника - савршен ансамбл за гојазне жене. Дугачке равне хаљине са прорезом и широким појасом додаће виткост силуети. Девојкама које желе да визуелно повећају обим кукова или груди препоручује се ношење кардигана или огртача са оријенталним везом на врху хаљина.

Са чиме носити хаљине оријенталног стила?

Скромне хаљине познатог дизајнера Антониа Берардија најбоље се комбинују са светлим елементима одеће и прибора. Скандалозне шаблоне из Јеан Паул Гаутиер комбиноване су са монохроматским тајицама, светлим шеширима и дискретним орнаментима. Ципори Цхисатова “тсипао” одела наликују на хаљине од плашта и лепо се уклапају са елегантним ципелама са високим петама и дискретним перлама. Свијетли узорци и коси платнени гумби не захтијевају много накита, прилично елегантну наруквицу или сунчане наочале.

Модна кућа Руе ду Маил нуди узорке са наборима и драпед сукњом која складно изгледа у ансамблу са свијетлим отвореним ципелама на равном или високом ђону. Симболизира јапанског Цорри Нилссон кимона, који се најбоље комбинује са удобним ципелама и минималним накитом. Хаљине из Цханела изузетног оријенталног стила одговарат ће љетним шетњама. Као ципела пристају сандале, балетне плоче на равном подлогу. Ако желите да импресионирате друге, носите матуралну хаљину у оријенталном стилу. Ово ће нагласити индивидуалност, светлост и оригиналност женске слике.

Вишеслојне оријенталне хаљине светлих боја шокантне су и веома привлачне. Хаљине омладинске модне куће Прада савршено се комбинирају са ртовима и уским источним панталонама. Иохи Иамамото са црвеним и црнимдетаљи и необичне сукње чине складан ансамбл са удобним ципелама и декоративним елементима крзна. Дизајнерица Ирис ван Херпен представља најнеобичнију врсту хаљина од филма, пластике и метала. Хаљине у индијском стилу из француске куће Цханел освајају разне моделе и боје. Такви производи се најбоље комбинују са елегантним ципелама и софистицираном опремом.

Додатна опрема

Разноврсност оријенталних декорација вам омогућава да створите светле комплете и створите необичне слике. Често се користи бинди - симбол мудрости и женског ума. Овај украс је слика трећег ока, приказан као слика или наљепница на челу. Понекад се прибор ухвати у косу и фокусира се на центар чела. Оријенталне хаљине употпуњене су наочарима, ципелама са тракама, дрвеним наруквицама. Карактеристичне фризуре су такође део ансамбла.