Оригиналне козачке ципеле: шта обући и како комбиновати

Ни за прву годину на модној писти не можете видјети оригиналне моделе ципела, назване Козаци.Некима могу изгледати чудно, али су ипак популарне и у тренду.

Козачке ципеле су модел настао на бази истог имена, који се понекад називају и каубојске чизме.

Историја

име ове необичне ципеле, онда можемо закључити да би "изумитељи" стила требали бити Козаци - представници посебне класе, који су се састојали од Руског царства у војној служби.Али, цудно, цизме и ципеле немају никакве везе са страсним војницима.

Друга верзија порекла ципела је тврдња да су основа за стварање "Козака" биле чизме америчких каубоја, прилагођене за јахање.Међутим, ова верзија се не противи критикама, јер постоји мало заједничког између каубојских ципела и “Козака”.

Упркос чињеници да је поријекло чизама, а касније ципела "Козака" обавијено тајном, овај модел је популаран.Сигурно је да је само једна ствар да су се први пут појавиле мушке козачке ципеле, и тек тада су девојке одлучиле да покушају на овим ципелама.

Карактеристике

На фотографији можете видети да су карактеристичне особине чизама и"Козаци" ципеле су издужени ножни прст и квадратна пета. Све остале нијансе могу варирати у складу са захтјевима моде.

Висина пете, дужина ножног прста (може се истегнути или само благо ушиљена), дизајн ципела може варирати. На примјер, љетне ципеле, козаци имају доњи изрез, остављају глежањ отворен, модели могу бити украшени перфорацијама, као и допуњени тракама које се налазе у успону.

Мушки козаци немају причвршћиваче, могу бити украшени рељефним, металним копчама, заковицама и ланцима. Мушки модели су направљени у две боје, могу бити црне или браон. Модели женских ципела имају разноврснију боју, чак постоје и модели са „животињским“ отиском који имитирају кожу змије или крокодила.

С каким комбинацијама?

Хајде да схватимо шта да носимо са козачким ципелама, тако да је слика складна и модерна.

Деним

Да би добили складну слику, вреди комбиновати козачке ципеле са фармеркама. Штавише, ова препорука је погодна и за мушкарце и за жене. Најбоље од свега, ове ципеле изгледају лежерно са фармеркама, укључујући и оне са риппед.

Девојке могу носити козачке ципеле не само у траперицама, већ иу другим траперицама - са сукњама, сундрессима, кратким хлачама.

Роцкер Стиле

И мушкарци и жене могу комбинирати козачке ципеле са одјећом у стилу роцкера - кожне панталоне, кожне јакне, кожне јакне, бандане. За такву слику најбоље је изабрати “Козаке” са металним декорима - заковицама, ланцима, шиљцима итд.

Хаљине у сеоском стилу

Девојке могу комбиновати козачке ципеле са хаљинама у сеоском стилу. То могу бити шифон или лагана трикотажа са малим цвјетним отиском или карирани узорак. Хаљине могу бити украшене руффлес или руффлес.

Ансамбл лаке хаљине и козачких ципела може бити допуњен ручно плетеним кардиганом, плетеном беретком или тајицама. Или употријебите као додатак одјећу од трапера - јакни или прслуке.

Шта не вреди носити?

Козачке ципеле се не могу назвати универзалним моделима. Ова ципела се уопште не уклапа у пословни стил, не треба је носити са класичним оделима и хаљинама. Штавише, “Козаци” се не препоручују да носе чак и “пословну” одјећу, то јест, на примјер, са класичним џинсом, јакном и кошуљом.

Ове ципеле не одговарају спортској одећи, као и романтичним женским хаљинама. Не користите "Козаке" као вечерње ципеле.

Брендови

У наредној години, колекција оригиналних козачких ципела представљена је француском дизајнеру из модеколумбијског порекла Хаидер Ацкерманн.Чарапе козачких ципела из Хеидер Ацкерманна су умјерено дугачке, али су чарапе на које је дизајнер одлучио да се фокусирају.На пример, ципеле са црним чарапама могу имати јасан зебра.

У колекцији дизајнера представљени су као полудневни модели, чија висина досеже до глежња, а летње ципеле са ниским изрезима и перфорацијама на прстима.Боје дизајнерске ципеле користе класик, колекција укључује црне, беле и црвене ципеле.

96)

Оригинални модели козачких ципела, стилизовани као класичне пумпе са изрезима на бочним деловима, могу се видети у колекцијама Маисон Маргиела и Гиоргио Армани.Но, бренд Вицториа Бецкхам и Емилио Пуцци нуде модне женске затворене моделе, украшене масивним металним копчама.

)

117]

)

147]