Хавајска кошуља - мушки атрибут летовања

Које фантазије код мушкараца спомињу летовање на мору? Наравно, одмах виде блиставо сунце, златни песак, препланула тела, освежавајуће коктеле. Али прави знак спокојног и опуштајућег одмора је хавајска кошуља. Светла, пространа одећа је врста униформе и симбол одмора на одмору. Она вољно бира људе различитих националности, без обзира на мјесто одмора.

Историја порекла

Мушка хавајска кошуља је јединствена комбинација појединачних елемената различитих култура, означених на истоименим острвима прије стотину година. Домороци су са великим задовољством носили кимоно хаљине и саронг мараме које су доселили досељеници из источноазијских земаља. Временом се у одећи појављују функционални детаљи дугмади и овратника. Постепено, карактеристике будућег гаваика почеле су се јасно појављивати у одећи.

Туристи су одмах ценили атрактивност и практичност сјајних кошуља које су мјештани називали "алоха". Један подузетни потомак прекоморских Кинеза по имену Елери Цхан организовао је масовну производњу популарне одјеће на Хавајима. Основа за производњу служио је много залиха јапанског кимона, устајале у складиштима. Заштитни знак Алоха Схирт је званично већ регистровантридесете.

Америчка војска је одиграла главну улогу у популаризацији стилских и приступачних кошуља за одмор. У великим количинама купили су одјећу коју су вољели и донијели кући. У тридесетим годинама, холивудске звезде су представиле и ојачале модне хаваике. Тих дана, кошуље су изгледале врло скромно. Украс је био велики узорак, који се налазио на грудима или на дну кошуље.

Смотреть также: Мужские риппед џинси запретит всака женсина .

У свакој ситуацији, мушкарци увијек носе Хавкове искључиво на репу. Ово је била карактеристична особина плажне одеће, наглашавајући слободан стил и нешто укључивања у свет Бохемије.

Велики произвођачи мушке одеће нису могли да игноришу хавајске кошуље. Убрзо су почели масовну производњу популарних добара и њихову успјешну имплементацију широм свијета.

Гавајка је постала светао и истакнути део националне културе становника сунчаних острва. У њену част у Америци је успостављен правни празник. Од 2003. године редовно се слави 1. јула.

Карактеристике хавајског. Фото

Модерни модели имају раван рез са кратким рукавима и затварачем дугмади. Главни знак је шаренило од сјајних слика и узорака. У почетку су у цртежима праћени само етнички мотиви. 60-их година појавила се хавајска кошуља са папагајима, ананасима, цвијећем.

Данас можетекупите моделе украшене разним тематским цртежима. Отисци са тропским птицама, животињама, цвећем, палмама на позадини мора и залазећег сунца су чести, а често се налазе и слике направа, аутомобила, симбола фудбала, хране, пића. Цртежи на тканини привлаче пажњу великих дијелова и свијетле боје.

Главна предност хавајске кошуље је лабава тачка која не захтева уклапање. Кошуље се носе, тако да не ометају кретање и дају осјећај независности од вањских конвенција. За шивење користите танку памук, свилу, вискозу. Меки додир хладне материје за загрејано мушко тело ствара удобност и задовољство. Да би се смањила цена робе популарни брендови често шивају Хаваикс од полиестера, изгледа као вештачка свила.

Дугмад, изрезана из кокосових љусака, посебна су одлика оригиналне кошуље донесене са Хавајских острва. Поред тога, вешти кројачи тако прецизно бирају дизајн џепа у грудима који се у потпуности уклапа са шаблоном на мајици.

Шта могу носити хавајске мајице?

Најбоља комбинација је лагана, слободна бермуда шорц с одговарајућом текстуром. Није неопходно да и они имају шаролик узорак. Боље ако је такоБиће монохроматски модел боје у близини доминантних боја кошуље.

Добро изгледа хавајска кошуља са светлим плавим хлачама у стилу колониста или сафарија. Кинескиње нуде и широк избор нијанси.

Туристи и излетници треба да запамте да су Соколови условно подељени у две групе:

  • Плажаје лагана, опуштена кошуља која се носи са кратким хлачама и јапанкама. Обучени су, одлазе на море, колибу, сеоску шетњу.

  • Одмаралиштесу модели благо уграђене силуете, направљени од висококвалитетних и скупљих тканина. Они су обрубљени природним прибором, стилизованим као ресорт тема. Хавајци носе не само традиционалне гаћице, већ и лагане панталоне. Танке, светле траперице такође чине лепу забаву за хавајску кошуљу. Од ципела бирајте сандале, мекане ципеле, врхунске стране, мокасине, папуче или шкриљце. Композиција насеља је сасвим прикладна у неформалном окружењу. Погодно је отићи на вечеру у летњи ресторан, присуствовати фудбалској утакмици и само прошетати градом.

Хавајска кошуља скреће пажњу на себе јарким бојама и веселим тропским отисцима. Црвена, зелена, плава - одлично изгледа на танком, препланутом телу. Ова кошуља не воли бледу кожу, млохаве мишиће и велики трбух. Ово треба запамтити сви мушкарци који планирају својелетовање. И док има времена, боље је отићи у теретану како би се упознали с почетком сезоне у одличној форми.