Плави букети - светао нагласак на слику човека

Брогуе се сматрају једним од најсликовитијих типова обуће. Ово име је дато ципелама за које се користи перфорација. Сви остали детаљи обуће могу се разликовати. Дакле, то могу бити брогови-оксфордице - ципеле класичне изведбе са затвореном везом. Или мокасинке - модел ципела без причвршћивача. Главна ствар је присуство перфорације.

Описание модела

Брогуе су у сваком случају неформалне обуће, посебно ако имају не-стандардну боју. То могу бити, на примјер, плави брогови. Ове ципеле су врло удобне и савршене за траперице и лагане хлаче.

Плави мушки брогови су представљени у прилично широком распону. Модели се могу разликовати:

  • По типу ђона . Класична верзија је ципела са танким кожним ђоном и широком петом висине 2 центиметра. Међутим, често можете видети ципеле са дебелим полиуретанским ђоновима. И ђон може бити плав, попут самих ципела, или имати контрастну боју.

  • Форма . Као што је већ напоменуто, перфорација се може применити на било коју класичну обућу.

  • Број декора . Постоји неколико опција за ципеле, у зависности од броја перфорација. Дакле, пуни класични брогови су модел који има одвојиви ножни прст са коврчавим резом у облику слова В. Декор у овомМодел се налази дуж свих шавова, као и на прстима. Полуброги су ципеле, у којима је линија реза на прстима равна, а перфорација је иста као у првој описаној верзији. Најстрожа опција је четвртина брогова, јер имају минималну декорацију која се налази само дуж шавова.

С ким?

Хајде да смислимо шта треба да носимо. Као што је већ поменуто, присуство перфорације и плаве боје аутоматски преводи брогуе у категорију неформалних обућа. А то значи да их не треба носити са строгим пословним одијелом. Али онда се могу лако комбиновати са јеансом, цхинос, јакни од твида. Међутим, није потребно ићи у другу крајност и покушати пробати брогуе са тренерком.

Примери лукова :

  • Ансамбл који се састоји од сивих вунених панталона класичног стила, бијеле кошуље и тамноплаве јакне одговарат ће послу . Ансамбл ће бити употпуњен тамноплавим антилопама, црним кожним ременом, плавом краватом и плавим високим чарапама.

  • ЕлегантноПрамацсе добија комбиновањем кестењастих траперица са белом кошуљом, беиге велветним прслуком и тамно плавим сакоом. У ансамблу бирамо кожне мотике плаве боје, тамносиве чарапе и кожни појас духанске нијансе.

  • Имиџ лондонског кицошаможе бити створен на основу тамноплавог одијела и плаве перфориране кожне ципеле. Допуна ће бити плава кошуља, сива кравата, сиве чарапе и тамно сиви шешир.

  • Првобитна и светла сликаза прославу ће испасти, ако носите плаво одело са белом кошуљом и плавом кожном обућом са перфорацијом. Ансамбл ће бити допуњен плавом краватом и бело-плавим напрсником са отиском. Свијетли нагласак ће бити црвене чарапе и црвени цвијет у његовој рупици.

  • Неформални стилсе добија комбиновањем плавих цхиноса са обрезаним панталонама и плавим кожним перфорираним ципелама. Ансамбл употпуњујемо тамноплавом мајицом с изрезом у облику слова В, црном јакном, тамноплавом траком и црно-бијелим шалом за груди с отмјеним отиском.

Брендови

Блуе Брогуес се могу видјети у колекцијама познатих модних кућа и демократских брендова.

Дакле, Јимми Цхоо ципеле су класичне индиго броге са танким црним ђоном. Али брогови из Пхилиппе Модел-аизгледати екстравагантније. Ове ципеле имају дебели полиуретански ђон са израженим рељефом, а врх модела је од плаве коже са "металним сјајем".

Паул Смитх нуди удобан модел, плави мотиви овог бренда имају раван ђон, сличан ђону спортске обуће. А брогови из Бен Схермана је модел тамноплаве антилоп, тако да изгледа само луксузно.