Летње рукавице: како изабрати и са чим комбинирати

Већина фасхиониста сматра да су рукавице дизајниране за хладну сезону. Међутим, ту су и летње рукавице, овај додатак је, наравно, створен не ради заштите од хладноће, већ искључиво због лепоте. Такве рукавице могу бити коначан и веома уочљив акценат ансамбла.

Какви су они?

Упркос чињеници да се у наше време летње рукавице не носе масовно, дизајнери показују велико интересовање за ову одећу, нудећи разне моделе.

Материали

Женске летње рукавице створене су за љепоту, њихову производњу користећи најатрактивније материјале. У овом случају, модели су увијек танки, јер се руке у њима не би знојиле ни у љетним врућинама. То могу бити модели тканине, најчешће кориштени свила, атлас, вискоза, мијешане тканине. Понекад можете видети кожне моделе са изрезима и перфорацијама.

Али апсолутни фаворит је летња рукавица . То су модели из гипуре, решетке, као и од плетене или плетене чипке. За производњу таквог прибора користи се танка памук или мешана пређа.

Често можете видети и комбиновати производе. На пример, свилене рукавице са уметцима од чипке. Или модели из решетке и атласа.

Летњи модели се разликују по дужини. За дневне слике чешћеизаберите кратке рукавице које покривају зглоб.

За вечерњу хаљину, можете покупити издужене моделе који могу бити:

 • до средине подлактице;
 • до лакта;
 • изнад лакта (то је такозвана “опера” дужина).

Избор опције издужених рукавица је неопходан узимајући у обзир стил хаљине.Модели до лакта и изнад одговарају на без рукава - на хаљину са бустиером или на тоалет на тракама. Ако хаљина има кратак рукав, онда можете носити рукавице до лакта или до средине подлактице. За хаљине с дугим рукавима, одаберите кратке рукавице.

Стиль

Модели летње рукавице могу бити затворени или украшени разним зарезима. Тако дуге рукавице могу бити украшене коврчавим резовима дуж цијеле дужине. Веома популарни и летњи модели рукавица без прстију. Ова опција је најпогоднија, јер оставља отворене прсте, без ограничавања слободе кретања.

Могуће су три опције :

 • рукавице - рукавице које као да имају одсечене прсте;

 • тајицесу модели који изгледају попут „цијеви“, нису фиксирани на прстима и држе се на руци због еластичности тканине;

 • рукавице са петљом- елегантна верзија са доњим делому облику троугла са петљом на углу. Ова петља се ставља на прст (други или трећи), због чега је рукавица фиксирана.

Боја летњих рукавица је различита. Међутим, најсвестранија опција је бела, црна или црвена рукавица.

Бијеле текстилне рукавице или тканина савршено се уклапају у већину летњих и вечерњих ансамбала. Црна је, унаточ суморности, такођер универзална, али у љетним дневним сликама није укључена тако често. Али летње вече црне рукавице црне боје украшавају готово сваку одећу.

Црвене летње рукавице ће помоћи у стварању сјајног нагласка у ансамблу, а чешће се користе и за вечер. У дневним романтичним сликама рукавице пастелних боја савршено ће се уклопити.

С что сделать?

Са чиме носимо летње рукавице? Овај додатак се савршено уклапа у летњи изглед уз романтичне хаљине или пуфне сукње. Рукавице од чипке, свиле или сатена одличан су избор за вечер, а могу се носити са вечерњим или коктел хаљинама у готово сваком стилу.

Али посебно добро љетне рукавице уклапају се у ретро-слике данашњег модерног "новог лука". За опремљену хаљину са пуном сукњом и подсукама одаберите краткурукавице од тканине или чипке. Можете узети рукавице у боји хаљине или, напротив, одабрати прибор на принципу контраста, На примјер, можете одабрати бијеле рукавице за црвену хаљину. А да бисте имали складну слику, морате да покупите један или два додатна прибора у белој боји, на пример, кратке перле и квачило.

Примери успешних лукова:

 • Елегантан стил : Носите хаљину од омота са црно-белим узорком "пилећег стопала" са јарко црвеном дворедном јакном са златним дугмадима. Покупимо додатке за овај ансамбл: црне лакиране чамце, црне кратке рукавице од танке коже са изрезом на леђима и црни шешир са ободом.

 • Свечана : јарко црвена хаљина полусједна силуета црвене чипкасте чипке на црвеном поклопцу, обучена у црне сандале и кратке црне рукавице од полупрозирне тканине. Ансамбл ће бити допуњен сребрном квачилом на дугачком ланцу.

  \ т
 • Романтична : набрана светла сукња пастелно-ружичасте нијансе и бијели врх направиће складан ансамбл са двобојним бијелим и ружичастим сандалама. Модерни додаци укључују бијеле чипкасте рукавице и бијелу кожну спојку.

Брендови

Летње рукавице се могу видети у колекцијама најпопуларнијих модних брендова. На примерОвогодишња модна марка Цханел нуди модерне женске издужене чипкасте рукавице у класичним бојама. Украси модела су танке сатенске врпце, које су на врху везане грациозним луком.

Лоуис Вуиттон Прозирне издужене рукавице су савршене за праву даму. Димни модел сјајно ће изгледати на топлој љетној вечери, заједно са хаљином од плашта која је ушивена од тканине једноструког тона.

Марц Јацобс нуди модерним женама издужени модел са продужетком на врху. Горњи дио рукавица је састављен у прекрасним наборима, а за његове производне дизајнере кориштена је смарагдно зелена свила.

Необична верзија издужених летњих рукавица нуди Вивиенне Вествоод, ако је потребно, мода може откопчати дугмад на ручном зглобу и отпустити руку без скидања рукавице из руке.