Класичне мушке ципеле - модели и правила комбинације

Мушка мода је врло конзервативна, посебно онај дио који се односи на ципеле. Свака мушка гардероба мора имати класичне ципеле. Да видимо шта су и каква су правила за комбиновање обуће и одеће прихваћена на модеран начин. Фотографије класичних модела обуће помоћи ће вам да схватите карактеристике модела.

Погледи

Дакле, класичне мушке ципеле су представљене са пет варијанти, то је:

  • оксфордице;
  • дерби;
  • брогуе;
  • монаси;
  • Натикаче.

Да видимо које карактеристике има свака од ових сорти и која правила треба да се поштују приликом одабира одеће.

Окфордс

Ово су класичне енглеске ципеле, које су основни модел пословне мушке гардеробе. Ове ципеле носили су студенти на Оксфордском универзитету, због чега имају тако необично име.

Оксфордице из ципела које се зову баломали су се појавиле, али оне нису имале везице, већ су биле причвршћене дугмадима, причвршћивач се налазио са стране. Али касније је затварање дугмета замењено везивањем, а висина ципела је такође смањена.

Карактеристична одлика ципела за украсе је скривена везица, тј. Предњи део ципела (вамп) је зашивенбочни дијелови (беретке). Потплат је танак, кожа широке пете.

Традиционална верзија је црна класична обућа израђена од праве коже. Међутим, сада се производе и друге верзије окфорда, на пример, шивене од антилопа или лакиране коже. Осим црнаца, на продају се налазе и браон, а понекад и тамноплава.

Правила за избор облека

Са чиме носити класичну верзију окфорда? Модели црне мат коже се носе са одијелом класичне црне, тамно сиве или тамно плаве боје. Осим тога, ове ципеле се могу носити испод одијела или смокинга.

Лак црне оксфордке су модел за вечер, носе га са смокингом и то само за врло свечане прилике.

Обојени модели и модели антилопа су мање формалне ципеле, али би их требало носити и са оделима. Неформална одећа у овом случају није прикладна. Смеђе окршице могу се носити са сивим, смеђим или морнарским одијелом. Морнарско плаво изгледа добро са сивим или плавим одијелом. Неопходне су чарапе за оксфордице, а потребно је покупити чарапе које одговарају боји панталона.

Дерби

Ово су такође класичне мушке ципеле за одело, али мање формалне од окфорда. У принципу, обје ове сорте су сличне, али постоје значајне разлике.

У ципелама, названим по грофу од Дербија, који је изумио овај модел, спајајући класикципела отворена. То значи да је седло ушивено испод беретки. Због тога се ципеле без везица могу слободно отворити и затворити.

Ципеле Дерби имају сужени ножни прст, танак ђон и широку пету са квадратном петом. Најпопуларније кожне класичне ципеле за дерби су црне и смеђе, али можете купити моделе од антилоп.

Правила за избор облека

Дерби се може назвати прелазним моделом који се уклапа у формалну и неформалну одјећу. Наравно, приликом избора ципела потребно је узети у обзир њихову боју. Црни кожни дербији без перфорације и декорација носе се са класичним оделима. Али класичне ципеле од антилоп, као и смеђи или беж модели могу се носити са неформалним панталонама. Траперице се могу носити и са ципелама за дерби, али треба одабрати класичан модел.

Брогуес

Разлика овог модела је присутност перфорације, то јест, то је, по правилу, летња класична обућа. Присутност перфорације може бити на оксфорама, и на дербију, тако да су брогови подељени у засебне врсте, донекле произвољне.

Вјерује се да су перфорације на ципелама измислили пастири из Ирске, и направљено је с практичним циљем да се ципеле брже исуше.

У зависности од локације перфорација, разликују се следеће:

  • четврти бројеви , у којима се украси спуштају дуж шавова;
  • полу-брогови , у овом моделу рупе се налазе не само дуж шавова, већ и на прстима;
  • пуне броговаса перфорацијама у облику слова "В".

Брогуе могу бити црне или обојене, популарне су двобојне варијанте - црне и бијеле и смеђе-бијеле ципеле.

