Класичне црне оксфордице - мушка слика у енглеском стилу.

Енглески стил је познат по својој аристократској и беспрекорној елеганцији. Један примјер енглеског стила је црни оксфор. Ове ципеле бира господа за најсвечаније догађаје, све до пријема у краљевској палати.

Садржај
 1. Описание
 2. Шта комбиновати?
 3. Брендови

Опис

Данас су црне мушке оксфордке приказане у широком распону. Дизајнери храбро експериментишу користећи разне материјале, правећи уметке и наносећи различите декорације.

Класици

Међутим, само класични црни Оксфорди су ципеле које су прихватљиве на церемонијалним пријемима. Сви модели, направљени уз одступање од класичних канона, носе се са неформалном одећом.

Које су карактеристике својствене класичним моделима обуће ? Ово су ципеле:

 • Шивене од природне меке коже(најчешће се користи телећа кожа), понекад се користи ламинирана кожа, али ципеле од лакиране коже су релевантне само на вечерњим церемонијалним догађајима. У пословним преговорима, лакиране оксфордице се не носе;

 • Постоје две опције за производњу обуће . Најформалнија опција је модел из једног комада коже, ау производњи ове сорте изводи се само један шав, који се налази на позадини модела. Али оксфордке су одржива опција,са бочним шавовима и одвојивим прстом;

 • Врста споне која се користи је затворена . Ово је главни "знак" модела, наиме, у присуству затвореног типа везивања, ципеле се могу назвати оксфорама. Затворено се назива везивање, у којем се делови са рупама за везице (беретке) шију на дно предњих ципела. Овакав дизајн даје ципели строг облик, али га чини помало тешко ставити на ципелу, поготово ако је успон стопала висок;

 • ђон је израђен од коже , танак је и опремљен ниском, широком петом.

Неформална верзија

Ако црне оксфордице не одговарају горе описаним карактеристикама, онда оне припадају неформалним моделима. Као што је већ поменуто, главна ствар је да ципеле имају затворену врсту везивања.

Следеће варијанте неформалног црног оксфорда могу се видети:
 • антилоп, умјетна кожа или комбинација материјала;
 • модели, украс перфорацијом, штавише, перфорација може у потпуности покрити цијелу површину ципела, или бити смјештена на ограниченом подручју;
 • ципеле са дебелим потплатима.

С ким комбинирати?

Хајде да смислимо шта да обучемо са црним оксфорама класичног дизајна и моделом слободног стила.

Формални стил

Класичне црне кожне оксфорде препоручују се за ношење.искључиво одијело. Поред тога, ове ципеле изгледају сјајно са смокингом и хаљином.

Неки церемонијални догађаји укључују строги кодекс облачења. Дакле, на пријемима у амбасадама или на састанцима на којима се планира присуство највиших званичника државе, усвојен је најстрожији кодекс облачења "Бела кравата". Подразумева хаљину, бели прслук и бели лептир. Лак црне оксфордице су идеалне за ово одело.

Наравно, обични људи често не примају позивнице за пријем на овом нивоу, али практично свако може да се суочи са потребом да се обуче у стилу црне кравате. Такав начин облачења одговара класичним свадбама, позоришним премијерама и другим прославама. Овај код одијевања је мање формалан, признаје присуство и смокинга и класичног црног одијела. Потребни елементи су бијела кошуља, црна кравата и црне класичне оксфордице.

Стиле Бусинесс Цасуал

Име овог стила може се превести као „пословно случајно“. Овај стил је прихваћен у многим компанијама. Пословна одјећа је мање формална него пословна. Не само да су прикладна одела, већ и комбинације панталона са јакном различите боје. Блацк окфордс се савршено уклапају у овај стил, а поред класичних модела можете користити и неформалне моделе. Дозвољене ципеле са минимумомперфорације (четвртине брогова, у којима се декор налази само дуж шавова, или полу-рубс, који имају рељефни узорак у облику медаљона на прстима).

Црна оксфордица може се комбиновати са плавим одијелом, као и одијелом различитих нијанси сиве. Мајица може бити бела или плава или црна. Присуство танке траке на мајици.

Примери лукова :

 • Сиво одело носи се са црном класичном кошуљом и црним оксфорама у класичном стилу. Додаци су тамно сиве чарапе, црно-бела дијагонална пругаста кравата и црно-бијели пругасти шал.

 • Морнарско одијело са бијелом кошуљом и плавом краватом придодаће елегантном ансамблу. Црни класични оксфорди савршено га надопуњују.

Стиле цасуал

Црни Оксфорди савршено надопуњавају слободне саставе. Али у овом случају, боље је дати предност не класичним ципелама, већ моделима са перфорацијама или антилопама од антилопа. Ове ципеле изгледају добро са јеансом или неформалним цхинос.

Смотреть также: Нубуцк обувь: како да бъдете и что облегнете

Примери лукова :

  \ т
 • Једноставна верзија:Црни цхинос се носи са црним чарапама и црним антилопама од антилопа. Врх ансамбла представљен је трапер кошуљом са кратким рукавом, која се носи на издању.

 • Млади:Црне кинеске хлаче са замотаним панталонама носе црну мајицу са великим бијелим отиском. Ансамбл употпуњујемо црним оклопима с перфорацијама и неформалном црном јакном од памучне тканине.

 • Носимо беж траперице са црним перфорираним ципелама, допуњавамо ансамбл са светло беж костимом и светло плавим џемом од В-изреза.

Брендови

Класичне оксфордке производе многе познате брендове, али у колекцијама демократских брендова такве ципеле су ретке. Модели просјечне цјеновне категорије нуде се углавном у неформалној верзији.

Ако желите купити класичне црне ципеле, обратите пажњу на моделе брендова Георге Цлеверлеи, Алфред Саргент Екцлусиве, Вилдсмитх и друге. Неформални модели могу се видјети у колекцијама Ианка, Цармине, Томми Хилфигер, итд.