Научите везати прекрасан појас на хаљини: упуте, савјете, препоруке

Појас се с правом може сматрати не само функционалним већ и декоративним елементом. Како везати појас на хаљини овиси о вашем изгледу, слици и стилу. Чак и најобичнија одећа претвара се у егзотичну или свечану одећу, ако као додатак примените луксузни појас. Комбинујући боју и облик, можете створити фантастичне слике. Важно је узети у обзир текстуру тканина и комбинацију стилова и нијанси. Ако су хаљина и појас контрастни у боји, то додаје посебан нагласак и полет према женској слици.

Шта је појас?

Појас је трака од било којег материјала - свила, чипка, антилоп, кожа, с којом можете облачити хаљину. И то може бити не само уски или широки део тканине, већ и кабл. Они праве појасеве методом ткања нити, везом сатена, спајањем малих трака од коже.

Дизајнери нуде појасеве украшене каменчићима, шљокицама, перлицама, поштанским пошиљкама, перлицама, сатенским апликацијама. Најпопуларнији су појасеви од лаганих тканина - свила, сатен, шифон, захваљујући којима можете лепо везати појас за хаљину и створити необичне облике. То је појас који вам омогућава да довршите слику, да фокусирате и украсите силуету.

Да би се скренула пажња на прекрасне дијелове тијела, важно је правилно везати појас.на хаљини. За сретне жене са силуетом пјешчаног сата, можете носити појасеве било којег облика у струку, наглашавајући женственост и љепоту. Жене са силуетом сличном обрнутом троуглу треба да користе танке појасеве, а са фигуром „крушка“ препоручљиво је користити корзете или широке производе.

Широк појас ка растегнутој хаљини у облику тунике омогућује вам да сакријете недостатке фигурица. Ако носите појас испод дојке са хаљином у стилу Емпире, онда су груди наглашене и силуета је хармонија. МИДИ производи се складно комбинују са појасом који је нешто виши од нивоа струка, што омогућава визуелно продужавање ногу и наглашавање њихове лепоте.

Танки појас је боље носити с хаљинама као што су поклопац, торба или кућиште. Жене са пуним облицима не би требало да носе појас преко кукова, како не би нагласиле пуноћу трбуха. Потребно је користити појасеве одређеног облика и величине, само у овом случају ће бити могуће сакрити недостатке фигурица и створити елегантну, лијепу силуету.

Типови и облици појасева

Постоје многи појасеви различитих стилова и облика. Класична опција је пруга ширине до 5 цм, а модели меких тканина везани су у облику различитих чворова и лукова. Тврди узорци не препоручују тешко везивање, дају необичне облике. Кожни ремен са копчом је савршен за плетене, деним или вискозне хаљине. Кожа изгледа елегантнопојас средње дужине, везан једноставним чвором који се може носити у струку или на куковима. Ако носите појас на куковима, онда визуално повећавате, продужавате силуету.

Појасни појаспозајмљен од мушке моде. Ово је издужени, широк узорак са благо зашиљеним крајевима. Носите појас - крило омотавши око струка, са крајевима везаним за чвор или лук. У зависности од стила хаљине, широки део се налази на предњој или на задњој страни, а лук (чвор) може се налазити у средини или са стране хаљине. Често су крила украшена брошама, уметцима од крзна или каменчићима. Ово је модеран и светао прибор којим можете да направите луксузну слику.

Корзетје једна од варијанти широког појаса, даје софистицираност и извјесну фриволност женској слици. Корзет је релевантан за вечерње хаљине и свадбене хаљине.

Еластични појасје широк или уски узорак који се носи само у струку. Танак појас је везан за лук и користи се за одијела сусједне силуете. Широка верзија се користи са копчом.

Средње, кратке и издужене траке се разликују по дужини. Дуги појас изгледа посебно елегантно и свечано. Они су неколико пута омотани у логор девојчице и преклапају се. Такав појас могуће је фиксирати помоћу прамца, чвора или копче.

Како плести појас за хаљину?

Кратки појасеви могу се причврстити куком, дугмадима или копчом. Дугачке опције су везане, бачене, уз помоћ њих стварају необично лијепе лукове и цвијеће. Дуги појас је пресавијен два пута и омотан иза леђа. Можете ставити крајеве дугачког ремена испред вас. Врхови појаса су уметнути у петљу, прокипиваиутсиа испред сваке друге и пуштен.

Најлакше и најпогодније је везати појас на хаљини с луком. Стандардна верзија прамца изгледа предивно на хаљинама различитих стилова, састоји се од чвора и петљи. Можете направити лук од појаса различитих ширина и дужина, слободни дијелови могу бити на истом или различитим нивоима.

Дијаграм снопа лукова показује технику и опис методе Да бисте добили лук, морате да покренете појас назад, а леви крај се постави на десни крај и стартује горе. Са доње стране се прави петља, а десна се преноси, држећи нодул прстима. Слободна ивица петље је савијена и уз помоћ прве петље се савија са погрешне стране одозго и споља. Важно је избјегавати увијање тканине на чвору. Затим је задржана петља уметнута испод првог спољног слоја склопа и лако се извлачи.

Лукови су обимни и мали, могу добро задржати свој облик или се сагнути, у зависности од густине тканине. Прамчана "флаута" се добија само од меке тканинеуски и не дугачки појас. У овом случају, тканина склапа једноличне наборе. За отелотворење ефекта "набора" потребно вам је најмање 4 набора. Појас је омотан око струка тако да се набори не деформишу. Такви појасеви украшавају дечју или венчаницу, вечерњу хаљину или клупску одећу.

Можете везати појас на хаљини у облику полубанта. У почетку се појас враћа назад (иза леђа), а врхови се држе испред њих. Једна десна страна преклапа другу лијеву и баца је према унутра одоздо према горе. Крај, који је извучен одозго, савија се и почиње испод слободног краја. На дијелу појаса који је удаљен 10 цм од споја са слободним дијелом направљен је завој. Испада да је уво полубанта, он је увучен у резултујући чвор. Цвет је трансформисана полу-панталона која се може везати на појасу ширине преко 15 цм, а ухо се извлачи изнутра прстима и гура испод чвора. Дакле, петља се претвара у 2 полукругу, а наборци подсећају на цвет. Боље је средити полубант иглом. Таква варијанта каиша с хаљинама од винтаге или ретро стила изгледа предивно.

Као што видите, постоји неколико опција за везивање појаса, изаберите ону која вам више одговара! Покупите неколико врста везица за каиш, и изгледат ћете неодољиво.