Модни стилови женских кабаница: савјети о избору и завршетку

Без огртача модна гардероба ће бити непотпуна. Постоји неколико десетина варијанти ове одеће, али најпопуларнији стилови кабаница се чувају на врху, без обзира на модне трендове. Дизајнери експериментишу са тканинама, користећи необичне материјале, нудећи незамисливе боје и отиске, али и сами стилови остају релативно непромењени. Покушајмо да сазнамо који модели кабаница заслужују пажњу.

Сорти женских кабаница

Данас на модној писти можете пронаћи све: од класичне до авангардне. Лагани кабанице се све више појављују у женској гардероби, не само у вансезони, већ и љети.Разлика између огртача и капута је сљедећа: кишна кабаница је дизајнирана за кишно и вјетровито вријеме . У њој нема изолације, а вода се преврће преко њега а да се не упије. Капути шију од топлих, тешких и пропусних за влагу материјала.

Занимљиво је да су оба ова елемента женске гардеробе првобитно била дизајнирана за војску. Временом су се огртачи и капути преселили у свакодневну гардеробу.

Ако говоримо директно о стиловима кабаница, онда постоје следећи модели:

  • Капут- капут од габардина, са појасом. Његова дужина може да варира, али интегралне компоненте модела су подесиве манжетне, ревере, сплине, широки овратник. Двоструки огртач има право раме и понавља сесилуета јакне. Појас са копчом и нараменицама подсјећа на „војничку прошлост“ модела, иако ров изгледа модерно и елегантно;

  • Енглески капут- често га жене мијешају с капутом, али енглески капут нема нараменице, а присуство појаса није предувјет. Енглески кишни огртач има уграђену силуету, џепове и уредну огрлицу. Ништа не изгледа боље у пословној гардероби попут енглеске кабанице. Визуално побољшава пропорције и чини слику јаснијом;

  • Рт- ако је пре тога било класичних стилова женских кабаница, онда је Рт и анахронизам и трендовска ствар у женској гардероби. Рт има намјенску линију рамена, а иначе је редовни плашт, који се може успоредити с пончом. Вероватно је то било у таквој одећи коју су се даме из прошлости ловиле, носећи кожу животиња које су убили њихови мужеви. Модерни огртач изгледа женствено и софистицирано, и ушивен је не само од тканина кишне кабанице, већ и од капута;

  • Мало- кабаница не штити само од кише. Ово потврђује модел чизма, који је данас на врхунцу популарности. Пртљажник има маки дужину и нема дугмади. Производ је израђен од лаких тканина: памука, вискозе, синтетичких материјала. Огртач прашине је обичан на љетној гардероби, а ти га можеш носити као с хаљином од плашта,тако и џинс-момци;

  • Капутје скоро антер, али мање дужине и увек са појасом. У принципу, енглески плашт без дугмади се већ може посматрати као плашт. Ту су и искрено пиџама модели, који више подсећају на тоалетне хаљине. Имају изванредну боју, а врхунац популарности производа ове врсте је прошле године;

  • кишна кабаницаје друга верзија радне одјеће, која је постепено ушла у свакодневну гардеробу. Његова карактеристика је транспарентност. Могу бити обојене и безбојне, сажете и са много мањих детаља. Кишна кабаница је стекла свој облик и почела је личити на класичну кабаницу. Обавезни елемент кабанице је капуљача, иначе се кишна кабаница неће носити са својом директном дужношћу - заштитом од кише.

Проучавајући модерне стилове кабаница, лако је одабрати модел за сваки дан. Али овде карактеристике фигуре нису последње. У присуству додатних килограма, треба водити рачуна да се плашт склони и сакрије недостатке фигурица.

Одабир плашта према слици

Девојке са величанственим облицима боје се да носе одећу и често бирају безобличне комбинезоне. Ако нема струка, онда то треба урадити, иу овом случају појас ће помоћи. Лепи огртачи, који шематски приказују струк, али немају дугмад и слободно седе.

Стилисти не саветују женама које имају бујне облоге да носе кабанице са обиљем детаља.Класична енглеска кабаница или ров ће моћи да нагласи индивидуалност стила и да сакрије недостатке фигурица.

Важно је правилно изабрати дужину кишне кабанице. Даме КСКСЛ формата контраиндиковане су за маки моделе и кратке огртаче који могу учинити слику тешком .Оптимална дужина је до колена или нешто виша.За потпуни, важан је не само стил, већ и својства тканине.Предност се даје материјалима који обухватају слику.Тешке и круте тканине, које задржавају свој облик, не одговарају украсним женама.Гардероба ће моћи да обнавља трапер кабаницу, као и производе од антилопа, кишне кабанице, платна и баршуна.

Не избегавајте кожни производи.Ефикасна кожна кабаница правилног кроја и танке фактуре визуелно ће побољшати слику.Под забраном је кожа са сјајним сјајем, али производња мат ће моћи да учини силуету мекшом и атрактивнијом.

Шта носити

Кишна кабаница се може комбиновати са готово сваком одећом.Што је производ концизнији, више опција за слику за сваки дан који можете замислити.Лагани кабаници се носе са памучним хлачама, скраћеним сукњама, памучним хаљинама.Кишни огртачи с подставом употпуњују гардеробу у вансезони.Они ће бити прикладни у пословном ансамблу, романтичном, гала-викенду.

)

Хаљине и сукње треба носити са кишним огртачем испод појаса.Пожељно је сукњабио је много краћи од огртача.Последњи изглед моде је исте дужине кишне кабанице и хаљине (сукње) . Дакле, покупите обе ствари је изузетно тешко. Дакле, боље је одабрати сукњу краћу од њеног руба који ће изгледати испод испод одјеће.

Што се тиче панталона, модела одијела, класичних џинса, стилских дечки, мршави, тајице и кратке хлаче типа коњ. Ако дизајн длаке допушта, онда се слика може надопунити подераним траперицама или панталонама са украсним резовима. Не спајајте траперице са деним кишним кабаницама, а кожне хлаче не треба носити испод сјајног кабанице.

Власници високих могу себи приуштити ципеле на ниском нивоу. Обично се ципеле подижу испод кабанице, чизме са петама или клинови, чизме или чизме. Пета ће спасити власника величанствених форми. Уграђени кишни огртач и лаконске чизме са високом, стабилном петом чине слику визуално лакшом и елегантнијом. У летњем ансамблу, чизма направљена од фине тканине или лаког памучног огртача може коегзистирати са сандалама, ципелама са отвореним прстом и чак саботом.