Модели школских торби за дјечаке: облик, функционалност, сигурност.

Раније су сви ученици стекли портфеље које дјеца носе у једној руци. Али пошто школски програм постаје све богатији, деца морају носити све више предмета за наставу. Ношење тешког портфеља може довести до закривљености кичме. Стога ортопедски лекари препоручују да ученици основних школа носе школске торбе.

Међутим, мало је вероватно да ће старији момци ићи у школу са напртњачом, док ће средњи и старији ученици добити удобну торбу. Разумећемо шта су школске торбе за дечаке и шта треба тражити када купујете ову неопходну ствар.

Модели

Одабиром модерних школских торби за дјечаке, морате обратити пажњу не само на изглед, већ и на функционалност и практичност модела.
Најпопуларније опције за школске торбе су напртњаче и торбе са ручком за ношење преко рамена.

Руксак

Таква врећа може имати једну или двије траке. За децу млађу од 12 година, боље је купити моделе са чврстом ортопедском леђом и увек са две траке. Деци са слабим мускулоскелетним системом се не препоручује да носе торбе на једно раме, јер то може изазвати развој сколиозе.

Главна разлика између руксака и напртњаче је у томе што је руксак направљен од меких материјала, иако може бити тежакнаслон. Али торба је торба која има крути облик. Школске торбе за децу су такође погодне јер далеко од свих ученика у основној школи могу пажљиво да пребаце књиге и свеске. Али чак и ако дијете непажљиво савија ствари, онда ће чврсти задњи зид штитити ученикову леђа од истурених углова уџбеника. Осим тога, крути дизајн напртњаче штити ствари од оштећења, чак и ако дијете одлучи користити школску торбу у друге сврхе, на примјер, замијенит ће ледену кућу за јахање са брда.

Руксаци такође имају мекани дизајн, али за децу је још боље купити моделе са крутим леђима.

Торба за раме

Не мање популарна опција су школске торбе преко рамена. Ова опција је погодна за ученике средњих школа, јер када се носи “поштар” врећа, терет је неједнако распоређен.

У сваком случају, врећица треба да има широку траку, што ће омогућити да врећа буде чврсто причвршћена на рамену, као и да смањи силу притиска.

Како изабрати?

Приликом избора торбе морате обратити пажњу на неколико критеријума одједном. Торба мора бити:

  • безбедан за здравље;
  • функционалан и удобан;
  • прелепо.

Безопасность

Када купујете торбу, потребно је узети у обзир старост дјетета. Бебе дефинитивно вреде купити школске торбе, ученици 5-7Класе ортопедских напртњача, школске торбе за тинејџере могу се представити као удобни руксаци и модели са широким ременом преко рамена.

Пре куповине, потребно је да се распитате код продавца о доступности сертификата. Уосталом, ми говоримо о здрављу дјетета, тако да се будност у овом питању неће мијешати.

Важан тренутак избора је тежина вреће, овај индикатор не би требало да пређе 1 килограм, јер ако је врећа тешка, онда ће након „учитавања“ уџбеника једноставно постати веома тешка.

Добро је ако је на задњем зиду руксака печат - лумбални јастук.Посебну пажњу треба посветити тракама. Морају бити широке, нужно подесиве и са меком облогом на погрешној страни. Траке се не смеју вући на било који начин. Уосталом, могуће је подесити положај врећице на леђима само дужином трака, а ако су еластичне, онда се жељени ефекат не може постићи.

Друга важна ствар је вентилација леђа.Ако је ранац удобно наслоњен на леђа, онда ће се дете готово сигурно знојити на путу до школе. А онда је мали пропух довољан да се "охлади". Због тога је потребно одабрати опцију у којој постоје посебни утори за вентилацију на тврдом леђима.

Будући да сваки ученик аутоматски постаје члан пута,затимпотребно је одабрати руксак или торбу са рефлектирајућим елементима. Присуство ових елемената ће смањити ризик од судара на путу, чак и ако је видљивост лоша. Рефлектујући елементи требају бити смјештени на предњој страни производа и са стране - на десној и лијевој страни. Још је боље ако је врећица направљена од материјала створеног додавањем рефлектирајућих нити.

Функционалност

Школска торба мора бити функционална и практична. Добро је ако има неколико одвојених одељака са копчама. Ово ће омогућити рационалније стављање ствари, без стављања, на примјер, уџбеника, спортских униформи и торби за доручак у једно одељење.

Врло је згодно акоторба има додатне џепове на копчама изнутра и извана. У таквим џеповима можете ставити разне мале предмете - оловке, гумице, оловке, итд. То ће смањити вријеме које је потребно за тражење објекта. На пример, ученик неће морати да потресе цео садржај портфолија да би пронашао оловку која ће сигурно бити на дну.

Будући да данас већина ученика има електронске уређаје, треба одабрати модел торбе који има посебан џеп за телефон или таблет.

Веома је важно обратити пажњу на материјал од којег је израђена торба. За дјечаке је боље одабрати моделе с водоотпорним дном и малим ногама на дну. Ово ће заштитити садржај врећице од влажења ако је власник безбрижан.ставите га на снег или на мокро тло.

Веома много дечака није баш опрезно, тако да морате изабрати врећицу из материјала који се лако чисти и пере.

Ако постоји узорак на врећици, онда се побрините да се не избрише када је мокра, иначе ће врећа изгубити свој привлачан изглед након првог чишћења.

Прије куповине обратите пажњу на квалитету опреме. Мора бити поуздана, јер ће дијете отварати и затварати браве неколико пута дневно, док није потребно надати се да ће дјечак поступати врло пажљиво. Најбоља верзија затварача на спољним џеповима - муња. Унутрашњи џепови се могу затворити чичак траком.

Дизајн и дизајн

Изглед вреће је једнако важан параметар избора. Већина родитеља, па чак и сами дечаци, више воле да изаберу моделе неупадљивих боја - тамно плава, црна, сива, тамно браон, каки. Ове боје нису тамне и традиционално се сматрају мушким.

Многи дечки преферирају торбе са сликама. Изаберите опцију за штампање да бисте узели у обзир старост детета. И родитељи треба да узму у обзир да модерна деца имају своје омиљене јунаке, тако да не треба тражити торбу са јунацима вашег детињства.

Ученици средњих школа са сликама супер-херојавероватно неће уживати у томе. За њих је боље изабрати обичну верзију или апстрактну штампу.

Да се ​​не би погрешило са избором, најбоље је да се избор дизајна торбе повери самом детету. Ако је још увек мали, онда би родитељи требали да изаберу неколико модела који им одговарају за квалитет, функционалност и цену, и нека дечак изабере опцију коју воли. Ученици средњих школа већ могу направити информисан избор, како би сами одабрали прави модел.