Одабир хаљина у кавезу за гојазне жене. Ми узимамо у обзир особитост слике

Кавез је класичан узорак тканине за шивање женске одеће. Хаљине у кавезу су прикладне у канцеларији, у шетњи, на састанку и чак на гала евенту. Међутим, имајте на уму да је ћелија прилично компликована штампа, а ако је користите погрешно, можете визуелно додати обим у облик. Стога, бирајући хаљине у кавезу за гојазне жене, морате бити посебно пажљиви.

Фотографије разних модела хаљина из кариране тканине ће осигурати да изгледају шармантно. Штавише, правилна употреба ћелије ће сакрити неке недостатке на слици.

Која врста ћелије могу да користим?

Различите врсте ћелија могу се користити у одећи за гојазне девојке. Најчешће, стилисти бирају следеће опције:

  • Шах . Најједноставнији тип отиска у којем се измјењују свијетли и тамни квадрати. У традиционалној верзији, сви елементи отиска су исте величине, али постоје и фантазијски кавези. Шаховски кавез није увијек црно-бијели, популарне су тканине у боји.

  • "Сцотцх" . Узорак ове врсте тканине формиран је пресеком хоризонталних и вертикалних линија на равној позадини. Најпопуларнија је класична верзија - црвена позадина, на којој се сијеку бијеле и црне линије.

  • Вицхи . Узорак малих ћелија, једна од боја је бела, друга може бити црна и било која друга.

  • Бурберри . Штампа коју је предложила компанија истог имена. На беж позадини се појављују црвене, црне и беле линије које прелазе ћелију.

  • Пилеће стопало . Овај узорак, састављен од издужених ромбова, чешће се користи за шивање јакни и одела, али је погодан и за хаљине.

Стилови

Пуним девојкама се не препоручује да бирају обучене хаљине, јер само наглашавају несавршености фигуре. Али чак и одевни предмети у облику шаховског комбинезона, не би се требали шивати, јер ће таква одјећа учинити фигуру још тежом.

Али постоје стилови шаховских хаљина које ће савршено одговарати пуним девојкама.

Случај

Класична хаљина за плашт је одличан избор за било коју врсту фигуре.Ако планирате да шивате такву хаљину из кариране тканине, онда бисте требали користити својства овог отиска.

На пример, комбинација дијагонално и хоризонтално распоређених ћелија би била одлично решење. Предњи део хаљине је исечен у правој линији, али бочни детаљи и леђа су дијагонално. Резултат је занимљив визуелни ефекат који силуету чини још виткијом.

Још једно занимљиво рјешење је кориштењетканине за пратњу. У овом случају, бочни детаљи хаљине су изрезани од тамне једнобојне тканине, а предњи и задњи делови су коцкасти. Ова хаљина ће учинити силуету ужи, а ако користите коврчаве уметке, можете дати лику прелепи облик, чинећи њену силуету налик на пјешчани сат.

Мајица

Сјајна опција за слободно вријеме је удобна кошуља. Ова одјећа је посебно добра за љето. За шивење вреди користити лагане тканине са кавезом средње величине. Детаљи хаљине су изрезани тако да се ћелија налази дијагонално.

Мајица се може носити са појасом. Ако фигура личи на пјешчани сат, онда је појас постављен у струку. Ако је слика више налик на обрнути троугао, онда би појас требало поставити на бокове.

Трапезиум

Хаљина у облику трапеза - то је модел који памти моду шездесетих. Ова хаљина је без резања дуж струка, експанзија почиње од нивоа груди. Овај стил је идеалан за пуну даму, посебно оне чија фигура личи на овал. Стил ће сакрити замагљени струк и избочени стомак. Овај стил ће одговарати и девојкама са масивним куковима (врста фигуре је троугао).

Могуће је шивати хаљину трапеза из тканине са шкотским или шаховским кавезом, али детаље треба изрезати тако да се кавез налази дијагонално.

Високи струк

Пуне девојке су хаљине, у којима се струк помера и налази испод дојке. Овај стил вам омогућава да нагласите прелепу попрсје и сакријете замагљени струк. Опрема се може зашити рукавима. Ткиво и тартан или бурберри ћелије су савршене.

Да би се визуелно подесила фигура, детаљи сукње треба да се режу дијагонално, а горњи део хаљине и рукав треба да буду равни. Таква комбинација узорака не само да изгледа спектакуларно, већ и скрива избочени трбух и сувише масивне бокове.

Бохо Стиле

Савршено за даме пуне хаљина од кариране тканине у стилу бохо. Таква одећа добро скрива додатне количине, а омогућава вам да останете модерни и елегантни.

Како би хаљина изгледала сјајно, препоручује се комбинација узорака, као и вертикалних детаља. Тканине се најбоље бирају са кавезом средње величине, а не веома светле, треба избегавати киселе нијансе.

Хаљине Бохо стила могу бити украшене тракама, чипком, плетеницом. Можете шивати хаљину са шаховницом са белом чипкастом крагном. Модели имају слободан рез, али не би требали бити безоблични. Бохо стил хаљине су обично дугачке. Није потребно шивати сукње до пода, можете се ограничити на дужину чаја (до глежњева) или на дужину миди.

Бохо-стиле одјећа треба бити вишеслојна. Међутим, потребно је пуно девојакаИзбегавајте вишеслојну сукњу и многе детаље. Али издужени монофонски прслук изнад коцкасте хаљине може се носити, овај детаљ ће додати слику вертикалним линијама, што ће визуелно учинити да силуета буде тања.

Додатна опрема

Прибор за хаљине у кавезу треба пажљиво одабрати како се слика не би преоптеретила. Препоручује се да изаберете ципеле са штиклама које изгледају виткије. Модел обуће мора одговарати стилу облачења. Ако је елегантна канцеларијска хаљина потребна пловила, онда је модел у стилу бохо идеалан кломпе на платформи плута.

Могуће је да се накит не носи у хаљину с коцкама, јер је сам отисак свијетао и привлачан. Ако заиста желите, можете изабрати чисте наушнице и наруквицу. Накит на врату треба носити само ако је деколтек довољно дубок.