Како изабрати свадбене рукавице: савјете и стручне савјете

Приликом креирања слике вјенчања нема ситница. Свадбене рукавице нису изузетак. Овај прибор није обавезан, међутим, многе невесте вјерују да ће им рукавице дати слику аристократије и њежности. Правилно одабране рукавице за невесту наглашавају лепоту и елеганцију девојчица и помажу да се сакрију постојећи дефекти тела.

Међутим, избор рукавица за венчање је веома тежак. У сваком свадбеном салону младенка ће добити десетине различитих модела који се разликују по дужини, стилу и дизајну. Да се ​​не би изгубили у процесу селекције, вреди се унапријед упознати са тренутним модерним идејама.

Мало историје

Мора се рећи да је мода за свадбене рукавице настала у доба племенитих витезова и дивних дама. Тада су рукавице биле обавезан атрибут аристократске хаљине.

Пар рукавица које су представљене као поклон девојци биле су једнаке декларацији љубави. За узврат, даме су могле скинути рукавицу са дршке и дати је витезу као сувенир тако да не би заборавио на свог вољеног на дугим путовањима.

У КСВИИ-КСВИИИ веку, све девојке и даме племенитог рода појавиле су се у јавности у рукавицама. Овај додатак је значио припадност вишем друштву. Данас, рукавице до вечериносити само на најсвечаније прилике. За такве случајеве, наравно, важи и за церемонију вјенчања.

Да ли требате рукавице?

Свака невјеста ће морати да одговори на ово горуће питање независно. Ако желите, можете подићи рукавице до вјенчанице било којег стила, као што су опције рукавице представљене безброј.

Елегантне свадбене рукавице могу бити занимљив нагласак на слици и привући пажњу на елегантне ручке невјесте, украшене потпуно новим вјенчаним прстеном. Међутим, овај додатак може створити одређене неугодности. На примјер, лоше одабране рукавице могу стално пузати, што ће изазвати нелагодност.

Ако младенка одлучи да носи затворене рукавице, може доћи до неких потешкоћа током церемоније регистрације брака, наиме, приликом размјене прстена. Ако су рукавице ушивене од густе тканине, онда може доћи до неугодне ситуације - пажљиво одабран прстен једноставно не може стати на прст у рукавици. Али ово је, наравно, ријетка ситуација, јер се вјенчане рукавице обично шиве од танке и еластичне тканине.

Али постоји много случајева када је заручнички прстен склизнуо са младенчева прста прекривен танком и глатком тканином током фотографирања или шетње. Наравно, губитак вјенчаног прстена првог дана брака неће побољшати расположење младенаца, стога треба подузети мјере како би их заштитили. Дакле, неке невесте скидају рукавице пре церемонијерегистрација, али то мора бити урађено унапријед, чак и прије уласка у дворану. Ако невеста не жели да се раздвоји са пажљиво одабраним прибором за венчање, онда је боље да она изабере не затворене рукавице, већ рукавице. Посебно зато што ће затворене рукавице и даље морати бити уклоњене за вријеме банкета.

Какви су они?

Салони за венчање представљају широк избор стилова рукавица. Невеста треба да обрати пажњу на дужину модела, материјал њихове производње, стил, боју и декор.

Свадбене рукавице могу имати различите дужине, традиционалне опције:

  • скраћени модели, завршавају се на нивоу зглоба;
  • кратке венчане рукавице, тј. Од 4-5 цм иза ручног зглоба;
  • три четвртине су модели до средине подлактице;
  • до лакта - ово је једна од најпопуларнијих опција, јер рукавице изгледају спектакуларно, али не стварају нелагоду приликом ношења;
  • оперна - традиционалне рукавице нешто дуже од лакта, те рукавице треба чврсто да стану у руку и не да пузају док се крећу;
  • дугачке свадбене рукавице - модели који готово у потпуности прекривају руку.

