Као рукавице: модели, стилови, боје

Свакако да је свака особа чула израз „дјечје рукавице“, али мало људи зна каква врста материјала се користи за израду овог прибора. Јер реч "као" за многе значи раса паса.

Дефиниција дата у Дахловом рјечнику такођер уноси одређену конфузију, која каже да је ријеч о “посебно направљеној кожи пса”. Потпуно је несхватљиво зашто је славни филолог одлучио дати такву дефиницију. Уосталом, кожа се користи за прављење лајкова, никако паса, али и за децу и јагњад.

Историа

Историја није сачувала име особе која је изумила оригинални начин облачења. За прераду, танери су припремили специјално "тесто", које је укључивало брашно, жуманце, животињске масти, као и алум раствор. По први пут, кожа, касније названа дјечја кожа, постала је у јужним дијеловима Медитерана. Затим је у неким европским земљама, укључујући и Русију, уведен метод производње.

За производство на нај-квалитетен хускиј работа кожата на деца , а малки, скоро новорођенчад. Мање квалитета се добија употребом јагњеће коже као сировине. А најнижи квалитет се прави од овчје коже.

Избор сировина је веома важан, будући да је основни квалитет хаскије његова еластичност. Ако погледатекао рукавице направљене у КСИКС (могу се видјети у музејима), онда можете видјети да су рукавице врло мале. И то није због чињенице да су руке младих дама у деветнаестом веку биле минијатурне. Само клинасте рукавице су добро нацртане, тако да су рукавице направљене од мале величине како би се осигурало да им се удобно приањају.

Још једна особина хаксија је сјајни сјај предње површине коже. Због тога рукавице изгледају изузетно импресивно.

Дуге рукавице су дуго биле ручно шивене. Посао није био лак, јер су шавови морали бити прилично танки, али снажни и уредно обрађени. И тек у КСИКС вијеку, производња дјечјих рукавица је механизирана. Појавиле су се посебне машине које су формирале готово савршене шавове без употребе ручног рада.

Као и рукавице су биле скупе, али нису биле практичне, пошто је танка кожа често била подерана. Дакле, само веома богати људи могли су себи приуштити снабдевање рукавица од хускија. Али покушали су пажљиво третирати додатак. Чак су и младе даме из богатих породица понекад морале да носе рукавице.

Мора се рећи да је, упркос еластичности коже, било јако тешко извући дјечју рукавицу тако да није било нити једне боре. Собарице су помагале женама и женама код куће, иИзван куће (на балу или пријему), рукавице нису скинуте.

Модерна мода

Наравно, данас можете видјети женске дјечје рукавице на некоме много рјеђе него у 19. стољећу. Међутим, овај класични додатак је још увијек у моди, иако у измијењеној форми.

Рукавице се разликују у различитим стиловима. Најефикасније дугачке рукавице. Овај детаљ ормара може употпунити вечерњи изглед. У овом случају, рукавице се носе са вечерњом хаљином без рукава. Посебно лијеп кожни додатак ће изгледати с једноставном плаштом од плашта.

Већерњи модели дугих рукавица израђени су, по правилу, без облоге, тако да се чврсто уклапају у руку.

Ако планирате носити рукавице за заштиту од хладноће, боље је одабрати модел на подлози за загријавање. Дугачки модели изгледају спектакуларно са кишним огртачем, капутом или крзненим капутом са рукавима од три четвртине. За одећу са дугим рукавима боље је одабрати рукавице класичне дужине - одмах изнад ручног зглоба.

Најпрактичнија варијанта кожних рукавица је црна. Прво, савршено се комбинују са одећом било које боје. Друго, црне рукавице су мање прљаве.

Бијеле дјечје рукавице изгледају врло импресивно, али свако мјесто ће бити видљиво на њима. АПошто кожа не подноси излагање води, тешко је очистити рукавице. Дакле, бијели и лагани модели се бирају углавном као додатак вечерњем или свечаном изгледу.

Модерни дизајнери нуде не само једноставне дечије рукавице, већ и моделе са отиском. На пример, веома релевантне рукавице са "мермерним" узорком или са леопардовом штампом.

Одлазак

Као што је већ речено, кожа детета не толерише ефекте воде, захтева посебну пажњу.

Мрље које се појављују на површини светлих рукавица треба очистити бензином. Ако требате уклонити опћу прљавштину, требате неколико минута натопити рукавице у чистом бензину, а затим уклонити и очистити меком крпом. Ако је немогуће уклонити прљавштину од првог пута, потребно је поновити поступак намакања и чишћења.

Затим морате пажљиво обрисати рукавице микровлакном, посути талком и оставити да се осуше на ваздуху.

Тамне рукавице не би требало да буду потпуно уроњене у бензин, јер боја може делимично променити боју и појавити ће се мрље. Места прљавштине треба пажљиво обрисати крпом умоченом у бензин и добро исциједити. Талц црне рукавице се не праве.

Брендови

Израда модела дјечјих кожних рукавица, дизајнери не ограничавају лет њихове маште. ОнНа писте можете видјети скраћене моделе који не допиру до ручног зглоба, покривајући само ваше прсте. Такви оригинални модели рукавица од воље сугеришу Викторију Андрејанову. Наравно, ова опција није за хладну зиму, али у топлој јесени то ће вам омогућити да створите оригиналан и модеран изглед.

Ланвин хуски рукавице имају класичну дужину, а дизајнери користе ресице за украшавање прибора. Родартеове рукавице се разликују по осветљености, за израду модела дизајнери су скинули кожу у три боје, док су модели веома танки, уклапају се у руку, дословно, као друга кожа.