Неопренски купаћи костими - иновације у модном свијету

Колико стилова женских купаћих костима не познаје светску моду. Велика разноликост стилских смјерница увијек пружа широк избор модела. Понекад се чини да нас ништа више не може изненадити. Али пред нама је неопренски купаћи костим - јединствена креација модерних дизајнера који су успешно комбиновали модне трендове са иновативним развојем.

Кратка прича о успеху

Стољеће великих брзина и високих технологија никада не престају да нас задивљују и одушевљавају бескрајним истраживањима и новим открићима. Међу многим научним и техничким достигнућима француске компаније ДуПонт је епохално откриће неопрена, јединственог материјала који је замијенио природну гуму тридесетих година прошлог стољећа.

Новина је синтетичка гума, структурно налик пенастој гуми. Различити адитиви допринијели су побољшању параметара материјала и учинили га погодним за различите гране људске активности. Неопрен се широко користи у индустрији, спорту, медицини, роњењу, потрошачком окружењу и другим областима живота.

Карактеристике неопрена

Као што знате, нове технологије одмах проналазе одговор међу дизајнерима, стога је необична тканина брзо добила популарност. Форизрада одеће се наноси неопрен, нанешен еластичном тканином. Вишеструке карактеристике материјала формирале су јединствени скуп његових специфичних својстава:

  • савршено задржава топлоту;
  • савршено пролази воду;
  • показује отпорност на температурне промене;
  • се не боји механичких пукотина и агресивног биолошког окружења;
  • је безбедан за здравље људи;
  • је дуготрајан и практичан.

Осим тога, неопрен је изузетно лаган и еластичан материјал. Постоји неколико типова који се разликују по густини и дебљини. У зависности од ових индикатора изабрати тканину за специфичне потребе.

Неопрен и мод

Потрага за нетривијалним идејама навела је дизајнера да измисли нови купаћи костим. Аустралијска компанија Триангле, специјализована за производњу висококвалитетног доњег рубља и купаћих костима, постала је генератор необичног стила.

Неопрен је привлачио модне дизајнере не само због својих изванредних особина, већ и због могућности употребе исте тканине на обе стране. Сви модели купаћих костима имају лаконски геометријске облике и вишебојни дизајн. Светле засићене боје изгледају атрактивно на преплануло тело и пружају право задовољство власницима модерних плажних ансамбала.

Због својих посебних својстава,тканина је савршено прозрачна. Упркос необичној дебљини, неопрен не изазива знојење тела и не осећа нелагоду. Ово је идеална опција за спортове на води и активности на плажи.

Ако пажљиво погледате фотографију у каталогу модерних купаћих костима, можете видјети да производи од неопрена имају одличну кондицију, савршено пристају тијелу и изгледају елегантно и прогресивно. У таквој одећи свака жена се осећа најлепшом и неодољивом.