Стил

Рукавице се могу чврсто уклопити у руке или преклопити. Прва опција наглашава облик руке, али друга визуално додаје волумен, тако да ће одговарати девојкама са танким ручкама.

Знакови могу бити потпуно затворени, тј. Са прстима, поред тога, постоје модели без прстију. То могу бити рукавице или модели са петљом кроз прст.

Затворени стилови су добри за зиму, али модели са отвореним прстима су погоднији за летња венчања, јер су практичнији, јер мање ограничавају слободу. Ове рукавице не морају бити уклоњене током церемоније и на банкету.

Руке су рукавице које држе мостови између четири прста (осим велике), али постоје и модели који се држе еластичности тканине. Рукавице са ушицом су фиксиране на један прст (најчешће на трећем) и готово потпуно отварају четкицу и изгледају веома елегантно.

Фабрицс

Свадбене рукавице шију из разних тканина. Најчешће можете видети сличне и сатенске моделе. Популарни модели чипке, мреже, органза, баршун, итд.

Најбоља опција су рукавице од еластичне тканине, јер су удобније и практично не ограничавају кретање. Данас се, уз додатак еластичних нити, израђују разни материјали, тако да је избор опција практично неограничен.

Интересантно је погледати комбиноване верзије, на пример, сатенске рукавице, украшене чипком.

Првобитно изгледају плетене рукавице од венчања. Такви модели, по правилу, су кратки, изгледају добро са дугим хаљинамарукавима. Ако младенка воли плетене рукавице, онда она мора да изабере модел који се уклапа са четкицом што је могуће више, у супротном ће прибор изгледати смешно.

Декор

Свадбене рукавице могу имати најразличитији декор. Али ако изаберете модел, не смете заборавити на модерирање, у супротном слика ће бити преоптерећена.

Најчешће, за декорацију свадбених рукавица користите вез - у тону или контрастним нитима. На пример, беле рукавице са везеним сребрним или златним узорцима изгледају спектакуларно.

Рукавице са бисерима, дијамантима или декорираним перлама су веома популарне. Можете погледати и ексклузивне опције за свадбене додатке, украшене правим драгуљима.

Рукавице су често украшене рупама за славине, луковима, перјем и крзном. Укратко, декор може бити најразноврснији, све зависи од маште дизајнера.

Избор рукавица

Ако је млада одлучила да рукавице морају да надопуњују њену слику вјенчања, онда треба пажљиво одабрати модел.

При избору размотрите:

  • карактеристике његовог облика;
  • стил венчанице.

Избор зависно од карактеристика слике

Када покупите рукавице, невеста треба да обрати пажњу на лепоту иоблик њихових руку. Дакле, ако су вам руке пуне, не би их требало уклопити у дугачке рукавице, а штавише, изабрати моделе са волуметријским декором. То ће учинити руке још масивнијима. Пуне невесте и грациозне ресице и танки зглобови одговарају кратким рукавицама дужине зглоба. Али ако је зглоб широк, онда је модел који је 4-5 цм изнад зглоба бољи.

За дјевојке с танким рукама, напротив, дуге рукавице су идеалне. Али овде морате бити опрезни са моделима који имају волуметријски декор. Пошто могу визуелно да промене облик руку.

Избор дужине у зависности од стила хаљине

Кратке рукавице су савршене за ретро хаљину. На пример, кратки мањи модели са дужином зглоба изгледају сјајно са модерном хаљином у стилу новог лука. У овом случају, рукавица рукавице може бити направљена у облику чипкастог волана.

Поред тога, кратке рукавице добро раде за хаљину са равном или трапезоидном силуетом са рукавом до лакта.

Класично, рукавице дужине лакта се могу носити са готово било којом хаљином без рукава или са врло кратким рукавом који једва прекрива раме. Рукавице за опере су савршене за венчаницу на танким тракама, а најдужа верзија рукавица одговара хаљини за одијевање.

Са или без прстију?