Правила за избор одеће

Што је више перфорација простора, то су ципеле неформалније.Ако се четвртине брогуе могу комбиновати са пословним одијелом, онда их пола носи само неформалне хлаче и траперице.Двобојни мотиви савршено се уклапају у ретро стил.

)Мајмун

Овај тип мушке ципеле припада класици, иако нема везице.Карактеристичне карактеристике монаха су издужена чарапа и присуство једне или две траке, допуњене металним копчама.

Најобразованије ципеле су црни монаси без перфорације са једном копчом.Преостале сорте су погодне за лежерно ношење.

Монаси су израђени од коже и антилопа, понекад постоје комбиновани модели, на пример, кожа са уметцима од антилопа.Потплат ципеле може бити и од коже и од синтетичког материјала, на пример, од полиуретана.Али у сваком случају, ђон је танак, а пета је ниска и широка.Прст може бити глатка или перфорирана, као што је то.

Правила за избор одеће

Мајмун су ципеле које се чешће користе закреација није стриктна слика, али модели црне глатке коже могу се носити са одијелом. Међутим, слика ће бити неформална, ова верзија ципела није погодна за присуствовање званичним догађајима.

Злати монаси, обојени модели и перфориране ципеле су ципеле које се препоручују за израду неформалних лукова. Можете носити монахе са сашуљеним панталонама од сомота и широком јакном или џинсом и пуловером.

Типичан детаљ ципела је присуство копчи, тако да је за такве ципеле препоручљиво одабрати краће хлаче. У овом случају, ноге неће дирати копче.

Лоаферс

Најновија верзија класичних ципела намењених мушкарцима су мокасине. Овај модел нема везице и друге патентне затвараче. Додатне карактеристике су издужени језик, код неких врста налази се скакач у предњем дијелу у успону.

Натикаче изгледају као мокасинке, међутим, ове врсте ципела имају значајну разлику - мокасине имају широку пету и чврсти ђон.

Натикаче долазе у свим врстама. Најформалнија сорта су венецијанске мокасине. Ово је ниско-кључ, без декор ципела. Друга прилично строга опција за ципеле су пени мокасине. У овом моделу налази се карактеристичан џемпер, украшен утором. Некада је овај џемпер користио мушкарац за складиштење новца. Захваљујући овоме,и добио име.

За неформалне ципеле укључују мокасинке с декорацијом. Традиционалне опције декорације су кожне ресе и копче. Натикаче украшене ресама на вампу су нешто рјеђе.

Правила за избор облека

Натикаче се обично користе са одећом дизајнираном за слободно време. Можете носити ову ципелу са пословним одијелом, али слика ће бити неформална. За костим би требало изабрати венецијанске или пени мокасине. Модели са кићанком или копчама са строгом одећом се не носе.

Ако планирате носити мокасинке са одијелом, требали бисте дати предност моделима мат црне коже. И боље је да је костим сам ушивен у слободном стилу. Амерички љубавници посебно воле мокасинке с пословном одјећом, ау Еуропи се таква комбинација, иако не искључена, користи много рјеђе.

Ципеле, украшене кићанкама, копчама и ресама - то су ципеле за опуштање. Носи се са неформалном одјећом.

Да ли треба да носим чарапе испод мокасине? Одговор на ово питање зависи од слике која се креира. Ако се ципеле носе испод одијела, чарапе морају бити обавезне. Када стварате слике слободног стила, можете то урадити без детаља о тоалету.

Брендови

Класичне мушке ципеле довољнотрадиционални, међутим, дизајнери често користе храбре технике, разбијајући стереотипе. На пример, Оливер Спенцер је обожаватељ обојених ципела, нуди модерне жуте и наранџасте антилоп-ципеле, тамноцрвене мокасине са ресицама.

Занимљиве колор решења нуде и модна кућа Гуцци. Ове сезоне, дизајнери су представили дерби ципеле богате боје трешње на ђону смеђе и црне боје. Бренд Саинт Лаурент је одлучио да изненади модове са класичним монасима на неуобичајено дебелом ђону, дизајнери су користили масивну копчу како би хармонизирали модел.