Плава венчаница: једнобојна и плавих елемената

Да изаберете плаву венчаницу, неће свака млада одлучити. А вредније су препоруке стилиста о томе како створити савршену слику, наглашавајући оригиналност јунака тог догађаја.

На специальном моделу вјенчанице

Плаве вјенчанице више нису ријеткост на прославама. Њихов избор може бити последица многих фактора, почевши од одржавања догађаја у готичком, морском или сеоском стилу, до завршетка невољкости младенке да се ожени у уобичајеној хаљини бијелог или слоноваче.

Било како било, све хаљине невесте, судећи по фото каталозима и модерним књигама, спајају посебан стил. Плава боја даје посебну помпе и озбиљност. И стога не чуди што су у већини случајева представљени моделима „Принцеза“, у шпанском стилу, „Година“ или „Лопта“. Истовремено, плава боја, која подсјећа на игру морских валова, звучи савршено у хаљинама грчког правца и Царства. Све ове опције су резане дужине "у поду" и често су украшене каскадним драпером, наборима и вишеслојном чипком.

Кратка плава вјенчаница није ништа мање популарна међу невјестама . Разликује га од дуго наглашене женствености и невиности сечења: у стилу Нев Лоока, минимализма и "стила". Осим тогаШтавише, стилисти предлажу да испробају оригиналне моделе бустиер хаљине, украшене тродимензионалним декорима на једном рамену. Занимљиве у овој перспективи су трансформирајуће хаљине, које у свечаном дијелу вјенчања имају облик "пода", а на забави се претварају у свијетли коктел модел.

Шифон, свила и тафт су лидери међу тканинама укљученим у стварање тако необичног модела вјенчанице. Међутим, дизајнери могу понудити и друге моделе направљене од тафта, баршуна, пан-па чак и памука за тематске беле са плавим хаљинама у наутичком стилу. Чипка, тил и прозирни шифон, који се користи за наглашавање прозрачности хаљине младенке, не остају без пажње.Вез са свиленим и метализираним нитима, као и полудраго камење и бисери подцртава аристократску племенитост одабране нијансе вјенчанице .

Али главна ствар у овом моделу је боја. Много лица, омогућава вам да изаберете идеалну опцију, не само у зависности од врсте боје предивне даме, већ иу складу са тоном и стилом венчања. Почиње од готово црне нијансе "Морнарског плавог" и завршава се у прозирном бледом плавом плавом, укључујући топле и хладне подтонове. У овом случају, како би нагласили било који дио хаљине, дизајнери могу у својим свадбеним креацијама користити неколико тонова плаве.

У палети ове одеће„Игра“ боја је активно укључена. На примјер, црвена и плава вјенчаница идеално ће одговарати невјести која бира тему готичког вјенчања. Елегантно комбинује црвену нијансу црвене боје са богатим тоновима тамно плаве боје, готово боје црног крила. Исте невесте које желе да пренесу префињени луксуз или романсу слике, савршену белу и плаву венчаницу. У првом случају, нијанса краљевске плаве ће прекрити сњежно-бијелу поткошуљу. У другом - тканина и њен отисак ће личити на најсјајније летње небо, издржљиво са цирусима.

За оне који нису спремни да тако радикално одступају од традиције церемонијалне одјеће, дизајнери предлажу избор вјенчаница с плавом бојом. Могу се одразити на наглашавање прслука, струка са појасом, бочним или спиналним уметцима у сукњу или на најтањи декор чипке на рубу. Најљепше даме у овом случају преферирају сњежнобијеле моделе, али с плавим појасом у струку, визуално разрјеђујући ово подручје. Предложене опције су бројне, остаје само да се изабере одговарајућа.

Правила за избор

Већина ће тумачити плаву нијансу вјенчанице као симбол мирног, кохезивног и вјерног брачног живота. Али у традицији неких народа, плава је знак будуће равнодушности супружника. И зато што су одлучили да изаберу свадбене хаљине са плавим елементима или плавом (симбол поузданости и чистоће уз бијелу).

