Ми надопуњујемо слику принцезе лоптастим рукавицама

Практично свака девојка себе представља као дивну принцезу на лопти. Данас је испуњење овог сна прилично реалистично, јер се постепено оживљава традиција уређивања лопти. Поред традиционалног матуре у школи, постоје и други догађаји који се обично похађају у плесној хаљини.

Сви знају како изгледа огртач. Али не свака девојка размишља о потреби да допуни своју плесну слику. Један од ових додатака су лоптасте рукавице.

Мало историје

Као комад гардеробе, појављивали су се од памтивијека. Древни египатски фараони већ су носили привид рукавица, а овај предмет је био знак високог статуса његовог власника.

У средњем веку рукавице су имале велику важност. Оне су морале да буду предмет и за жене и за мушкарце. Штавише, ова ставка је имала симболичко значење. На пример, витез је примио рукавице на посвету титуле.

Али стварни процват рукавица у плесној дворани догодио се у 19. стољећу. Тада су усвојена строга правила за ношење рукавица. Тако су мушки модели били потпуно лишени накита. У овом случају, војна униформа је требала носити антилоп рукавице, а на куглама само дјечје.

Рукавице за балове из 19. века биле су направљене углавном од белог хаскија. Требало је да чврсто ставе своје руке, без формирања једне боре. Правила етикете нису дозвољавала уклањање таквих рукавица током лопте. Међутим, забрана је диктирана практичним разлозима, није било лако уклонити их и ставити на њих.

Касније, филдеперске лоптице су постале модерне. Често су украшени златним конопцима с ресицама, наруквицама од драгог камења или бисера, чипком, перјем и другим декорима.

Модерни реалности

Данас можете купити рукавице за балску хаљину. По правилу, ово су дугачки модели који покривају руку до лакта и изнад. Шивати их од еластичних тканина - сатена, свиле, чипке уз додатак еластичних нити. Можете користити и кратке моделе рукавица које једва покривају зглоб.

Приликом одабира рукавица за плесне плесове, морате пажљиво размотрити избор величине. Требало би да се чврсто уклопи у руку, а не да пузи током кретања.

Поред традиционалних затворених рукавица, и рукавица или рукавица са петљом која се уклапа преко једног прста су прикладне.

Класична верзија је бела женска рукавица , овај модел је идеалан за било коју боју лоптасте хаљине. Међутим, можете одабрати и моделе боја. Можете носити рукавице које одговарајузаједно са или изаберите модел који је неколико тонова лакши.

Како изабрати?

Стил лоптастих рукавица је одређен стилом хаљине. Правило избора је једноставно: што је краћи рукав хаљине, то дуже треба да буду рукавице. Дакле, високе, рукавице изнад лакта идеално ће изгледати са хаљином с голим раменима или нараменицама. Ако хаљина има рукав на бљескалици, можете одабрати модел дужине лакта. Кратке шарене рукавице одговарају хаљини рукавом.

Најважнија ствар када купујете плесну дворану, као и било које друге рукавице, јестеда одаберете праву величину.Празни врхови прстију на рукавици или модел који клизи током плеса неће допринети вашем изгледу.

Пошто су сви шавови видљиви на рукавицама од танких тканина, пре куповине модела, обратите пажњу на квалитет њихових перформанси. Примјетили сте навоје или неравне линије? Боље је одбити куповину овог модела, јер у слици лопте све треба да буде савршено.

Приликом одабира стила морате узети у обзир особитости ваше фигуре.Дакле, ако је девојка пуна, онда је боље за њу да не носи издужене рукавице, оне само наглашавају недостатке у њеном тијелу. Пуне жене у моди боље бирају кратке рукавице, можда отвореним прстима. Али високе и танке девојке су веома дуге рукавице. Али и они треба да избегавајупретенциозни сурроунд украс на рукавицама, јер присуство таквих украса може визуелно променити облик руку.

Како облачити?

Када планирате да присуствујете лопти, морате се упознати са правилима понашања везаних за ношење лоптастих рукавица.

Почните са стављањем рукавица. Будући да су модерни модели, по правилу, направљени од еластичних материјала, није их тако тешко поставити од модела са дугмадима. Међутим, прво морате лагано исправити рукавицу на руци, а затим изравнати тканину, тако да је рука изнад руке.

Док се играју, рукавице се не уклањају, ово правило важи и за отворене и за затворене моделе.Ако из неког разлога дјевојка жели скинути рукавице, онда то треба учинити у женском тоалету. Скидање рукавице на људе сматра се непристојним.