Хипи стил у одећи - филозофија слободе

Да би се удаљили од марака и направили неку врсту различитости у уобичајеном начину живота, потребне су промене. Могу се односити на интересе, хобије, спорт, укусне преференције, фризуру или одјећу. Свака промена је у стању да нашем телу пружи емоционални потрес и изазове талас нове виталности. Хипи стил у одећи, можда једина од свих врста модних трендова може направити драматичне промјене у изгледу. Ко су хипији и како се њихова животна филозофија одражавала у гардероби? Хајде да покушамо да схватимо заједно.

Историја стила протеста

Појава субкултуре хипија уочена је у Америци крајем педесетих година прошлог века. Потицај за стварање новог омладинског покрета био је војни сукоб у Вијетнаму. Млади људи тог времена ујединили су се у јединствену жељу за мирним протестом против постојећег система у земљи. Многи дечаци и девојчице су се изјаснили као људи ослобођени црквеног морала, моралних доктрина и владине пропаганде рата.

Млади људи који су себе називали хипијима, напустили дом, ујединили се у комуне и тамо организовали своје животе. За дјевојке и младиће, животни кредо био је одбијање наметнутих правила, слободне љубави и сродности с природом.

ПокретХипији су постали толико бројни и моћни да су дали потицај читавој генерацији људи са новим размишљањем и слободним размишљањем. Такво стање ствари није могло, али није могло пронаћи свој одраз у слици младих побуњеника.

Хиппие Стиле в 60с Цлотхес

Протестни осјећаји изражени су иу одбацивању традиционалне моде у корист властитих фантазија. Као резултат тога, појавила се хипи мода, за коју су карактеристичне изражене особине.

Ствари које нису ограничене покретима симболизују слободу мисли и поступака. Одјећа се разликовала у једноставном кроју и лабавом фитингу. Изузетак су биле траперице, које су чврсто омотале бокове и драматично проширене од колена према доле. Многе жене су престале носити грудњаке и жељене ствари од танких луминозних тканина, наглашавајући њихову сексуалност.

  • Природно порекло ткива
Сва одећа је направљена од материјала природног порекла. Природне ствари су биле лагане, пријатне на додир и нису штетне по здравље.

  • Бригхт цолорс

У гардероби хипија, права бујица боја засићених, киселих нијанси. Необичне слике, комбинације боја, шарене мрље на одјећи често су постале утјеловљење психоделичних фантазија које настају под утјецајем опојних дрога. Карактеристични хиппи отисци- То су разнобојни кругови неправилних облика, мистериозни обрасци, светли потези боја.

За мушкарце су хипици, као и жене, имали карактеристичну дугу косу. Да би се носила с њима, глава је била везана шареним шаловима, кожним везицама или текстилним облогама. Свијетле бандане нису се само носиле на глави, већ су биле везане за врат или струк.

  • Додатна опрема

Типични накит свих хипија били су бројне домаће наруквице од перли, коже, трака и везица. Традиција размене накита довела је до тога да свака особа има много.

Модерни стил хипи в одежде

Позитивна тачка у стварању модерне слике је могућност мешања различитих праваца. Ово потврђује темељни принцип слободе који проповедају хипији. Дакле, ансамбл може укључивати производе било које стилске оријентације.

На први поглед може се чинити да у томе нема ништа компликовано. У ствари, испуњавајући различите предмете, лако је добити неукусан и незгодан изглед. Самостално креирајте слику на основу мешавине људи са креативном маштом и великим искуством. Нај органски ансамбли се добијају употребом елемената у стилу сафари, бохо и етно, јер су најближихипи

Креирање слике тренда не захтева тачно придржавање свих карактеристика модерног тренда. Ако се усудите да у потпуности створите стилски изглед у његовом изворном облику, то ће несумњиво привући повећан интерес људи око вас. Да би изгледало модерно у духу хипија, довољно је додати два или три типична елемента у костим.

За оне који не воле свијетле боје, али поштују стил дјеце цвијећа, можете добити тако што ћете носити умирујуће пригушене тонове. Довољно је да се украси украсним орнаментом, узорком плетенице или обојеним етно везом.

Хипи стил у женској одећи

Западне ноте тренда протока се манифестују у пространим облицима и слободној силуети производа. Све ствари изгледају једноставно и једноставно. Хаљине високог струка, натечене сукње, дуге тунике, обичне мајице - све се то шије од лаганог и танког платна. Топли џемпери, џемпери имају растегнут изглед и направљени су од великог узорка ручно плетених.

За шивање користите искључиво природне материјале - памук, лан, трапер, трикотажу. Лагане модрице не изгледају безбрижно, потврђују природну основу одеће.

Ствари изгледају лепо са етничким обрасцима, апстрактним обрасцима, апликацијама. Кратки прслуци направљени од праве коже или мекане антилопске коже такође припадају хипи стилу.

Траперице се користеобрубљена или проширена силуета. Они морају да садрже одређену посебност, врхунац слике. Лагане огреботине и сузе су добродошле, као и обојене мрље. Ово даје производу елегантну хармонију.

Најпогодније ципеле су удобне сандале, отворене јапанке, регуларне патике. Не захтева никакав декор, све док су ноге удобне и лаке.

Хиппие Аццессориес

Још једно име за покрет звучи као „цветна моћ“, тако да цветни декор изгледа природно. Цвеће је прикладно у сваком елементу костима. Украшавају косу, главу, узорак на тканини. Посебно су релевантни такви производи у одећи за децу.

На глави је одабран уски завој или увијени кожни кабел. Изгледа прелепо када су обојене нити, светле траке и шарене перле уткане у дугу косу. Од времена помаже шешир са широким ободом или плетена капа.

Бижутерија има велики број модела. Природни материјали као што су камење, дрво, сухо воће биљака и кожа морају нужно бити основа за његову производњу.

У пакету хипија, пожељно је имати пацифички препознатљив знак мира. Може бити привезак, отисак на мајици, етикета на џепу или копча на појасу за хлаче.