Али, осим народних прича, невеста би требало да направи избор хаљине дотичне боје на основу сопственог типа боје. Дакле, за таква два сјајна типа, као што су „Зима“ и „Лето“, стилисти препоручују да се изаберу хладни плави тонови, на пример, тамно плава или азурно плава. Али ако су за „зиму“ погодне светле, засићене нијансе (кобалт, краљевско или тамно море), онда „Летха“ приказује пастел, гамма у праху (кукуруз).

​​

На први поглед може се чинити да плава вјенчаница не одговара невјести, ако припада типовима боја „Прољеће“ или „Јесен“. То није тако, јер стилисти препоручују власницима оваквог изгледа да се окрену топлој палети плаве. Али, као у случају „зиме“, препоручују се „јесени“ светле боје, на пример, сафир, док „пролеће“ - меке, пригушене нијансе (тамно азурно).

Препоруке за састав слике

Стварање модерне слике младенке у плавој хаљини је врло једноставан задатак. У ствари, треба да буде исправно допуњена са својим прибором, узимајући у обзир не само стил, већ и тип боје лепе даме.

Декорације се бирају у зависности од врсте боје. Етикета за венчање вам омогућава да носите накит, али у случају плаве хаљине боље је дати предност племенитим металима и драгим и полудрагим каменима. Идеална опција би биле сребрне или платинске огрлице и наушнице.са дијамантима или тиркизом. Да бисте нагласили свој тип боја, "Зима" и "Лето" препоручују се накит са молдавитима, смарагдима или кубичним цирконијама. Што се тиче прољећа и јесени, њихов избор може пасти у рубине, селените или корале.

Није потребно одабрати накит у истом распону с хаљином, осим ако невјеста има порцуланску кожу, која је тако карактеристична за зимски тип боје. Поштено треба напоменути да ако је хаљина бијела, али украшена декорацијом, онда у овом случају можете одабрати накит који одговара декору.

Међутим, ако хаљина подразумијева отворена рамена и попрсје, умјесто драгоцјеног накита можете дати своју предност огртачу. Овисно о стилском смјеру, може бити грациозна сатенска врпца с бисерима или украсним цвјетовима од тканине, или широк, чврсто покривен, метални модел, украшен полудрагим камењем, усклађен с тоном хаљине.

Што се тиче обуће, избор младенке треба да падне на класичне пумпе у случају хаљине на поду, или на грациозне сандале или балетне сандале када се ради о кратком моделу.Боја ципела може бити у истом тону као и хаљина, а класичне боје - бијела, црна или акт. Стилисти такође препоручују да обратите пажњу на чињеницу да ако је сама хаљина бела, али наглашена плавом траком у подручју струка, невјеста може покупити ципеле које одговарају овом одређеном украсу.

Фризура и шминка играју значајну улогу у изради слике. Они ће одредити стилску оријентацију читаве слике. Дакле, ако је хаљина изабрана за готичко вјенчање, онда ће дуга коса имати јасно структурирану фризуру, а кратку косу - сложену. Шминка је сјајна, али невестама се саветује да избегавају употребу црвених сенки и ружа, преферирајући трешње и црне тонове.

У класичној плавој хаљини или са елементима ове нијансе, коса се такођер скупља у елегантну фризуру, а шминка се бира с нагласком на очи, на примјер, Смокеи еиес. Насупрот томе, за хаљину у стилу Нев Лоок или "стиле" они бирају неутралан маке-уп за очи, али светли тон ружа. Коса у овом случају се скупља у елегантне снопове са уздигнутом и машућом леђном шишком или ставља у "талас". За хаљине у правцу земље и "море" предност се даје стилу голотиње, а коса се ставља у косо плетеницу или распршује по раменима природним коврчама.

Ако желите, слика се може завршити крзненим огртачем или прозирним шалом пребаченим преко рамена. У том случају изаберите контрастне нијансе ових одевних предмета и поновите боју ципела.

Остаје само напоменути да је плава вјенчаница савршено рјешење за храбре невјесте. Али њену нијансу и целу слику изграђену на њој треба промислити до најмањег детаља. И зато што при изборутаква свечана невеста треба да се консултује са стилистом.

)

108)

)

138)

)

168)