Мушка свилена кошуља: како направити прави избор

Већ стотинама година природна свила се сврстала међу најелитније тканине. Његова популарност не умањује шокове живота. Мушка свилена кошуља у свако доба била је знак одрживости човјека. Она снажно наглашава своју припадност богатим представницима друштва. Данашња мода мушку свилену кошуљу сматра вриједним комадом стилског ормара и индикатором софистицираног укуса.

Свилени луксуз - од давнина до данас

Историја поријекла природног материјала укоријењена је у легендарној прошлости. Дуго времена, Европа је знала врло мало о свили и људима који су је направили. Кинески мајстори сакрили су тајне своје производње два миленијума. Познато је да се серикултура појавила много пре производње папира. У Индији, Кини и другим источним земљама, природна тканина је била високо цењена, а само богати људи су могли да је приуште.

Материја је створена од влакана које свилена буба производи када је чахура увијена. Мали инсект се налази у различитим земљама света, али само су Кинези били у стању да препознају јединствене особине његове танке, безтезне нити.

Данас се за добијање свилених влакана узгајају чахуре гусенице мољца Бомбик мори (лат.). Од њих производи танку глатку нит, из које се добија необично деликатно и издржљиво платно. Одјећа сјајног племенитог материјала може адекватно украсити било коју мушку слику.

Дебљина природне мреже се мери у јапанским јединицама тежине, које се називају маме. Што је већи број, то је гушћа и тежа тканина. Код моделирања мушких одела користе се дебела свила у 22 маме. Индикатор у 12-19 јединица је погодан за постељину. Мушке кошуље ушивене су од танких танких светлих материја не више од 10 мама.

Многе различите врсте тканина израђене су на бази свилених нити: сатена, броката, црепе де цхине, органзе, муслина, кепера, шифона, баршуна и других.

Карактеристике свилених кошуља. Фото

За мушкарце се обично нуде кошуље са кратким или дугим рукавима. Обе опције изгледају једнако фино. Танка, свилена свила изгледа најбоље у лабавој форми, тако да су уграђене мајице ретке.

Мушкарци купују свилене кошуље како би их носили у свечаној атмосфери. У канцеларији, канцеларији или на пословном састанку, таква одећа изгледа веома неприкладно. Осим тога, чиста свилена тканина се лако наборава и брзо губи своју привлачност. Више практичнокупују производе који садрже вештачке адитиве.

Недостаци свилених кошуља су високи трошкови.Али ако се усудите на такву куповину, онда нећете морати да размишљате о томе шта ћете обући на празнику.

Шта треба тражити при избору? ​​

Кошуља од свиле увијек изгледа спектакуларно, чак и ако се ради о једноставном кроју и отшити од глатког монофона.У настојању да се диверсификује асортиман модела и додели додатни статус мушким кошуљама, дизајнери им дају луксузнији изглед.Дакле, постоје прозирне кошуље или производи са ефектом влажне тканине.Одећа је украшена оригиналним завршним обрадама, разним отисцима.Изузетак је класични кавез - праволинијска геометрија није компатибилна са елегантном свиленом племенитошћу.

Најчешћа врста огрлицеза свилене кошуље.Овај рез чини изражајније црте лица, заглађује вишак заобљености образа.Мајица са сталком за крагну носи се без кравате.Овај стил се често налази у свиленим производима.Преферирају га мршави мушкарци који се држе своје опуштене, демократске, цасуал стил.

Манжете и причвршћивачи могу бити прави украс за мушку кошуљу.Дугмад су најпрактичнији тип причвршћивача.Модни дизајнери нуде избор производа од пластике, метала, стакла,вештачко камење. Свилене мајице са манжетама на манжетама носе се у посебним приликама. Спектакуларни причвршћивачи од племенитих метала, емајлирани и украшени камењем, стилски су украс свечаног лука. Људима додају племенитост и солидност.

Кравата или лептир машна за мушку кошуљу могу бити само од свилене тканине. Шал и изгледа добро. Опције за комбинације боја могу бити различите. Изгледа лепо везати у кошуљи, изгледа спектакуларно и контрастне опције. Захваљујући глаткој подлози и металном сјају, свилена кошуља изгледа сасвим самодовољно. Стога, у многим случајевима, можете и без кравате.

Шта могу да носим са свиленом мушком кошуљом?

За танке и деликатне кошуље није лако пронаћи добру комбинацију с другим стварима. Најбоља комбинација се добија у тандему са одијелом од густе свиле. Изглед, изграђен у једној боји, је посебно спектакуларан. На примјер, црна сатенска кошуља иу истом тону јакна и хлаче из густог дупонта.

Бијела кошуља је савршена за класично одијело, фрак или смокинг. Да бисте обојили кошуље, можете покупити квалитетне фармерке, кожне хлаче. Плава или црвена кошуља ствара слику смионог и бруталног мачоа.

Значајки неге

Ствари из природне свиле су веома осетљиве, захтевају пажљив став и деликатну негу. Једном је погрешно опрати кошуљу да јој трајно поквари изглед. Ознаке са препорукама произвођачи обично причвршћују на погрешну страну производа.

Свилену кошуљу треба опрати хладном водом користећи течне производе. Тканина се не може дуго намакати, добро трљати и стиснути.

Танка кошуља се лако може уништити прегријаним гвожђем. Термостат треба да буде подешен на минимум. Производи са адитивима од вештачких влакана никада се не могу пеглати. Довољно је да се осуши на вјешалици, њежно исправљајући овратник и манжетне.