Класичне свадбене хаљине: стилске особине

Често невјесте имају потешкоћа да изаберу хаљину за церемонију вјенчања, јер вјенчани салони нуде моделе у различитим стиловима и дизајну. Можете изабрати обичајну и оригиналну одећу која ће бити прикладна на младеначкој забави или вјенчању на плажи. Али ако планирате традиционалну прославу, најбољи избор би била класична свадбена хаљина.

Класици се стога називају класика, јер су увијек релевантни. Направивши такав избор, невеста се не може бојати да ће изгледати неприкладно или смијешно, што се може догодити ако је опрема нестандардна.

Карактеристике стила

Фотографије класичне свадбене одјеће омогућавају нам да закључимо да су то одјећа, иако традиционална, али никако досадна. И не изгледају исто, већ су разноврсне,

Међутим, све свадбене хаљине у класичном стилу имају заједничке карактеристике. Основни параметри су стил, боја, дужина.

Мода

Класична хаљина може бити пахуљаста или не. Луксузна хаљина дјеверуше класичног стила је одећа у стилу принцезе. Његове главне карактеристике су:

  • Горњи део корзета . Корзет може бити посебан комад хаљине, али чешће се шије сукњом. Комад такве хаљине је украшенвез, каменчићи, перле, вештачки бисери. Рамена могу остати потпуно отворена, али се често користе и траке. У класичном стилу, затворена хаљина са рукавима може се ушити. Има и горњи део корзета, само рамена и руке ће бити затворени. Чипка се често користи за шивање рукава и горњи дио прслука.

  • Струк . У класичној хаљини, струк је увек подвучен, јер је прелазак од стезника до сукње јако изражен. Често се користи појас, везен перлицама или перлама. Понекад је појас украшен умјетним цвијећем.

  • Сукња . Врхунац сукње се постиже захваљујући резу (користи се стил "сунце" или "звоно") и употреба вишеслојне подсукње Сукња може бити ушивена на обруче, што ће дати дуж потребне помпе. За украшавање сукње често се користе лоптице, драперије, набори.
​​

  • Влак . Овај детаљ није обавезан атрибут хаљине у класичном стилу, већ се често користи. Петља може имати дужину од 20 цм до бесконачности. Међутим, невеста мора узети у обзир да што је воз дужи, то ће се теже кретати. Много удобније хаљине у којима се воз може одвојити или прикачити за сукњу.

Класична свадбена одећа не мора бити бујна. Класика такође укључује и опремљене хаљине у облику слова А.силхоуетте. Ова верзија хаљине је погоднија за пуне невесте. Као у величанственој хаљини пунашна млада ће изгледати претежак.

Боја

Традиционална је бела класична венчаница. Ова боја је симболична, јер значи чистоћу и чистоћу младенке. Међутим, бела нијанса није за свакога. Неке девојке су бледе.

Те невесте које нису хладне да би се суочиле са хладним нијансама беле боје (а то су, по правилу, представници јесењих и прољетних типова боја), требали би одабрати класичне одјеће топлијих тонова ове боје. Класика вјенчања укључује боју слоноваче, шампањац, слоновачу и крему.

Али нијансе других боја, укључујући пастелне, сматрају се одступањем од класичног стила. Употреба јарких боја, укључујући у облику завршне обраде или прибора - то није класика.

Класична дужина сукње вјенчанице је у поду. Дуга сукња може да се претвори у воз, али одсуство овог детаља није одступање од канона.

Допуштене су и друге дужине - до глежњева (дужина чаја) или миди (мало испод кољена). Иако то више није класик. Кратке хаљине изнад кољена су већ нетрадиционалне свадбене хаљине, мада стил модела може бити близак класичном.

Фабрицс

За кројење класикахаљине за невесте могу купити разне тканине. Најчешће се користе свила и сатен. Тканине су прилично густе, али у исто вријеме мекане, па стварају прекрасне драперије.

Често се користе и лаке тканине - шифон, органза, тил. Када се користе ове тканине, детаљи су направљени вишеслојни. Изузетак су рукави и станови, ови детаљи су често намерно направљени прозирни.

За шивање зимских вјенчаница често се користе дебеле тканине као што су брокат или баршун. Савршено одржавају свој облик и изгледају предивно.

Класични материјал за шивење и декорацију венчаница - чипка. Тканина од чипке служи за сечење појединих дијелова (нпр. Рукава) или за цијелу хаљину у цјелини. У овом другом случају, одећа се прави на омотачу од сатена или свиле.

Често се користе и комбинације материјала. На пример, стезник може бити од чипке, а сукње од шифона.

Додатна опрема

Класична хаљина "захтева" употребу прибора истог стила.

Фата

Ово је најтрадиционалнији свадбени прибор који савршено надопуњује хаљине класичног стила. Избор модела треба да одговара стилу хаљине. Тако је до бујне бочне стране подједнако бујна вишеслојна вела. Са стране А-силуете боље је одабрати један или двослојни вео.

Кратки модели са класичним хаљинама не изгледају. Требало би изабратиили дуг вео, или модел до лактова. Ако млада носи хаљину са возом, онда јој треба екстра дуги вео, који одговара дужини воза. Вео се често надопуњује венцем од вештачких белих цветова или сјајне тијаре.

Обућа

За традиционалне, класичне штикле су неопходне. Сандале или балетни станови нису погодни за ову врсту опреме.

Висина пете може бити умјерена, није потребно носити дванаест центиметара.

Болеро или Цапе

Ако сте купили хаљину с голим раменима, онда можете узети болер. Овај детаљ гардеробе може се ушити из тканине хаљине или из чипке.

У случају да је вјенчање заказано за зиму, опрему треба допунити кратком бијелом крзном или крзненим огртачем. Није потребно купити скупи крзнени капут од природног крзна. Модерни фаук капути изгледају врло добро, савршено ће надопунити изглед зимског вјенчања.

Накит

Класични стил предлаже модерирање, укључујући избор накита. Дакле, ако стезник хаљине и посебно линију деколтеа су украшени каменом или кристалима, онда је боље без накита на врату, ограничавајући се на наушнице.

Велики избор за класичну хаљину ће битиНакит од финог бисера. Можете користити и накит од племенитих метала или метала, али производи морају бити лагани и деликатни. Треба избегавати масивне драгуље са великим камењем.

Рукавице

Традиционални додатак класичној вјенчаници без рукава или кратких рукава је дуга рукавица. Ово су чврсто постављени узорци руку који се завршавају изнад лакта. Рукавице треба изабрати према боји хаљине, али боја се може незнатно разликовати.

За летње вјенчање одјеће, можете покупити рукавице од прозирне тканине или чипке, чипке. Зими је боље носити рукавице од гушће тканине, као што су жакард или тафт.