Одабир свилених рукавица: дужина, стил, декор

На почетку хладног времена готово сви носе рукавице. Међутим, у гардероби девојчица рукавице могу бити не само функционални детаљ, већ и предмет украшавања ансамбла. На пример, свилене рукавице су мало вероватно да ће их заштитити од хладноће, али оне могу да допуне слику. Они носе рукавице од свиле, углавном са вечерњим хаљинама, али понекад се носе са свакодневним стварима, као што су романтичне летње хаљине.

Сорти

Модне женске свилене рукавице имају много сорти. Могу се поделити на дужину, боју и стил. Свилене рукавице су модели који се носе искључиво за љепоту, односно, непрактични су, али су врло елегантни.

Цолорс

Класична верзија је бела свилена рукавица. Овај додатак носиле су жене на баловима у деветнаестом веку. И модерне девојке могу одабрати рукавице за вечерњу или коктел хаљину. Бијела боја је добра јер се савршено уклапа у хаљине било које боје.

Не мање свестран - црне свилене рукавице. Али боју треба изабрати пажљивије. Знакови се обично носе како би одговарали хаљини, или да бирају контрастне боје. На пример, рукавице од црвене или беле свиле су сасвим погодне за црну хаљину. Потребно је само одабрати прави прибор. ТоНа пример, боја додатка може бити подржана вечерњим квачилом или накитом.

Најефикаснија опција су дугачке свилене рукавице. Модели могу имати следеће дужине:

  • до средине подлактице;
  • до линије лактова;
  • изнад лакта је такозвана "опера" дужина.

Носите свилене рукавице до лакта или више са хаљином без рукава. Правила комбинације су врло једноставна: што дуже има рукавица, то су краће рукавице, пазите да постоји примјетан размак између руба рукавица и руба рукава.

Стиль

Класична верзија рукавица је затворени модел који потпуно прекрива прсте. Ове рукавице изгледају веома импресивно, али нису баш удобне. Многе девојке воле да носе отворене рукавице.

Могу се представити у три верзије:

  • класичне рукавице , у којима су прсти одвојени крпом;
  • рукавице-гамаше , изгледају као одсечене рукавице, такве рукавице се држе због еластичности тканине;
  • рукавице са отвором , које се ставља на један прст.

Раније су се уске руке са свиленим рукавицама осигуравале резањем и причвршћивањем. Рукавице су имале дугачак низ малих дугмића или везица,због тога није било лако ставити их и скинути. Данас се углавном користи свила за шивење рукавица са додатком еластичних нити. Због тога је чврсто приањање модела обезбеђено својствима тканине.

Шта носе?

Ако се у гардероби појаве свилене рукавице, морате размислити о томе шта ћете носити с њима.

Најчешћа комбинација су свилене рукавицеса вечерњом хаљином . Такав ансамбл ће бити прикладан на романтичном датуму, друштвеном догађају, свечаном догађају. дуге рукавице изгледат ће посебно импресивно - то није само модеран украс, то је елегантан и елегантан прибор. Стилисти препоручују украшавање свиленим рукавицама без украса. Преко рукавица можете носити наруквицу, елегантне ручне сатове или велики прстен.

Савршено допуњују рукавице свилене венчанице. У зависности од тканине и стила хаљине, можете изабрати глатке свилене рукавице или комбиноване моделе у којима је свила комбинована са чипком.Бијеле рукавице добро ће изгледати с вјенчаницом , али можете носити и додатак у боји. У другом случају, морат ћете покупити друге додатке који одговарају рукавицама.

Затворене рукавице и разне рукавице добро ће изгледати са свадбеном и вечерњом хаљином.

Може се носити свиларукавице са одећом. Овај додатак ће добро изгледатиса класичним капутом, јакном или огртачем. Наравно, у хладним свиленим рукавицама не треба носити, али у топлој јесени, ова комбинација би била сасвим прикладна.

Ако одаберете дуге рукавице до лакта, треба их носити са јакном од три четвртине или капутом. Вечерње хабање се може носити са црним и обојеним свиленим рукавицама.

Приликом креирања романтичне дневне слике можете носити свилене рукавице иженску хаљину . На примјер, тамноцрвена хаљина с бијелим точкицама може се носити с бургундским чамцима и покупити ружичасте кратке рукавице пастелно-ружичасте боје и ружичасте спојке са сребрним отиском на горњем поклопцу.

Брендови

Свилене рукавице су класика моде, тако да се могу видјети у колекцијама већине модних кућа. Цхристиан Диор нуди кратке пастелне свилене рукавице. Светли модели дужине лакта ове сезоне представили су бренд Ердем, а дизајнери користе разне декорације за украшавање.