Мушки накит је упадљив у својој разноликости

Тешко је наћи жену која би била потпуно равнодушна према накиту. Али жеља да се украсите је својствена представницима јачег пола. Савремени мушки накит задивљује својом разноликошћу. Мушкарци не носе само манжете и квачице за кравате, већ и прстење, ланчиће, наушнице, привјеске.

Мало историје

Наши далеки преци постали су “изумитељи” мушког накита. Чак иу каменом добу, мушкарци су се украшавали огрлицама животињских костију и зуба. О томе свједоче пећинске слике које су сачуване до данашњих дана. Међутим, у древним временима, декорације су обављале не само декоративне функције, већ су служиле и као знакови који су омогућавали да се процјени положај мушкарца у племену.

Данас неки мушкарци још увијек користе накит да би означили своје хобије и подвукли свој статус. На пример, представници различитих субкултура могу се упознати не само о карактеристичној одећи, већ и због присуства одређених декорација.

Међутим, ово није главно правило, многи мушкарци носе накит само зато што је леп и елегантан.

Накит - Је ли јефтин?

Често људи верују да је накит јефтин накит који могу носити, осимда тинејџери. Међутим, квалитетни производи за мушкарце не могу бити веома јефтини. Штавише, мушки накит накита по цени се мало разликује од накита од племенитих метала. Луксузни дизајнерски накит често је знатно скупљи од Схирпакретовских златних ситница, тако да се ове ствари често бирају управо да би нагласиле њихов статус.

Постоје компаније које се специјализују за производњу искључиво мушког накита. Примери таквих познатих брендова су Том Биннс (Том Биннс) или Пхилип Цранги (Пхилип Цранги). Поред тога, елитни мушки накит производи познате брендове као што су Сваровски, Тиффани, итд.

Ме .утим, критеријуми за одабир нису увијек цијена и марка. Главно је да би накит одговарао стилу, био високог квалитета и као власник.​​

Материјали

Мушки накит од челика за накит је веома популаран.Упркос чињеници да овај метал не припада племенитим металима, његови производи изгледају заиста елегантно. Разноврсни челични накит је савршен за строго пословно одело и неформални имиџ.

Понекад су накит од челика позлаћени. На први поглед, висококвалитетни позлаћени накит не разликује се од производа од племенитих метала, али је знатно јефтинији.

Стильноеукрасиза мушкарце,израђени од коже.Често се користи комбинација коже и челика. Такве декорације су посебно популарне код младих људи и представника неких субкултура.

Природни камен и кристали се користе за накит. Камење је, по правилу, украшено прстеном, манжетама и привјесцима. Мали каменчићи могу се користити за украшавање бројчаника сатова и наруквица.

За производњу мушког накита користећи разне драгуље. Посебно су популарни црни агат, жад, зелени турмалин. У тренд накиту са шипком или малахитом.

Асортиман

Опције за мушки накит су готово једнако различите као и накит за жене.

Најпопуларнији мушки прибор је ручни сат. Кућиште механизма може бити израђено од челика за накит, могуће је користити сребро или позлата. Носите сат на кожном ремену или металној наруквици.

Недавно су, уместо ручних сатова, многи мушкарци почели да носе наруквице. Наруквице могу бити широке коже од челичних заковица и ланаца или метала. Такав накит савршено наглашава развијене мишиће руку, па се препоручује да се носе са мајицама и мајицама кратких рукава. Уске наруквице сличне ланцима сложеног ткања одговарају елегантном изгледу.

Ланци су одавно постали класик мушке моде. Ове декорације су представљене у великом распону, разликују се по ширини, дужини и врсти ткања. Данас су уски ланци елегантног ткања у моди, али широки, груби ланци постепено губе тло. Ова врста накита на врату изгледа сјајно са мајицама које имају модеран деколтеа у облику слова В, и слободне мајице које се носе, поништавајући горње дугмад.

Мушкарци могу носити привјеске или привјеске на ланцу или на кожном ужету. Најчешће су привјесци знакови зодијака, крстова, звијезда или других симбола. Неки мушкарци више воле да носе геометријске медаљоне.

Манжете и штипаљке за кравате се често продају у сетовима. Ови украси су класична допуна пословном стилу, тако да имају претежно дискретан и елегантан дизајн.

Прстени за мушкарце су представљени различитим моделима. То су масивни печати и прстени уметнути малим камењем. Прстенове са великим каменом бирају мушкарци који воле да буду у центру пажње.

Не баш позната, али већ прилично популарна врста накита су мушке наушнице. Дизајнери нуде разноврсне опције, ово су мале наушнице, клинови и велике наушнице са каменом, и наушнице, снаг. Наравно, ношење мушких наушница је прерогатив углавном младих људи, као и креативних људи са креативним размишљањем.

Дизајн

Ако погледатефото модни мушки накит, можете видјети да већина модела има одређени "семантички терет". Ако се женски накит често изводи у цвјетној или апстрактној теми, онда је накит за мушкарце обично „информативнији“.

Често је мушки накит направљен у облику разних амајлије и амајлије. Ова опција накита је велики поклон за скоро сваког представника јачег пола.

Још једна заједничка тема су вјерски објекти. Дакле, у хришћанству, то је низ крижа. Носити такав накит није потребно бити религиозна особа, они једноставно наглашавају припадност одређеној култури.

Често мушкарци бирају накит, који својим дизајном подсјећа на њихов хоби. На примјер, љубитељ путовања може одабрати сидрену суспензију.

Правила ношениа

Важно је не само одабрати прекрасан и стилски накит, већ и научити како га правилно носити. Не би требало да покушавате да ставите на себе читав залих украса који се налазе у кући. То ће бити довољно за једну или највише двије ствари.

Обратите пажњу на квалитетан накит. Овај тренутак би требало да буде одлучујући у избору. Изглед стилског мушког накита треба да буде модеран, ствари које изгледају искренојефтини, треба избегавати. Мора се запамтити и релевантност, на примјер, не бисте требали носити широку кожну наруквицу с пословним одијелом.

Немогуће је у једном ансамблу комбиновати накит за злато са предметима од белог метала.На пример, не бисте требали истовремено носити позлаћени ланац или широку наруквицу од полираног челика за накит. Стилисти не препоручују мешање накита и бижутерије у један ансамбл.