Како носити торбу за квачило: опћа правила и препоруке

Фасхионисти су свјесни да добро одабрана опрема може претворити најскромнију одјећу у спектакуларан ансамбл. Заиста, често је то додатак који је „полет“ који може да учини слику елегантном и модерном.

Једна од најистакнутијих и најдражих од свих женских додатака је торбица. Већина жена не напушта кућу без торбе, тако да их обично има много у гардероби сваког модног умјетника. И, сигурно, међу различитим моделима торбица постоје спојке. Хајде да откријемо шта и како да носимо квачило за креирање модерног имиџа.

Мало историје

Назив додатка је изведен из енглеске ријечи “бов”. А ово је сасвим логично, пошто је класична квачила истрошена, држећи длан базе. Међутим, данас термин "квачило" означава било коју малу елегантну торбу.

Првобитно, ова врста торбе била је само дио вечерње хаљине. Било је малих правоугаоних врећица које се морају носити у руци, још у 16. стољећу. У почетку, то су биле торбице-новчаници, углавном су их носили новцем.

Временом је функционалност торбица проширена. Даме су почеле да носе парфеме, козметику, огледала, као и љубавну кореспонденцију. Наравно, спремиштетакве вредне ствари за жену нису могле изгледати ружно. Даме су украшавале торбе везом, чипком, луком и драгим камењем.

На пријелазу из 18. и 19. века, спојке су добиле невероватну популарност. Ни једна пристојна дама није напустила кућу без торбице у руци. Нова "експлозија" љубави према квачилу догодила се 20-их година прошлог века, захваљујући Мадемоиселле Цоцо, која је поново увела моду у те минијатурне, али елегантне торбе.

Током Другог светског рата није се радило о модерним торбицама, већ је педесетих година Цхристиан Диор поново учинио овај прибор популарним. Од тада, квачило никада није изашло из моде. Штавише, на вечерњој моди он је “мигрирао” на дневне слике.

Како направити додатни дио слике?

Учење како правилно носити квачило је једноставно. Стилисти верују да је овај модел торбе универзалан. Може се носити са разноврсном одећом, што је најважније, побринути се да се модерна торбица "уклопи" у ансамбл.

Спојнице су представљене у великом опсегу. Можете одабрати торбе различитих облика, величина и дизајна. Стога можете одабрати модел за скоро сваки ансамбл.

Генерална правила

Да бисте одговорили са оним што треба носити различите типове спојки, прво се морате упознати са основним правилима стила:

  • Спојке су комбиноване са свим стиловима одеће, осим спортске. Ово је јединоизузетак.

  • У ансамблу је потребно да "подржите" квачило са још једним додатком. На пример, појас може бити исте боје као и торбица. Или ципеле могу имати исти декор као и квачило.

  • Што је рез је сложенији, хаљина и више украсних детаља које садржи, једноставније је да квачило буде и обрнуто.

  • Квачило се не мора носити искључиво у руци, многи модели имају дуге траке за ношење преко рамена или на руци савијеној у лакту. Изаберите опцију ношења торбе из разлога удобности.

Шта можете носити са различитим моделима квачила?

Као што је већ споменуто, квачило је универзална додатна опрема, али пошто су вреће различите, потребно их је комбинирати с различитим стварима.

Кожа

Ово је свестрани прибор који је правоугаоног облика и елегантног дизајна. Ова варијанта минијатурне торбе је савршена за пословно одело и коктел хаљину.

Овај модел је у савршеној хармонији са спољашњом одећом, можете носити торбу за квачило са капутом, крзненим капутом на поду или крзненим капутом.

За коктел или вечерњу хаљину, боље је изабрати квачило лакиране коже. Можете носити торбу за квачило на ланцу, који се користи умјесто ремена.

С декор

Торбице, извезене перлама, украшене луковима и дијамантима - ово је одличан избор заевенинг имагес. Такве спојке су по правилу минијатурне величине - на длану или мало више, али захваљујући богатој декорацији привлаче пажњу.

Метални модели у злату или сребру су идеални за вечерње хаљине. Такав бриљантни квачило је добар избор за вечер уз лаконски рез.

Екстравагантно

Необичне спојке могу имати сложени облик или оригиналну завршну обраду. На пример, торбу може да се направи у облику срца, лука, лептира итд.

За производњу екстравагантних спојки, често се користе необични материјали, као што су крзно, кожа (или имитација коже) рептила

Такве креативне спојке су савршене за разне модне слике, главна ствар је одабрати ствари тако да су у хармонији једна с другом.

Класична спојка се разликује по минијатурним величинама. Међутим, на продају се налазе и прилично велике торбе, сличне коверти. По правилу, ово су строги правоугаони модели који немају додатну декорацију.

Ова опција за торбу је погодна за пословни или лежерни изглед. Изгледа једнако добро са строгим одијелом и траперицама.

Текстил

За производњу спојки често се користе скупе тканине. На примербаршун, самт, сатен. Облик текстилних спојки, по правилу, личи на козметичку торбу. За декорацију користите драперије, наборе, лукове и копче, украшене каменчићима.

У зависности од материјала за производњу и декорирања, ове спојке могу да допуњују лежерни или вечерњи изглед. На пример, сатенска квачила са каменчићима је одличан избор за вечер, а торбица од сомотног сомота погодна је за шетњу или посјет кафеу.

Дизајнер

Посебну групу чине дизајнерске спојке. Могу имати широк спектар облика, укључујући и веома необичне. На модним пистама можете видјети моделе у облику шкољке, животињских фигурица, поклон кутија и сл. Такав стилски прибор може постати средишњи дио модерне слике, па је боље не користити друге додатке у ансамблу.