Марокански стил у одећи - шармантни луксуз Истока

Тајанствени и луксузни оријентални стил садржи много различитих модних трендова. Сваку од њих карактеришу јединствене националне традиције карактеристичне за одређени локалитет. У свијету оријенталне моде, марокански стил одијевања је у посебној позицији, диктиран, прије свега, посебном географском оријентацијом афричке државе. Припадност мистериозном Истоку и близина аристократској Европи створили су предуслове за појаву оригиналног шареног тока модерне моде.

Карактеристични знаци стила Марока

Дугогодишње интересовање за елементе оријенталне одеће снажно се загревало шездесетих година прошлог века. Тада је у Европи уочен талас хипи покрета. Представници омладинске субкултуре су се издвојили из опште масе људи са прогресивним погледима на успостављене облике друштвене организације. Хипији су били озбиљно зависни од будизма, па су усвојили не само филозофске идеје, већ и нови стил одевања из источне религије.

У почетку је лежерна одјећа индијских монаха била узета као основа за костим - једноставна дуга хаљина од грубе тканине. Мода за источну опрему брзо се проширила међу становницима и даље се развијала. Оф тхегардероба становника Марока привукла је пажњу модних жена на џелобу - традиционалну женску одећу, направљену у облику дугачког капута с капуљачом.

Карактеристична одлика хаљине је свијетла боја тканине, мали затварачи и вишеструке декорације са свиленим везом, перлицама, камењем. Традиционална свечана одећа направљена је од баршуна, свиле, броката. За свакодневне производе који користе једноставне природне материјале. Женски струк је наглашен галуном - узан, узорком појас. Свечане слике допуњују шарени кафтан, који се носи на врху.

Као додатке, бирају драгоцени масивни накит - перле, наруквице, прстење од злата, сребра, тиркиза, ћилибара. Сиромашни грађани украшавају одјећу накитом од дрвета, метала, стакла. Чак и афричке лепотице имају предивну традицију да боје рукама замршеним узорцима користећи кану.

Модерна одежда в марокански стиле. Фото

Елементе оријенталних костима дуго је волио модни дизајнер. На њиховој основи, стално се развијају нове колекције, упечатљиве маштом са раскошним отисцима, невероватних колорних ужитака у комбинацији са лаконским резом и затвореним стиловима.

Одјећа оријенталног стила обично се комбинирају са равним панталонама. Овај костим скрива прекрасно тијело од знатижељних очију, што говори о скромности и чедности.женска природа. Преовладавање мароканских осјећаја посебно је видљиво у прољетно-љетним колекцијама модних дизајнера. Највреднији фан овог стила је Ивес Саинт Лаурент. Он је проширио дугу женску одећу, лагано комплицирајући рез од сукње и украшавајући га замршеним украсима.

Одјећа у стилу Марока врло је популарна међу младима. На одмору, девојке често носе дугачке туничке хаљине од светлог шифона или свиле, проткане тематским украсима. Кратке хаљине у мароканском стилу употпуњују уске дуге панталоне. Да би донели модерне одоре из уског оквира традиционализма, дизајнери додају више женствених и елегантних линија резу. Лагана деликатна одела често су обогаћена уметцима од транспарентне или чипкасте тканине. Маскирање таквих елемената додатним украсима и прибором вјешто скрива женске чари, дајући афричком имиџу мистериозније и привлачније.

Ориентал Јевелри

Глава је лијепо везана обојеним шаловима, увијајући их у облику турбана. Свијетли завоји се користе и умјесто традиционалног појаса, увлачећи их у омче хлача.

Посебан интерес младих људи је изазван разним украсима на рукама и ногама. Наруквице, наруквице, прстени са оријенталним мотивима направљени су независно од малих перли, танких обојених гумених трака, везица, плетенице,траке од коже и осталог материјала. Појавио се и успјешно развио вишеструко ткање с узорком, омогућујући вам стварање стварних умјетничких дјела у мароканском стилу.

Одмор с мирисом Оријента

Стилисти препоручују младенцима да обрате пажњу на одећу у мароканском духу. Необично лијепе и свијетле одјеће неопходне су за уређење вјенчања у оријенталном стилу. За невесту и њене дјеверуше бирају хаљине од скупих висококвалитетних тканина. Једнобојно светло платно богато је украшено вештим везом, шареним плетеницама, перлицама и малим камењем.

Модели са дугачким украсима са малим овратницима и вишеструким копчама са малим дугмадима постају прави украс вјенчања. У таквим хаљинама згодно је појавити се на тематској источној забави, породичној прослави, па чак и секуларном пријему.