Која је разлика између кошуље и кошуље?

Данас нећете никога изненадити разноврсним моделима и широком палетом мушке и женске одјеће. Међутим, не знају сви како се кошуља разликује од мајице. Ови елементи гардеробе су потпуно другачији по сврси, стилу и форми. Ријеч кошуља значи кожа, кожа, а долази од старе руске ријечи "сороцхитса". Таква одећа је служила као доње рубље и никада није излагана ван. И не само жене су носиле поткошуље, већ и мушкарце. Предност је дата дугим мајицама, које су служиле као одећа за спавање. За производњу кошуља дуго се користе танке и деликатне природне тканине, пријатне на додир и корисне за тело.

Главна разлика

Главна сврха кошуља је заштита, пружање удобности и стварање савршене силуете. До сада, кошуље обављају своју главну функцију и наглашавају достојанство фигуре. Кошуље дјелују као самосталан и пуноправни елемент гардеробе, потребан за израду елегантних, свечаних или службених ансамбала. Ово је главна разлика између кошуље и кошуље. То значи да кошуље обављају функцију доњег рубља, а кошуље се носе на доњем рубљу, украшавајући мушкарце и жене, наглашавајући њихов стил и имиџ.

Мајице су се појавиле пре више стотина година у средњовековној Европи, у почетку су се шивене од грубих тканина, док су кошуље направљене од танкекамбрица, лан, памук, вискоза, свила или фланел. Реч „кошуља“ се појавила од таквих руских речи као „крпе“, „трљати“. У почетку, кошуље су направљене једноставном методом - тканина је подерана, није сечена, стварајући привид кошуља у облику комада грубог платна. Касније је почео да шије рукав. Тако су кошуље биле најприступачнија одећа која се носила зими и љети. Ланене и платнене кошуље направљене су за топлу сезону, а козја вуна је кориштена за хладну сезону. Просперитетни људи могли су си приуштити да шију кошуљу (кошуљу с косим овратником) од памука или свиле. Од тада се мода промијенила, појавили су се нови стилови и модели. Данас су кошуље најпопуларнији производ и популарне су код жена и мушкараца, без обзира на године и статус.

Кошуља се користи као декоративни елемент ормара у различитим варијантама. Носио се за ослобађање, пуњен унутра. Мајице су причвршћене дуж дугмета полице на дугмадима, ови производи увек имају рукавце од којих су маншете причвршћене дугмадима. Кошуља је ушушкана у панталоне, ношене испод прслука или јакне, а лисице нису причвршћене дугмадима, као у кошуљи, већ манжете. Ово је разлика између кошуље и кошуље. Кошуља је конзервативни елемент одеће, причвршћује се само одозго и може бити до дужине глежња.

Модерн Пурпосе

Данас модне кућеОни нуде велики избор кошуља и кошуља различитог реза, стила и боје. Кошуље могу бити кратке, средње дужине или испод бутине. Кошуље нису кратке, а дуги узорци су увучени у хлаче. Што се тиче нијанси, мушке кошуље често имају светле нијансе, а женске кошуље имају широк спектар боја. Женске кошуље нуде се прозирне и прозирне, свијетле и контрастне, равне са чипком и украшене каменом и отисцима. Приоритетне боје женских кошуља су црвена, црна, тамноцрвена, кремаста, љубичаста, бела. То мајицама омогућава женама да покажу своју љепоту и њежност, додају привлачност и сексуалност женској слици.

Традиционална мушка кошуља разликује се од мајице по томе што није предмет чврсте или стриктне одеће, већ је само допуњује. Ако су мајице направљене од меких, лаганих тканина, кошуље могу бити направљене од густих материјала. На пример, деним, кашмир и памук се широко користе за шивење кошуља. Елегантно изгледале памучне кошуље са додатком еластина, вискозе, свиле, ланених производа.

Мушке кошуље се разликују по дужини рукава и типу овратника. Постоје такви типови огрлица - класични, коси, клупски, универзитетски, причвршћени. На фотографији можете видети стотине модела кошуља различитог реза и дужине. Монтирана, равна, лабава, кратка и средња дужина производа, без крагне, саогрлица отпорна и класична огрлица, једнобојна и вишебојна, једноставна и украшена. За разлику од кошуља, кошуље су комбиноване са различитим елементима гардеробе. Савршено комбиноване мајице са траперицама, прслуцима и јакнама. Женске кошуље носе се испод хаљина, сукњи и одела, мушке кошуље носе се испод јакни, увучене у хлаче. Кошуље наглашавају индивидуализам и дефинирају стил, док женске кошуље додају сексуалност и романтику.

Заклучение

Може се закључити да се кошуље и кошуље разликују по функцији и сврси. Кошуље као варијанта доњег рубља, ношене испод одјеће, и кошуље дјелују као самостална јединица ансамбла. Кошуље су израђене од најфинијих и најделикатнијих материјала - камбрица, памука, лана и свиле, а кошуље су израђене од било које тканине. Мајица никада није издужена, са рукавима са копчама. Кошуља може бити различите дуљине до кољена, и мора бити увучена у хлаче. Рукавица кошуље причвршћена је манжетама, а рукав кошуље обрубљен дугмадима.

)