Италијански накит - ремек дела декоративне уметности

Зашто жене толико воле накит? Највјероватније, зато што се не ради само о лијепим ситницама, већ о начину изражавања своје индивидуалности. Стога, скоро свака жена има драгоцјену кутију за накит.

Мора се рећи да многи људи још увијек имају стереотип да је накит само лажни накит, недостојан пажње. Они који и даље мисле тако треба да обрате пажњу на производе занатлија из Италије. Заиста, италијански накит је право ремек-дело декоративне уметности, иако је направљен накит од материјала који се не сматрају драгоценим.

Стилски италијански луксузни накит освојио је поверење широм европског тржишта. Производи италијанских мајстора нису само обичне жене, већ и филмске звијезде и друге познате и богате личности које лако могу приуштити да купе злато и дијаманте. Уосталом, поента није у цени, већ у невероватној лепоти и елеганцији гизмоса.

Погледи

Накит је представљен на шалтерима продавница у великом асортиману, међутим, сва та разноликост се може подијелити у три групе:

  • Елитни италијански накит, накит, представљен је сребрним или позлаћеним челичним производима.Уместо дијаманата и других драгуља, користитечувено Мурано стакло, Сваровски кристали, вештачки бисери, кубни циркони, полудраго транспарентни минерали (камени кристали, цирконијум, топаз).

  • Авангарда.Ово су оригинални дизајнерски производи, за производњу којих се користе веома различити, понекад веома неочекивани материјали.

  • Етно.Етнички накит је веома популаран. За његову израду користе се перле, полудраго и полудраго камење, седеф. Етнички накит посебно цијене жене у моди које воле да се облаче екстравагантно.

У сваком случају, костимирани накит направљен у Италији разликује се по оригиналности и стилском дизајну. То се може видјети гледањем фотографија накита.

Мурано стекло

Прекрасни италијански накит од природног камена нема конкуренције, али када је ријеч о ексклузивним производима, свака особа која је упозната с модом одмах ће схватити да је то накит од мурано стакла.

Производи овог материјала су привучени чудесном структуром самог стакла. Сви производи су израђени од стране мајстора древне технологије и искључиво ручно.

Хладњаци стакла, користећи технике усавршене вековима, не дају само стакло облику, већ стварају јединствену структуру. Производ може имати укрштене слојеве, невероватне узоркемјехурићи зрака унутар стакленог производа и друга занимљива рјешења.

Технике производње Мурано стакла чуване су у тајности још од 12. века. Тако да нико није могао да украде професионалне тајне венецијанских стаклача, сви занатлије су се населили на острву Мурано, због чега се појавио назив производа.

Мурано стакло се користи за производњу разних производа. Ово нису само перле, наушнице и наруквице, већ и предмети унутрашњости. Али у сваком случају, то су производи невероватне, једноставно невероватне лепоте.

У ствари, накит од стакла није накит, али у смислу сјаја и елеганције, они нису нижи од сафира и дијаманата.

Производи од муранског стакла у металном оквиру за злато су у савршеној хармонији са вечерњим хаљинама. Али ови производи се не могу назвати јефтиним, ручно рађени и јединственост данас се цени скупо.

Како не купити лажни?

Бижутерија је јефтинија од правих драгуља, међутим, треба схватити да елитни италијански накит не може бити превише јефтин. Неопходно је разликовати украсе који се праве у Италији и производе произведене у Кини, које се могу продавати под кринком италијанског накита. И можете купити кинеске ствари у италијанским продавницама.

Која је разлика? РеалИталијански костим одликује се оригиналношћу и јединственошћу. Мало је вероватно да ћете моћи да пронађете два идентична накита од мурано стакла, јер је сваки производ ексклузиван, ручно рађен. Чак и велике компаније које производе накит покушавају да што више индивидуализују своје производе. Да би се то постигло, купци су позвани да купе композицијске огрлице или наруквице које се могу самостално састављати, наизменично наизменично по вашем укусу.

Често, италијански занатлије користе сребро за своје производе, а талијански сребрни накит има тако добру обраду да се производ лако може замијенити за ствар бијелог злата.

Поред тога, италијански накит - то је увек најквалитетнији производ. Ако је копча прекинута у купљеним минђушама за неколико дана, онда можемо са сигурношћу рећи да је то лажна.

Најквалитетнији се издвајају не само накит од накита, већ и производи од најједноставнијих и најјефтинијих материјала, као што су челик и каменчићи. Ако се купи италијански позлаћени накит, онда се не треба бринути да ће производ ускоро постати црн и позлата ће бити избрисана.

Италијански накит је цењен због свог стила.Ниједан производ неће изгледати јефтино или непажљиво. Дизајн је замишљен до најситнијег детаља, у њему не постоји ниједна нота вулгарности.

Модерни модни тренди

Шармантне декорације које је дизајнирао модерандизајнери ће моћи одушевити чак и стручњака за накит. Данас су посебно популарни италијански брендови Беаути Брасс, Фенди и други.

Наушнице са дугим привјеском су посебно релевантне. Фасхионисти који воле шокирати друге могу сами изабрати велике наушнице, чија дужина досеже до рамена. Ако се девојка придржава принципа модерирања, онда ће више волети наушнице средње дужине и елегантног дизајна.

Куглице од великих перли украшене камењем различитих нијанси враћају се у моду ове сезоне. Да би се створиле авангардне слике, вреди купити накит од метала који је данас модеран са намерно грубом обрадом.

Неки опциони савети

Италијански бижутерија није јефтина, стога је вредно одговорног приступа избору производа. Ево неколико опционих савета:

  • Обратите пажњу на материјал од којег је направљена декорација.Најбоље опције су сребрни или накит од челика са златним листом. Узмите у обзир да су девојке које припадају типовима хладних боја (зимске и летње) више украшене белим металом, али су представници типова боја, јесени или пролећа, прикладнији за накит од жутог метала.

    \ т
  • Када купујете накит са камењем, запамтите да камење треба да буде идеално за стил и енергију. Једноставно речено, камен мораизазивају пријатне емоције. Ако хоћете да га ударите и узмете у руке, можете сигурно купити нешто, то је дефинитивно "ваше".

  • Вриједи обратити пажњу на причвршћиваче и причвршћиваче.Ако је ово прави италијански накит, онда ће копче бити високог квалитета, међутим, купац може имати своје преференције за типове причвршћивача. Не купујте производе ако вам се не свиђа тип прилога или се чини незгодним.

  • \ т Покушајте да купите накит на такав начин да се од њих може направити комплет , тј. Да буду направљени у истом стилу.