Холидаи блузе за жене - најбоље слике сезоне

Шта могу и треба да буду свечане блузе? Такво питање често чују стилисти. И, дајући одговор на то, модни стручњаци узимају у обзир многе параметре, међу којима је најважније - за који празник се слика ствара.

На посебној блузи

Шта су празничке блузе? Модни дизајнери не дају ни један одговор, првенствено зато што се на много начина ослањају на комбинацију три главне карактеристике таквих блуза.

Први је стил свечане блузе.У ствари, то може бити било шта: у облику равног реза мушке кошуље или, напротив, женствене силуете са баским или мирисом. У зависности од строгости правила одијевања на овом догађају, дизајнери нуде моделе „нереда“ (корзарски тип), у војном стилу, који подсјећа на хуссар цамисоле, тунику, схемизиер, у кинеском стилу, с јармом у грудима, набране, асиметричне у раменима или блузони.

Разноликост лежи не само у општем стилу, већ иу неким детаљима. Дакле, свечане блузе са дугим рукавима или без њих су пожељне за вечерњи излазак. За дневну прославу, рецимо кратки или три четвртине рукава. Штавише, последњи дизајнери нуде значајан распон модела - то је “лампа”, “шишмиш”, “звоно”, “анђеоски рукав” (увелико се шири назглоб), балон или "олук" (чврсто прилежућа рука).

Облик овратниканије био игнорисан : у облику лук, с краватом, „улар“, остављајући рамена и руке отворене, волан, с воланима или набора. Понекад се прави у облику енглеске (или америчке) рукавице, погодне за неформално славље.

Али главна тканина остаје . Сви модели свечаних блуза треба да се шиве искључиво од природних тканина. Може бити шифон, свила, баршун, па чак и памучне или ланене опције. Употреба управо таквих материјала даје блузи свечани изглед. По жељи можете да одаберете модел са уметцима гуипуре, одвојено везене нити, шљокице или детаље камења.

У већини случајева, дизајнери бирају једнобојну палету боја. А распон може бити било који, од деликатних пастелних нијанси и завршава богатим, тамним тоновима. Међутим, судећи по фотографијама у модним блоговима, неке врсте отисака су такође популарне - геометријски, цветни и етнички мотиви.

Како изабрати?

Приликом избора блузе за одмор, треба обратити пажњу на два главна фактора: време прославе и физичку лепоту.

Дакле, блузу за свечану вечер најбоље је изабрати са минимумом сложених детаља, али саОво је ушивено од "луксузних" тканина, као што су баршун или свила. У овом случају посебна пажња се посвећује њиховом распону боја. У вечерњим сатима опције су преферирани монокроматски модели. За оне даме које желе да додају разноврсност слици, стилисти предлажу да се окренете опцијама са штампаним узорцима или везом направљеним са тоновима тамнијим или светлијим. Међутим, за иконске прославе, на пример, на Нову годину, ово строго правило може бити донекле ослабљено: елементи декорације су наглашени уз помоћ контрастних нијанси.

За дневне прославе правила су мекша . Могуће је користити све готово све облике гама, изузев модела са отвореним леђима или дубоким изрезом овратника. Исто важи и за палету боја: уз монокромне моделе, штампане верзије ће изгледати сјајно, посебно ако празник има одређени тематски фокус.

Други параметар је физика. Блузе су у овом случају центар-формирајући изглед, те је стога прекрасна дама дужна да их одабере, на основу особина силуете. Поред тога, она мора узети у обзир како крхка физика има. Дакле, празне блузе за гојазне жене су значајно смањене у моделу. Такве лепоте су контраиндиковане за стилове са потпуно отвореним раменима и рамовима, са активном набору и драперијом, итакође са много великих декоративних елемената. Али они су препоручили блузе са мирисом, у царском стилу или са асиметричном линијом рамена или рамена.

Склапање слике

Одабир са којим елементима да створи свечани поглед, лепа дама треба да узме у обзир само своје преференције и карактеристике хаљине-мачке догађаја.

Дакле, панталоне се најбоље комбинују са таквим блузама. Штавише, стил потоње одређен је искључиво физичком особином прелепе даме. Успјешно за дан одмора ће изгледати сет, комбинирајући шифон блузу и широке панталоне-палаззо. Да би такав сет могао бити у једној схеми боја. Додајте дует ципеле са високим петама и мини торбицу са ланцем и слика је спремна.

У вечерњој верзији, можете покупити уске хлаче дужине 7/8 и допунити их равним резом са свиленом блузом. У исто време, у зависности од локације линије струка, блуза остаје слободна да падне као и увучена у појас. Слика је завршена квачилом и класичним пумпама, а ако је потребно, додати и скраћену јакну, на пример, у војном стилу.

Али и даље неспорни фаворит у дуету са свечаним блузама су сукње. За дневне активности, оне се држе од мини до линије колена, за вечер - испод колена. У исто вријеме за успјешно креирање сликовних стилистаснажно препоручујемо да се придржавамо правила да само један елемент овог дуета треба да има сложени рез. На пример, сукња са раширеним, тулипаном или балоном са широким, јасним појасом идеална је за горе поменути једноставни рез. А за сложеније стилове, "са мирисом", баскијски је пожељнији од директног резања сукње или "оловке". Избор ципела у комбинацији са сукњом зависи од времена прославе, као и од висине и градње прелепе даме.

У закључку, остаје само напоменути: у ормару прелијепе даме требало би бити неколико празничних блуза, јер уз њихову помоћ она може створити много лијепих слика за све прославе, почевши од дјечјег празника и завршетка вечером.