Како везати појас на кабаници: неколико једноставних и учинковитих рјешења

Модна кишна кабаница помоћи ће у лошим временским увјетима, па чак иу топлим љетним данима, ако је зашивена лаганом прозрачном тканином.Остаје само једно питање: како везати појас на кабаници?Испоставило се да ова ствар није тако једноставна.Није тајна да многе жене носе огртач откопчан, док појас виси или лежи у џепу.Исправније је везати га модерним чвором, који ће нагласити индивидуалност стила и учинити слику замишљеном до најситнијих детаља.

Зашто обратити пажњу на појас

Неке модерне женеВерујете да је вредност појаса увелико преувеличана.Зашто трошити толико времена на везивање кабанице, ако онда још треба да се одвезаш?А пажњу других привлачи не толико појас као сам плашт, наиме, његов стил, рез, боја, декорација, штампа, ако је присутна.Ипак, могућност лијепог везивања појаса на кишној кабаници помоћи ће вам када желите освјежити слику без прибјегавања драматичним промјенама.

У класичној изведби, појас је израђен од исте тканине као и плашт.Присутност копче елиминише потребу да се измисле сложени чворови, иако модне жене успевају да вежу необичан појас са копчом.Зашто се не може занемарити плашт?Он не само да ће задржати спољну одећу са налетима ветра, већ ће такође моћи да балансира фигуру.

При избору појаса за кишну кабаницу, треба обратити пажњу на следеће детаље :

  • дугоПојас у тону кишне кабанице одговарат ће високим и витким женама. Што је појас дужи, више опција за његов дизајн можете замислити. Направит ће сложени лук, двоструки појас, волуметријски чвор;
  • широк појас није прикладан за лук, али омогућава наглашавање струка. Изгледа интересантно широка контрастна боја;

  • текстилни ремен са округлом или квадратном копчом чешће се носи прецизно и не увучен, али је ова опција прикладнија у лику младе моде;
  • Уски дуги појас је универзалан и погодан је за жене различитих конструкција. Наравно, не би требало да се опасујете танком траком у присуству масивне фигуре, али релативно танак појас (широк око 3 цм) може се сигурно назвати универзалним.

Данас дизајнери нуде многе опције за прекривања у слојевима. Често се носе слободно, без употребе појаса по својој сврси. Али то не значи да појас мора бити потпуно напуштен. Он је закачен на петље и остављен као декоративни елемент. Наравно, занимљиво везан појас ће бити у стању да слику учини спектакуларнијом.

Успешние решениа

Класични чвор изгледа досадно, али ако га направите са стране, онда већ можете говорити о занимљивом и нестандардном рјешењу за свакодневну одјећу. Генерално гледано, асиметрија данас превладава у свему. Полубанта, везана за једну странуПојасеви и појасеви изгледају боље од линеарно симетрично распоређених делова.

Можете ли везати кравату? Онда треба да покушате да вежете појас кабанице на сличан начин. Можеш покренути чвор испред, али најбоље је бити позади, остављајући капут отворен. Једноставнији, али не мање спектакуларан изглед полубант. Ова техника је погодна за везивање текстилних и кожних појасева. А можете направити полу-панталоне и хоризонтално и вертикално. У другом случају, крајеви појаса ће гледати надоле, што је посебно погодно код израде кабаница и капута.

Полувалут се изпълва, както следва :

  • прелазећи крајеве појаса, један крај је остављен дужи;
  • дуги део је обликован у петљу, а кратки је омотан;
  • за причвршћивање прамца, кратки крај је навучен испод петље, затеже се у чвор.

Правилно везати појас кабанице значи направити слику модерном и задржати слободу кретања. Ако сте забринути да се не можете носити са сложеним луком, научите једноставнију опцију. Боље једноставније, али брже и боље него екстравагантно, али неудобно и лабаво.

Ако је појас дуг, боље га је везати у два окрета. Да се ​​не развије, крај се окреће око базе и пролази кроз петљу, повлачећи је према доље. Овај начин везивања је погодан за танке траке и дугачке кожне траке са копчом.

За кратки слој преферирају се компактни и једноставни чворови. Дугачак огртач треба да буде украшен обимним луком или спектакуларним вишеслојним чвором. Вриједи експериментирати пред огледалом како не би само научили како правилно везати ремен, него и процијенити која од опција изгледа боље на слици.

Посебну пажњу треба обратити на контрастни појас. Ако се испостави да је неуспјешна, одмах ће погодити око. Контрастне траке обично имају малу дужину и једноставно су замршене. Ако говоримо о дугачком појасу, онда је боље да га замотамо у два слоја и направимо слободан чвор. Да би се то постигло, крајеви се пролазе кроз петљу која се формира као резултат додавања траке. Не треба претјерано затезати чвор, боље је оставити га лагано немарним.