Компресивне хулахопке: бринете о свом здрављу

Не тако давно, али врло чврсто, у употреби су биле компресивне тајице, које ће се наћи у гардероби сваке активне дјевојке. Ако се представник необавезног пола редовно бави спортом, интензивно тренира или мора дуго стајати на једном мјесту, онда је она једноставно неопходна за њу. Производи не само да помажу да се брине о фигури, већ доприносе очувању здравља.

Какве су то тајице?

Компресијске панталоне добиле су своје име по физичком термину компресије, што значи притисак и компресија. Њихова акција је да фиксирају крвне судове, тако да не мењају свој облик и да правилно извршавају своју функцију. Без таквих чарапа за спорт, крв из ногу полако се диже и пролази кроз вентиле, превазилазећи привлачност, која узрокује отицање и чак тромбозу удова. Тако одећа компримира ноге и крвне судове, олакшавајући рад циркулацијског система, олакшавајући умор и спречавајући неке болести ногу.

Компресионе хулахопке ће бити корисне за све жене, без изузетка, без обзира на врсту спортског тренинга - трчање, скакање, фитнес, бициклизам, итд. на пример, са проширеним венама. Модерна лака индустрија производи и специјалне гаће са ефектом компресије за труднице, чије ноге имају повећано оптерећење са сталним повећањем стомака.

Спортске компресионе хлаче су израђене од специјалних, не обичних тканина и имају посебан рез. Материјали су одабрани тако да не иритирају кожу, спречавају накупљање бактерија и пропуштају ваздух. Степен компресије одеће је различит (од једне до четири), тако да је при избору боље консултовати лекара и тренера, посебно ако постоје болести.

Не заборавите да носите компресионе ствари могуће само током физичке активности. У мировању их морате уклонити, чак и ако имају најнижи ступањ компресије.

Правилно бирање и ношење

При избору тајица са компресијом, треба узети у обзир стање властитог тијела и спорта, интензитет оптерећења и учесталост тренинга. За трчање (непрофесионалне) панталоне са 1-2 степена компресије, остатак се односи само на професионалце. У бициклизму, почетницима се препоручује компресија првог степена, професионалнији спортисти могу носити „моћније“ моделе. За ММА треба да купите не само панталоне, већ и расхгард - специјалну еластичну мајицу са чврстим тијелом. Кошаркаши носе гацице само током тренинга, ретко се виде на спортистима током утакмице, често када жене имају медицинску опрему за тоиндикације.

Приликом избора гамаше за спорт, обратите пажњу на следеће тачке:

  • степен компресије (о томе смо писали горе);
  • величина - вредно је пажљиво бирати производе, узимајући у обзир да се стандардне ствари разликују у смислу мјера од компресијских;
  • оптимално је купити их тек након постављања, куповина у слијепој, на примјер, у онлине трговини, је ризична и изузетно опасна;
  • Сврха - за професионални спорт или свакодневну обуку.
​​

Ставите ствари са компресијом на голо тело непосредно пре вежбања. Материјал је пријатан за кожу, топао, па се не плашите хладноће. Односе их одмах након завршетка наставе, али и лекари могу препоручити ношење таквих тајица спортистима који се опорављају од повреда и исцрпљујућих такмичења. Потребно је да почнете са панталонама са најнижим степеном компресије и да пређете на друге само када се оптерећења повећају. Истина, прилично је тешко купити комплет за компресију виши од другог степена, или уопће нереалан.

Даме које пате од прекомерне тежине, треба пажљиво да користе панталоне са ефектом компресије и само током великих оптерећења. Они не помажу да смршате, не сагоревају масноће и брину се само о здрављу ваших ногу.

Елегантне тајице са компресијом

Компресивне гамаше не утичу на ефикасност обукеи њихови резултати (није могуће изгубити више килограма, само ношење неће успети), али штите ноге од повреда.Они такође смањују бол у удовима, олакшавају лак и брз опоравак.

На продаји се могу наћи врло различити модели тајице за фитнес са ефектом компресије.Поред карактеристика потрошача, прелепа половина човечанства посвећује пажњу дизајну и квалитету производа.Стручњаци саветују да се на такву одећу не штеди, већ да се изаберу производи од познатих брендова.
Неки произвођачи обмањују кориснике тако што дају термо доње рубље за компресивну одјећу.Чак и најквалитетније термо доње рубље нема минималну компресију, па будите опрезни!

]

Брендови као што је Нике, Адидас не морају бити уведени и дуго су имали репутацију да производе најбоље ствари за спорт, укључујући компресију, за професионалце и аматере.Венум и Фикгеар су добро познати у професионалним круговима, њихова компресија кошта много, али они нису потребни почетницима.Изванредан квалитет, приступачност и стилски изглед Хаиабуса производа се разликују, што заслужено примају најузбудљивије критике.Међу квалитетним, али демократским брендовима су произвођачи компресионих хлача РДКС, Татами, БадБои.

)

95]