Избор мушке јакне. Савјети за стилисте

Данас је мушка јакна прешла из пословног у лежерно, заузимајући своју нишу у цасуал стилу.Мушка јакна постала је универзална ствар, која се појавила прије отприлике два стољећа и до сада штити своју позицију у свијету моде.Мушке класичне, спортске, клупске јакне, јакне повременог стила, модели од твида могу бити једнодушни или двоструки у кроју, као и било каква вањска одјећа за мушкарце, било да се ради о капуту или кабаници.Формирајући складну мушку слику, потребно је пажљиво одабрати јакну у једном окрету и двоструки прслук на основу сљедећих параметара: старост и висина мушкарца, облик тијела и лик, ширина рамена.Ове опције утичу на то која ће јакна, једнолична или двострука, бити успешнија на вас.

Једнократна јакна је популарнији модел од двоструког прслука, и разликује се по класичном кроју, где се ред дугмића налази на једној страни лица лица јакне.Двострука јакна је формалнија, са дугмадима симетрично постављеним на обе стране тако да је причвршћена за супротни ред дугмади.Обично се узима двострука јакна закопчана с лијева на десно.

Ако ће мушка јакна са прсима изгледати добро на човеку било које величине тела, ево дворедних јакни нису за свакога, јер су ефикасније и ексцентричније у себи.Двоструке јакне због другог слоја тканине повећавају средњи део тела, тако да мушки торзо изгледа дебље него што заправо јесте.Таква јакнаТо не иде човеку кратког раста, у њему ће изгледати још ниже, а пуном младићу уопште није препоручљиво да га носи

Двоструко одело добро изгледа на високом, ошишаном и помало танком мушкарцу, визуално чини слику широм и скраћује висину, што чини слику атрактивнијом. Једнократна јакна разликује се од двоструког по томе што се може носити на било којем догађају - пословним састанцима, неформалним догађајима или посебним свечаностима. Што се тиче дворедне јакне, ово би требало носити само за пословне догађаје, гдје постоји атмосфера формалности и службеног стила. Овај стил сугерише да је јакна увек закопчана на свим дугмадима, што чини мушки изглед чврстим и презентабилним. Али вреди напоменути да су у савременом свету једнократне јакне популарније код мушкараца него двоструке. То се може видети на фотографији актуелних модела.

Једноструки и двоструки модели такође се разликују по броју дугмади која су причвршћена. Једнокрилне јакне су на 1, 2 и 3 дугмади, доњи тастер се не причвршћује. Класици сматрају једнократну јакну са три дугмета, чији је прототип био традиционални британски огртач. Једнокрилне јакне са три дугмета за причвршћивање два горња дугмета, у неким случајевима - само средње дугме. То је због тогарепрезентативно треба да погледате.

Јакне на два дугмета и једна се појавила много касније. Што се тиче јакне на једном дугмету, онда је све врло јасно: увек је закопчана, погодна за викенд, јер је то цасуал стил, и не носи га на формалном догађају. Једнократне јакне на два дугмета су обично само закопчане на врху дугмета, а то мучну слику чини повољнијом, јер бела кошуља и кравата, које су боље видљиве испод јакне, мршаве мушкарца. Дводелне јакне имају од четири до шест тастера, налазе се на сваком реду од два или три дугмета. Такве јакне нису уобичајене за ношење, јер су дизајниране у конзервативнијем стилу. Не изгледају уредно откопчани, али мушкарци успјешно комбинују ову јакну с отвореним горњим гумбом.

Једнократна јакна са крагном за шал је у посебној потражњи. У њему, човек изгледа још привлачније и раскошније. Они стављају тај стил на важне догађаје и друштвене догађаје.

Као што видимо, мушка јакна неће излазити из моде, она је увијек у тренду, без обзира на то да ли је једнострука или двострука. Најоптималније и најразноврсније боје јакне су тамно сива, угљено сива, топла смеђа. Посебно изражајне ће бити јакне у кавезу, трака, сматра се необичном јакном од твида, онтопло и удобно у хладном времену.

Модели ових боја могу се носити у комбинацији са многим одевним предметима, једино што је важно је да можете одабрати праву схему боја. Ако је Ваш избор одијело с двоструком јакном, онда би требали одабрати лагану кошуљу и уредну кравату како би одговарала одијелу, не заборавите декоративни шал за џеп на грудима. Ако више волите једнократну јакну, онда је избор комбинације ствари већи - пантс у истим бојама, или у контрастним бојама, обичној кошуљи свијетлих или тамних боја, боље је одабрати кошуљу неутралних боја, присуство или одсуство кравате по вашој жељи. Модерна мода даје нашој пажњи велики избор мушке јакне - од класичног до цасуал стила. Али то зависи од ваших укуса и потреба. Не пропустите прилику да напуните гардеробу елегантном једнобојном или двоструком јакном, такав избор никада неће бити готов!