Мексички стил у одећи - богатство боја и егзотичних образаца

Светло и сунчано Мексико насељено је забавним и темпераментним људима. У њему је увијек много атрактивних: кактуси, текила, пончо, марацас ... Спектакуларна комбинација горуће бијеле пустиње са невјеројатним комбинацијама боја и националним узорцима су сви кључни елементи најуспјешнијег свјетског тренда одјеће у мексичком стилу.

Богато наслеђе културних традиција

Типичне мексичке одјеће значајно се разликују од модерне аутохтоне одјеће. Међутим, утицај народних мотива на данашњу моду је веома велик. Истакнути дизајнери и обични љубитељи стилске одеће није лако потпуно одустати од светлих, практичних и богато украшених традиционалних решења.

Мексико је богата разноликост етничких култура. Упркос специфичностима појединих подручја, сви комбинују укусе, вјеровања и начин живота земље у цјелини.

Традиционална женска одећа је дуга хаљина везена цветним орнаментима. Мексички мотиви, ткани на платну, честа су декорација празничних хаљина.

Мушка народна ношња назива се цхарро. Састоји се од кратке јакне и широких панталона, употпуњених беломкошуљу и сомбреро са широким ободом.Костим је богато украшен сребрним дугмадима и плетеницама.Друга опција за мушку одећу је бела боја одеће и обуће.Кравата изгледа као светла тачка у оделу.

Удобан и практичан пончо рт сматра се необичним симболом мексичке националне моде.Ову врсту одеће једнако носе жене и мушкарци са великим задовољством.Пончице су израђене од плетене тканине, коже или ручно плетене.Дно је обично украшено ресама, крзном или плетеницом.Рт се поуздано загрева у хладном времену и маскира трошкове.

Боје одеће

Динамички стил не прихвата пастелне нијансе.Његове преференције су светле засићене боје егзотичне флоре и сунчане климе.Црвене, жуте, наранџасте, зелене, плаве, плаве боје савршено се допуњују, стварајући контрастне комбинације и складне комбинације.

Мексички стил у вишебојном европском стилу је директно наслеђе културе Маја и Астека.Древни људи су украшавали своја тела, лица и куће светлим бојама инспирисаним околном природом.Етничке слике испуњене индијским мотивима дају одјећи посебну свјежину и динамичност.

Орнаментални мотиви

Традиционални обрасци мексичке одеће су узорци пруга, ромбова,квадрати, пирамиде и други геометријски облици.Најчешће декоративне теме су слике хризантема и лобања.Разлози за такву популарност леже у националним традицијама и осебујном односу према људском животу и смрти.

Ништа мање уобичајени су цртежи на одећи у облику кактуса - биљка типична за јужноамерички континент.Од посебног поштовања су слике Гвадалупске Дјевице Марије међу Мексиканцима.Таква одећа је направљена тако да буде богато украшена и ношена за празнике.

Модерна одећа у мексичком стилу (Фото)

Многи еминентни дизајнери су инспирисани древном културом Индијанаца, стварајући стварне моделе који нисусамо за високу моду, али и за свакодневни живот.Као прво, то су хаљине које задивљују својом оригиналношћу и оригиналношћу.Они имају једноставан практичан рез на бази тканина природног порекла.

Вјештина и темперамент слика даје вјешту комбинацију графика и фолклорних образаца.Посебно су импресивне свадбене хаљине, украшене патцхворк елементима, ручни вез, вишеструки прибор од коже, перле, камење.

Традиционални рт никада не излази из моде.Њен изглед у тренди постави прецизно одређује припадност егзотичном стилу.Пончо иде добро са скоро сваком одећом, али посебно сахаљине, дуге сукње, уске траперице.

Свака одећа направљена у мексичком духу изгледа живо, свјеже и релевантно. Шарене боје карневала, горак укус текуиле, оштрина чили паприке су главне компоненте егзотичног и природног мексичког стила који може дати људима радост прославе и љепоту живота.