Модерне летње ципеле на платформи

С почетком топлих дана, модне се жене радо ослобађају чизама које су се зими досадиле и које су стављане на лагану обућу. На платформи су посебно популарне летње ципеле. Зато што су удобнији за ношење од модела са петама.

Историја

Ципеле на платформи појавиле су се у незаборавним временима. И немогуће је тачно рећи гдје је први пут израђен овај детаљ ципеле, јер се платформске ципеле налазе у различитим културама.

Тако су глумци из древних грчких позоришта везали шипке од цорквоода за ципеле да би били виши, а публика која је седела у задњим редовима могла их је видјети. Традиционална обућа у древном Јапану била је гетх - врста сандала на високим дрвеним штандовима.

Много касније (отприлике у КСВ веку) платформе су се појавиле у Европи. Штавише, европска верзија обуће на платформи већ је комбиновала функционалност са визуелном привлачношћу. Иако су древни мајстори обуће по модерним стандардима, наравно, претјерали. Тако су венецијанске модне жене плесале у ципелама на платформама пола метра. Наравно, ципеле су изгледале спектакуларно, али било је немогуће кретати се без подршке са обе стране.

Платформа, у смислу у којем смо данас навикли да је видимо, вратила се у моду тридесетих година.прошлог века, али је стекао велику популарност тек после четрдесет година, у бунтовним седамдесетима.

Данас су женске летње ципеле на платформи представљене различитим моделима. На фотографији можете видјети да платформа може бити скромна, једва означена и врло висока.

Модели

Летње ципеле су лагани модели направљени од прозрачних материјала.Поред тога, летњи модели имају светле и богате боје.

Модели летње ципеле могу имати отворени прст и пету, или могу бити ткани тракасти вез. Популарни модели перфориране коже на платформи.

Израђују ципеле од праве коже и антилопа, и вештачке замене за ове материјале, као и текстил. За декорацију летњих модела користите лукове, вештачко цвеће, перле.

Модели с транспарентним уметцима постали су модни бренд.​​И не само врх ципела, већ и платформа може бити транспарентна. Најновија верзија ципеле ствара невероватан визуелни ефекат, јер на први поглед може изгледати да девојка буквално лебди изнад земље.

Традиционална, али веома популарна летња обућа је ципела за плутену платформу. Овај тип ципела је цењен од стране фасхиониста за чињеницу да су, упркос привидној масивности, ципеле веома лагане, тако да се ноге не умарају. Са платформом од плутепастелне боје су у савршеној хармонији, тако да за горњи дио ципела користе лагане и деликатне нијансе.

Популарна опција за летње ципеле на платформи је сабот, односно ципеле без позадине. Он може имати затворен или отворен ножни прст.

Палета колор

Љети желите свјетлост, због чега дизајнери нуде ципеле различитих боја. Традиционално решење је бела летња обућа. Таква обућа савршено се комбинира са женственим хаљинама са отиском, лаганим љетним хлачама и кратким хлачама од трапера.

Практично решење је летње беж ципеле. Опција је скоро универзална, јер се уклапа у хаљине и хлаче различитих нијанси.

Светле летње ципеле могу бити највидљивији елемент ансамбла. Веома популарни модели са отиском. "Животињска" тема остаје прилично релевантна када боје ципела опонашају боје коже различитих животиња и гмизаваца. Такве ципеле се препоручују за ношење са монофонском одећом.

С ким?

Ношење летњих ципела на платформи може се носити са различитим моделима одеће. Ова врста ципела изгледа добро са пословним и романтичним стилом. То јест, можете носити ципеле са сукњом за оловку и романтичном сукњом украшеном воланом.

Одлично изгледаПлатформа са кратким хлачама и ошишаним панталонама, као и мршави танки траперице.

Дуге летње хаљине женског стила треба комбиновати са елегантним летњим ципелама на платформи. Такве ципеле ће изгледати добро са елегантном хаљином.

Модне жене које више воле да носе мини у лето, свакако морају добити ципеле на платформи.Пошто кратке сукње у комбинацији са ципелама са високом петом изгледају вулгарно, али ципеле на платформи складно ће се уклопити у слику.

Брендови

Платформске ципеле су представљене у љетним колекцијама многих модних дизајнера. Дакле, Рацхел Зое нуди модне женске ципеле са штампом змија, а Винце Цамуто представља моделе са отвореним прстом, украшеним шиљцима преко површине.

Црне кожне ципеле за летњу платформу са фигурираним зарезима на бочним странама Праде сигурно ће задовољити даме које воле елегантан стил. А отворене ципеле и саботи на дрвеној платформи од Ралпха Лаурена ће привући љубитеље етничких мотива у одећи.

Отворене летње ципеле Цхристиан Лоубоутин на високој платформи јединствене су по томе што платформа има занимљив отисак имитирајући боју зебре коже.

\ т

Дакле, ципеле за летњу платформу су избор стилских девојака које цене удобност. Међутим, треба имати на уму да висока платформа скреће пажњу на ноге, па ако је оводео тела није ваш понос, такве ципеле треба избегавати.