Конична сукња: разне стилове и слике

Шта је конична сукња? Прва ствар која пада на памет је сукња за звоно. Али дизајнери лако оповргавају ову тврдњу, тврдећи да су стилови „конуса“ много разноврснији. А ово вам, заузврат, омогућава да направите много занимљивих слика без обзира на силуету прелепе даме.

Различитост стилов

Конусна сукња привлачи дизајнере, првенствено зато што се, у зависности од технике резања, на његовој основи може створити широк спектар модела. У овом случају, нагласак је на томе колико вертикалних шавова има. По правилу, постоје три главна подтипа: бешавни, једноструки и двоструки шав. И на њиховој основи разликују се типови конусних сукњи.

Први и главни је чувени стил, представљен у колекцијама великог Диор Нев Лоок-а. Ово је сукња"сунца" . Модни стручњаци са сигурношћу кажу да је такав рез (по правилу бешавних или једноструких шавова) погодан за прелепе даме било које градње, због чињенице да су главни материјали из којих је ушивени лагане, прозрачне, лако драпиране тканине (на пример, шифон).

Други тип се назива“полу-сунцем” , који је често један-сутурални модел. Попут прве врсте, али за разлику од његаИма знатно мањи волумен, који визуелно побољшава обим кукова. Поред тога, најчешће је то "полу-варијанта" која се шије не на појасу, већ на еластичну траку, чиме се омогућава да се сукња постави на струк или на бокове.

Трећи тип језвоно . У његовој сржи, ово је двосивна конусна сукња са подвученим широким појасом, затегнуто подручје око кукова и лагана бакља, видљивија у већој мјери према дну сукње. Поред тога, овај тип се одликује одсуством набора и застора на појасу. Тканине које се користе за кројење требају бити довољно густе да задрже облик "звона". Зато што је најчешће израђена од вуне, коже, памука или лана.

Четврти и најочигледнији пример таквесукње је спаљена . Његова појава је такође повезана са правцем Нев Лоок-а, који је дизајниран да покаже како женственост и крхкост може бити лепа дама. Сама проширена сукња је мода дужине струка, у којој се због надолазећих набора јавља изражен контраст између најтањег струка и натечених кукова. И уобичајено је носити такву сукњу точно на боковима, чак и ако је, према идеји дизајнера, у скупштини добила превелики стил. Тканине од којих се препоручује шивање спаљеног модела разликују се завидном врстом: тафтом, брокатом, шифоном, органзом, кожом, ланом и многим другим, укључујући и синтетичке.

Али којада одаберете конусну сукњу која се савршено уклапа у слику?

Избор стила зависно од силуете

Због чињенице да су модели конусних сукњи врло разноврсни и имају бројне карактеристичне карактеристике, стилисти препоручују да се упознате са правилима одабира успјешног стила у зависности од силуете, степена танчине и висине прекрасне даме.

Дакле, сукња "сунце", као и њена "полу-варијанта", поставља неке захтеве за њен избор. Дакле, стручњаци у компилацији модерних слика препоручују да жене које се разликују по својој виткој, високој градњи преферирају дужину миди или мини. У овом случају, сам стил може бити класичан или се разликовати у различитим драперијама, асиметричним резом и додатним декорима. Нема ограничења за тканине.

Али власници величанствених облика „полу-сунце“ и његова „пуна“ верзија се препоручују од стране миди или маки дужине, тканине треба разликовати по високој густоћи и лако одржавати облик који они постављају (на примјер, сатен или кожа).

Стилисти препоруцују власницима дугих, витких ногу да гледају модел звона. Поред тога, овај стил је идеалан за власнике силуете "троугла", а као "крушке" и "обрнуте". Тајна лежи у чињеници да овај модел има појас, скројен тако да понекад подсећа на сукњу са јармом. То је друго што визуелно допуштаподесите волумен бутина.

Што се тиче "бакље", дизајнери су увјерени да се овај стил савршено уклапа у било који облик, ако одаберете праву тканину. Дакле, густе тканине које чувају облик су идеалне у ситуацији када је потребно да се "балансира" значајна разлика између волумена струка и кука. И ваздух, лети, на пример, шифон - када, напротив, ту разлику треба створити.

На сплошно има долочених правил за избор, ки регулишу все типове конусних сукњи:

  • Сукња ће идеално пасти на лик ако разлика између волумена струка и кука прелази 10-15 цм.

  • Ако је потребно сузити струк без смањења волумена кукова, онда треба одабрати моделе са широким појасом, посебно ако је конусна сукња тробојна или четверокутна, а диоба хоризонтално.

  • Та конусна сукња има идеалну дужину, чији се руб спушта до најужег дијела ноге. Нагласак на виткости помоћи ће моделу са обрубом уз руб, стварајући додатни нагласак.

Правила за изградњу лукова

Гледајући фотографије сукњи коничног облика, може се примијетити да се свака од њених сорти придржава посебних правила за брање. Њихов рачун ће помоћи да се слика представи у најзанимљивијем светлу.

На пример, "сунце" и његова "полу-варијанта" лепо се уклапајумајице, прилагођене мушком узорку. Да бисте дали женственост у овом случају, лакше ћете се преклопити на појасу. Поред тога, врхови, полу-растезљива туртена и зрачне блузе идеално су комбиновани са овим стилом. У зависности од врсте слике која се креира (лето, полу-сезона или зима), комплет се може допунити најтањим џемпером, јакном са баскијом, прслуком у комбинацији са скраћеном јакном, волуминозним капутом или парком, као и џемпер или џемпер. У односу на исте ципеле имају своја правила, базирана на дужини овог стила сукње. Тако, за мини или “чајну дужину” стилисти препоручују да изаберете пар пета или високих клинова, а максимална дужина вам омогућава да носите било коју врсту ципеле.

"Звоно" покорава се донекле другачијим правилима регрутовања, која се у већини случајева заснивају на томе који стилски правац бира предивна дама. Таква конусна сукња са појасом, изражена, најбоље изгледа у пословном и вечерњем периоду. Имајући глатку текстуру, идеално комбинира и строге кошуље готово мушког стила и изузетно женствене блузе, украшене замршеним драперијама, набори и луковима. У зависности од сврхе сета, дизајнери допуњују сет опремљеним јакнама или јакнама са обрубљеним рубом, баски или стилизираним рукавима. Али то није све. "Звоно" је прикладно у уличној модии правац повременог. Зато га дивна дама може спаковати кратким блејзерима, кардиганом, мајицама и мајицама, плетеним џемперима, танким вуненим џемперима. Остаје само одабрати праве ципеле. Сасвим је јасно да за пословне и вечерње слике стилисти препоручују само ципеле и сандале високих потпетица, без обзира на дужину звона. Опис спектра обуће за смјер улица је много шири. То су можда већ споменуте опције, као и балетне станове, мокасине или оксфордице, равне сандале, па чак и патике и патике.

Што се тиче "Клесха", уобичајено је да се комбинира са наглашено постављеном горњом, горњом или блузом. Комплет може бити допуњен обимним капутом, кожном јакном, јакном, прслуком и јакном, као и деми-сезонским парком. У зависности од тога која је опција изабрана, слика је употпуњена ципелама са високом петом или клиновима, патикама, балетним ципелама или високим чизмама. Глежњаче су категорично контраиндиковане.

Прекрасна дама не би требала да се плаши коничне сукње, јер уз прави избор и особље може постати основа највише женствене слике.