Овчја кожа: Све суптилности избора

Грубе чизме са смешним именом "Уггс" данас су веома популарне. Упркос њиховом неугледном изгледу, Уггс чизме су изузетно удобне и скривају недостатке грађевинског бунара, под условом да одаберете праву одјећу.

Сада можете наћи уггс из разних материјала за продају, иако јеу почетку ова врста ципеле направљена само од овчије коже. Аутентичне овчје чизме разликују се по посебним квалитетима.

Главна предност ове ципеле је одлична терморегулација. Ношење чизама од овчје коже може бити на температури од минус 33 до плус 23 степена, и осјећати се угодно с њом. Овчја кожа лепо се загрева на хладноћи и не допушта да се стопала зноје у топлом времену.

Описание на производство

Уггс се праве од природне овчје коже од коже оваца које су биле подвргнуте посебном третману. Правилно обучена кожа је двострана. Са унутрашње стране - дебело и меко крзно, споља - баршунаста кожа ( антилоп ).

Разумимо како обрада кожа:

 • Припремна фаза . Пажљиво одабране коже третирају се солним растворима са антисептичким својствима. Затим се додатно чисте специјалним брусилицама и пере.врућа вода испоручена под високим притиском. Због овог третмана пХ површине коже добија оштро алкалну реакцију, која значајно убрзава процес сунчања.

 • Штављење . Ово је сложен биохемијски процес, због чега се молекуле колагена које чине кожу комбинују са молекулима раствора за тамњење. Таква обрада повећава отпорност на хабање материјала, као и отпорност на топлину и еластичност.

 • Бојење . Затим се површина коже обрађује бојом, а затим материјал пада испод преса за иглу.

Затим готове коже долазе у резање. Сваки пртљажник се састоји од детаља који формирају ножни прст и два дела вратила Резани делови су ушивени, на њих је причвршћен ђон од синтетичког полимерног материјала или гуме.

Унутар пртљажника налази се ђон, који је такође одрезан од овчје коже. Овај део носи више од других, тако да ћете морати да мењате улошке док носите.

Предности

Јединствене терморегулационе особине овчје коже већ су споменуте, али то није једина предност Угг чизама.

Још једно вредно напоменути:
 • Природност . Оригиналне угг чизме су израђене од природних материјала без синтетичких уметака.
 • Сетмодели . Чизме можете изабрати буквално за свачији укус.
 • Прилично једноставна нега . Угг након ношења чарапа довољни су за уклањање прашине и сушења.

Модние модели

Уггс направљен од природне овчје коже у великом асортиману.

Цела разноликост модела може се поделити у две групе:

 • да се носи на улици;
 • домаће чизме.

Обућа дизајнирана за дом, различита од уличних модела ђона. Домаће папуче угг имају тањи и мекши потплат. Ова верзија домаћих ципела је савршена за зиму.

Чизме дизајниране да се носе споља, разликују се по висини и дизајну. Поред тога, постоје и мушки и женски модели.

Класичне женске угг чизме имају горњу до средњу потколеницу, али можете одабрати другу опцију. Не мање популарни су мини-угг чизме, које се не дижу изнад глежња. За хладне зиме, идеални су високи уггс, који досежу линију кољена .

Дизајн чизама од овчје коже може бити различит. Ове ципеле се производе у широком распону боја: крзно, појасеви, копче, дугмад, везивање се користе за декорацију. Женски модели често украшавају лукове, рељефне кристале. Постоје модели који су комплетно везени шљокицама или каменчићима.

СШта носе?

Уггс од природне овчје коже носи се искључиво са лежерном одјећом. И мушкарци и жене носе уггс витх јеанс. Девојкама се саветује да изаберу мршаве модне траперице, носе их са увученим ногама у чизмама.

Можете носити тајице или тајице са угг. Врх ансамбла мора бити продужен. Идеална туника слободног џемпера или .

Можете носити уггс кратком хаљином или сукњом, само требате одабрати прави модел. Плетени модели изгледају добро, на примјер, џемпер или плетена сукња у облику трапеза.

Одјећа мора бити скраћена. Са уггс, они носе доње јакне и изоловане јакне, кратке капуте од овчје коже и крзнене капуте. Погодан и кратак капут, али не одговара и слободан рез.

Како изабрати прави уггс?

Под брендом УГГ Аустралија, производе се само природне чизме од овчје коже. Сви брендирани производи су високог квалитета. Међутим, на тржишту постоји много фалсификата, тако да купци треба да знају како да разликују оригинал од фалсификата.

 • Одмах је вредно напоменути да реалне угг чизме не могу бити превише јефтине. Јефтине опције за чизме су шивене од вештачких материјала, тако да од таквих ципела не треба очекивати јединствена својства прилагођавања топлоти.

 • Обратите пажњу на земљу производње обуће. Многи се плаше да виде индикације да су чизме направљене у Кини. У међувремену, тамо се налазе производни погони УГГ Аустралије. Стога, ако се изненада на кутији покаже да су чизме овог бренда направљене у Аустралији, онда је ово вероватно лажна.

 • Ради заштите од кривотворења, произвођач користи холографске налепнице које означавају марку. Име мора бити назначено на налепници и на налепници са унутрашње стране чизама.

 • Обратите пажњу на крзно. Ова овчја кожа има густо и меко крзно са хрпом исте дужине. Крзно би требало да буде не само облога него и уложак.

 • ђон ових чизама је чврст, еластичан, има рељефну слику бренда.

 • Прегледајте све шавове, треба да буду глатки, без истурених нити и пропуштених шавова.

 • И на крају, приметите мирис. Нове врсте природне овчје коже не би требале имати "кемијски" мирис, укључујући мирис боје.