Сада треба да одлучите да ли су рукавице затворене или је боље изабрати рукавице. Затворена верзија изгледа веома елегантно, али ствара много неугодности токомвреме регистрације и празник. Осим тога, ако младенка планира направити лијепу маникуру, тада ће затворене рукавице сакрити сву љепоту. Штавише, нокти ће морати да раде кратко, јер дуги нокти могу да открију тканину рукавица.

У исто време, ако је венчање заказано за зиму или јесен, онда су затворени модели најбољи избор.

Знакови који остављају отворене прсте су удобнији, али не мање елегантни. Приликом избора таквог модела обратите пажњу на чињеницу да се добро држи на руци, иначе, током празника, прибор ће се морати стално исправљати.

Избор материјала

Избор материјала за рукавице заснива се на тканини одеће и времену године. Лети ће бити прикладне транспарентне рукавице из мреже, а зими је боље одабрати гушће материјале, као што је баршун. Зимска верзија рукавица може бити прилично украшена крзном.

Скоро универзална опција - чипкасте рукавице за венчање, изгледају сјајно са готово било којом хаљином. Али ако хаљина нема украс од чипке, онда би чипка требала бити присутна у другим додацима. На пример, чипкасти вео се може заоблити или венчаним квачилом.

Избор боје

Традиционална верзија је бела свадбена рукавица. Овај додатак је идеалан и за традиционалну белу хаљину и за хаљину боје боје .Потребно је само да се уверите да су остали додаци усклађени са бојом рукавица.

Данас је боја слоноваче веома популарна за свадбене хаљине. Ова боја је представљена великим бројем нијанси и сматра се најзаслужнијом заменом традиционалној белој боји. С једне стране, боја слоноваче за вјенчаницу је практично класика, с друге стране, употреба боје слоноваче омогућава повлачење од досадних традиција. За модерну свадбену хаљину, можете покупити рукавице точно како би се слагале, или покупити додатке различите нијансе, на примјер, можете одабрати кремасте рукавице и исте боје појаса и обуће .

Сасвим је могуће изабрати белу хаљину и прибор у боји. Светле рукавице и појас ће створити занимљиве акценте на слици. Болд невесте могу да изаберу црни прибор, у комбинацији са белом хаљином која ће изгледати веома елегантно. Ако невеста не жели да одступи од традиције, али жели да јој слика постане интересантнија, онда треба да даје предност рукавицама и додацима у пастелним нијансама.

Избор опција декорације

За хаљину треба одабрати знакове, стога обратите пажњу на чињеницу да декор одеће и прибора није у сукобу. Приликом креирања вјенчане слике врло је важно не претјерати! Ако хаљина има богат и разноврстан декор, онда ће светле декорације на рукавицама и другим додацима бити очигледно сувишне. Боље је изабрати концизне моделе, онискладно надопуњују слику.

Брендови

Главни трендови у венчаницама су нагласак на женствености, елеганцији и лакоћи. Управо су ове области праћене у колекцијама венчаница које су представили водећи модни дизајнери. Поред традиционалне беле боје, дизајнери активно користе меке нијансе наранџе. У великој части крема, кајсија, нијансе брескве.

\ т

Тканине се углавном користе за осветљење, ваздух, чипка се често користи за завршну обраду.

На пример, Валентинове венчане рукавице су додатак који је нешто дужи од ручног зглоба. Модел, направљен од светло прозирне тканине, потпуно отвара прсте, држи се на отвору, носи се на трећем прсту. Рубови су обрубљени танком чипкастом плетеницом, а на бази петље се поставља бисер, који се носи на прсту. Горњи дио рукавица украшен је сатенским луком.

Кратке, затворене чипкасте рукавице Мелисса Свеет израђене су у боји "Бресква Ивори", украшена моделом распршивања минијатурних каменчића који сјајно блистају на свјетлу. Горњи дио рукавице украшен је бујном чипком.