Мушке бермудске гаћице - згодан комад летње гардеробе

Модни стилисти препоручују да мушкарци обрате пажњу на тако згодну љетну гардеробу као кратке хлаче. Данас је у тренду модел са дужином миди, који има оригинални назив "Бермуда". Упркос ауторитативном мишљењу дизајнера, многи мушкарци оклевају да их носе на улици, па чак иу најјачој топлини преферирају традиционалне панталоне. Да би се распршиле лажне сумње, хајде да разговарамо о мушким бермудама, и са оним што је погодно да их носимо.

Историја рођења модерног стила

Бермуде, које су данас популарне, изумљене су у 19. веку као радна одећа за радне људе који раде на огромним територијама британских колонија. На Бермудама и на афричком континенту, краће панталоне од лагане тканине биле су веома удобне - штитиле су тело од сунца и биле су прозрачне.

У двадесетим годинама прошлог века, нова врста одеће се чврсто сместила у мушку гардеробу и почела се сматрати предметом свакодневног украшавања. Кратке хлаче су узимане да буду упарене са високим голфом. Фотографије старих година показују Бермуде, ушивене од костимираних тканина тамних нијанси, као и узорком у кавезу или танком траку. Нова мода је дуго задржала своју традицију - на БермудамаОловке кратке хлаче и данас се сматрају елементом пословног одијела.

Када и како можете носити бермуде

Бермудске панталоне су ошишане, чија дужина може бити нешто виша или нижа од колена. Није уобичајено носити такву одјећу за рад, школу, службене институције, као и културне догађаје (казалишта, изложбе, презентације).

Према неизговореним правилима доброг укуса са бермудама, апсолутно се не препоручује ношење чарапа. Опције за ципеле на босим ногама могу бити различите. Сандале, патике, мокасине или ципеле су погодне за кратке хлаче. Ако је потребно, носите ниске чарапе, гуме које се не протежу изван ципеле. Изузетак могу бити две опције. Први су спортске патике и ниске беле чарапе. Друга опција је висока висина до колена, ношена са мокасинама.

Разноврсност стилских стилова

Линија Бермуда састоји се од неколико варијанти покошених панталона.

  • Боксерице- имају еластични појас, широку ногу и скоро до колена. Ово је традиционална врста Бермуда, у којој су се енглески боксери борили у рингу. Данас је одећа израђена од танких еластичних тканина и намењена је искључиво спортистима. Слободна силуета је такође привукла дизајнере који стварају доње рубље за мушкарце. Бивши совјетски грађани овај модел је био дуги низ годинапознат као "породица кукавица". У европској верзији они се зову спортски - боксачи.

  • Трансформаторске гаћице- хлаче уобичајене дужине са патентним затварачем ушивеним испод кољена преко цијелог промјера ноге. Уз помоћ браве, хлаче се одвајају и добијају гаћице. Ова врста одеће садржи функцију два-у-један. Упркос практичности и ефикасности, ова опција није популарна међу људима.

  • Деним кратке хлаче- класична верзија слободног резаног бермуда дужине изнад кољена. Првобитно је намењен искључиво плажи. Данас је мушка траперица бермуда постала најчешћа врста одеће за неформалну атмосферу. Могу отићи из града у шетњу, на романтичан састанак или на излете у трговачке центре.

  • Теретне гаћице- Бермуде са обавезним присуством неколико џепова за фластере. Ове свакодневне панталоне имају озбиљну функционалну сврху - служе за ношење свих врста робе. Што су шаренији џепови зашивени на теретним шорцама, са њима се може превести више утега. За Бермуде је важно изабрати тканину, која би требала бити повећане. Најчешћи каркови су терети, слични војној униформи.

  • Кратке хлаче за плажу- лабава, дизајнираназа летњи одмор.Направљен је од лана, памука, трапера и других танких лаких тканина.Мушке бермуде на плажи имају кратку дужину, која излаже максималне ноге за сунчање.

У посебној категорији, можете истакнути и кратке хлаче за купање.Дужине су сличне боксерицама и шивене су од еластичних и водоотпорних тканина.

Са оним што треба носити Бермудске гаћице

Најтипичније и најнеутралније опције су кошуље са кратким рукавима, слободне мајице, поло или мајице.У хладном времену, баци јакну преко рамена, танку јакну у стилу војног или спортског реза.Пажљиво одабрана опрема ће бити одличан додатак модерној слици.

82]